2009-04-08

Absurdistan

Här är ett upphovsrättsfall med en intressant twist:

Designern som verkar ha blivit stämd för upphovsrättsintrång rörande sina egna verk.

Det är en cashad sida eftersom hans WordPress-blogg, där han försöker försvara sin sak inte längre är uppe.

Bisarrt, om det stämmer.

(Tipstack: ST)

Uppdatering: Det går fort på internet. Direkt hittade en av bloggens läsare en kritisk granskning av historien. Det är visserligen ingen smoking gun. Men den väcker massor av frågor. Genast blev detta istället rena detektivhistorien.

Handlar det om hur internet globalt har uppmärksammat en lokal oförätt?

Eller är det något som inte stämmer i historien?

Om det är alternativ två som gäller, då är det nästan mer intressant än alternativ ett. Då har internets snabbhet och deltagarkultur visat hur en komplicerad historia – från andra sidan jorden – inte bara når oss, utan även granskas kritiskt, på ett ögonblick.

Det är sådant här som gör internet så oerhört häftigt. Det händer intressanta saker hela tiden, oerhört snabbt – och vår bild av saker och ting kompletteras ständigt. Livet är en wiki!

(Sedan skall man naturligtvis vara medveten om att många som bidrar med information av substans i en sådan här fråga har en agenda. Oavsett vilken sida de står på. Man skall alltid vara källkritisk. Även när det gäller kritiken.)

(Tipstack för uppdateringen: Patrik)

4 kommentarer:

  1. Så glasklart verkar inte fallet.

    http://www.thelogofactory.com/logo_blog/index.php/stock-logos-copyright-twitter/

    SvaraRadera
  2. So what?

    Statsvåldet mot vem som vet vad måste gälla alla lika, vare sig upphovsrättsperson eller tillgodogörandeperson. Allt annat vore ju djupt odemokratiskt.

    Även alla folkvalda och byråkrater måste ju betala för allt som de informerar sig om, fast förstås med skattebetalarnas pengar, men ändå liksom!

    SvaraRadera
  3. Vad är det nu ni säger på FF? "Lita inte på någon, inte ens på oss!"

    Bra motto.

    SvaraRadera
  4. Livet är en kiwi.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.