2009-04-08

TED: Juan Enriquez om krisen och framtidenDetta är oerhört intressant. Och rätt kul. Håll ut hela filmen. Det är absolut värt tiden.

3 kommentarer:

 1. För den som vill ha möjligheten att pausa:

  http://www.ted.com/index.php/talks/juan_enriquez_shares_mindboggling_new_science.html

  SvaraRadera
 2. Mycket intressant. När jag samtalar om teknik, evolution, liv etc med mina vänner så brukar jag alltid ta upp det här spåret. Vi befinner oss i lindan när det gäller den tekniska utvecklingen, vilket många har svårt att inse. "Internet har ju 15 år på nacken, vi lever redan i framtiden - vad mer skulle kunna uppfinnas. Internet2 eller?". Snart kommer det att säga pang och allt det vi tidigare varit vana vid blir satt på ända.

  Han pratar om maskingenerationer. Maskingenerationer styrs fortfarande av oss människor, men vad händer när gåtan om artificiell intelligens till slut knäcks. Då kommer maskinerna själva att kunna styra generationsutvecklingen i en allt snabbare takt.

  På samma sätt som att det är skrämmande så är det också oundvikligt och väldigt fascinerande, och hur mycket vi än gissar så tror jag att våra gissningar kommer att träffa betydligt lägre än vad verkligheten kommer att visa sig bli.

  De kommande 100 åren blir betydligt mer intressanta än de väldigt intressanta 100 år som varit.

  SvaraRadera
 3. Väldigt Kurtzweilskt. Jag tyckte för min del att den första ekonomiska betraktelsen var intressantare än den andra delen som var mer standard-transhumanistisk.
  Vill man fördjupa sig mer i just det ämnet finns det hur mycket som helst på http://www.kurzweilai.net/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.