2009-04-20

EU: Telekompaketet - en grundkurs

Jag skall precis stiga på planet till Stockholm och är online igen någon gång i eftermiddag. Men du behöver inte sakna sysselsättning...

Se Erik Josefssons anförande om EU:s telekompaket från lördagens seminarium på Chalmers. Det är en grundlig genomgång om vad som håller på att ske och vad som står på spel.

Youtube: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 (Del 1-3 är viktigast.)

Omröstningen i Europaparlamentets industriutskott äger rum i morgon, tisdag. Och huvudvoteringen i plenum är planerad till den 5 maj. Det är alltså hög tid att handla!

Den som vill göra något kan gå in på den nya sidan telekompaketet.se. Där finns massor av information, tips och kontaktuppgifter. (Sprid även länken till denna sida.)

Bakgrundsinformation om fulspelet när det gäller avstängning av fildelare från nätet finns även i senaste Magasinet Neo (nr 2/09) – där jag har skrivit en längre artikel, som även finns som PDF. (Tydligen är delar av texten på en sida dold bakom en bildram, men man kan markera texten, kopiera den och klippa in den i ett ordbehandlingsprogram. Eller köpa den utmärkta tidskriften i närmaste Pressbyrå.)

Även DN Europa har en rätt bra artikel. Vad gäller internetfiltrering (censur) finns mycket intressant och tänkvärt i Pär Ströms skrift Storebror tar fram munkavlen – som kan hämtas hem som PDF eller ljudbok hos DNV.

När det gäller telekompaketets andra eventuella konsekvenser kan du läsa mer på Black Out Europe.

Läs på! Men viktigast av allt – låt Europaparlamentets ledamöter få veta att du bryr dig!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker nog att Del 6 också kan vara värd att se.

    http://www.youtube.com/watch?v=QGqbGP7EvOw

    SvaraRadera
  2. Japp. Den fanns inte uppe i natt när jag förberedde bloggposten. Will fix.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.