2009-04-17

Avstängning av fildelare i SvD

Rick Falkvinge (pp) mot Henrik Hansson (c).

Infrastrukturministern och hennes stab har gjort en tavla. Men nu är det viktiga vad som sker i omröstningen i Europaparlametet i början av maj.

7 kommentarer:

 1. Vad sorgligt egentligen. Att det är så bekvämt för personer som Herr Hansson att falla in i protektionistisk mentalitet.

  Inte undra på att folk, generellt sett, inte känner någon tillhörighet till EU, ty uppenbarligen spelar det ingen roll, enligt Herr Hansson, vad som sker och händer i andra länder, ens inom EU.

  Och det är väl kanske inte så konstigt då att han har samma mentalitet som "Infrastrukturministern".

  För vad spelar det för roll vilka öppningar horribla integritetskränkande lösningar som finns för andra länders stater inom EU, så länge vi kan, eller snarare tror vi kan, rå om, bestämma om, oss själva?

  Det är uppenbarligen inte bara ÅT som behövs ges stor foten i arslet.

  Det kanske inte är så konstigt att en del tycker att slaget om demokratin inte är över än, då det fortfarande finns dom som har svårt att göra det dom blivit tillsatta att göra. Vad dom tycker, tror, och står för själva, personligen, har inget med saken att göra, dom har ett jobb att utföra och det jobbet dom ska utföra är det majoriteten tycker att dom ska göra, egentligen. (Jag tror inte nuvarande politiker vill ha direkt demokrati direkt, ty deras _tro_ på deras egen karriär är viktigare. :-()


  //ST

  //ST

  SvaraRadera
 2. Ponera att det ÄR att det inte kommer gälla oss i sverige.. idag.
  Vore det inte bra att stå upp och försvara våra grannländer ändå?

  SvaraRadera
 3. Mattias:

  Problemet är att om EU inför regler som säger att man inte kan stängas av från Internet, då kan EU också ändra de reglerna. Då kan det i framtiden bli regler som säger att man i den eller den situationen ska stängas av. Och eftersom det är majoritetsbeslut som gäller kan sådana beslut införas mot Sveriges vilja.

  Det är därför det är bättre att säga att det här är en fråga som EU inte har med att göra; här ska inte fattas några beslut i enna eller andra riktningen på EU-nivå. Då behåller vi makten att avgöra vad som ska gälla i Sverige.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår, jag tänkte inte på att det kunde påverkas på det sättet.
  Tack för din synpunkt

  SvaraRadera
 5. Problemet är att telekompaketet *öppnar* för avstängning av fildelare.

  Då måste det *samtidigt* slås fast att det inte får ske godtyckligt, utan rättssäkert.

  Annars är jag helt med på att EU skall besluta om så lite som möjligt.

  SvaraRadera
 6. NL, "Då behåller vi makten att avgöra vad som ska gälla i Sverige."

  Det är den typen av resonerande som öppnar upp för att skiten kan hopas i andra EU länder. Och när tillräckligt många, eller starka, EU länders skithögar blir tillräckligt höga rinner skiten ner på Sverige också, oavsett om vi vill det eller inte.

  Den gemenskap vi nu tillhör är ju, helt oavsett vad man tycker om diverse detaljer, det enda som gjort att folk i denna del av världen kan hålla sams. Detta för att medlemsländerna faktiskt har rått om varann.

  Det som hände efter 9-11 är att nationalistisk protektionistisk mentalitet återigen började ses som primärt, och nu verkar ha blivit en del av den rådande dagordningen. Denna mentalitet är det som startat alla krig dom senaste hundra åren. Innan var det mest pga inavlade kungar i kombination med den rättighet som då ansågs helt ok -- right of conquest.

  Allt nationalistiska, protektionistiska, korporativistiska, kontroll fanatism, etc går emot just de liberala värderingar som gjort att EU faktiskt funkar som en grupp av grupper. Å med tanke på att demokratin, dvs majoriteten av grupper i detta fall, så är det jävligt viktigt att rå om alla andra grupper i den grupp som utgör EU.


  //ST

  SvaraRadera
 7. skulle vara ordet styr med i leken.

  att demokratin, dvs majoriteten av grupper i detta fall, _styr_ ...


  //ST

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.