2009-04-14

Frankrike: Fildelning värre än incest?

Striden om den drakoniska franska internetregleringen, Hadopi, rasar vidare.

Efter att deputeradekammaren till allas förvåning sa nej till Hadopi – så gör man just nu allt för att hinna med ett nytt försök att få igenom lagen innan sommaren.

Hos Anaïs kan vi läsa om hur man nu funderar på att lyfta bort behandlingen om ett lagsförslag om incest för att få tiden att räcka till. Länk 1» | Länk 2»

Samtidigt närmar sig Europaparlamentets behandling av det så kallade telekompaketet. Om EP säger nej till avstängning av fildelare från nätet (för tredje gången i rad) vid sessionen den 4-7 maj, då blir Hadopi i princip omöjlig att driva igenom i Frankrike.

Men det är upp till oss. Fortsätt maila EP:s ledamöter och vädja till dem att säga nej till en avstängning!

Utskottsarbete om frågan äger rum denna vecka.

Det handlar inte bara om Frankrike. Detta kan komma att bli ett minst lika påtagligt problem för oss svenskar om det skulle skita sig i EP.

37 kommentarer:

 1. Inte ett dugg förvånad. Makten vill till varje pris ta ifrån oss vår frihet. Skiter man i människors frihet, ja då skiter man också i att barn blir utsatta för incest, det är en bagatell för dessa maktgalan och sjuka politiker som är på toppen och styr alla andra med piska och manipulation av värsta sort.

  Faktum är att vi har att göra med brottslingar som styr vår värld. Det är bankerna på toppen i säng med massmediernas ägare och topp politiker. Detta möts på möten planerar vår framtid på slutna möten i bl.a Bilderberg group.
  Vad sägs där på mötena, ingen vet, men vi kan se vad som händer i världen om vi bara öppnar ögonen.


  s-k

  SvaraRadera
 2. Makthavarna säljer in globalisering till väljarna. genom att måla ut det som frihet över gränserna och solidaritet med alla världens folk.

  Samtidigt som man gör det kämpar man som tokiga för att kontrollera alla och styra dem likt en skock med får.

  Ja vi är fåren och politikerna är våra Vall hundar som ska föra oss dit de tycker vi passar bäst, nämligen in i en bur där de kan se vad vi gör och sedan göra vad de vill med oss, beroende på vad som passar dem.

  Vad brukar man göra med lamm föresten?

  s-k

  SvaraRadera
 3. Det är intressant att de i sin panik tydligen inte märker att de slänger sitt största alibi över bord; utsatta barn. Deras trovärdighet är därmed noll.

  SvaraRadera
 4. Ja, men det handlar inte bara om trovärdighet. Det handlar om att man är beredd att låta barn skadas utan att göra någonting åt det för att få igenom sina lagar.

  En sådan prioritering kan bara göras av riktigt sjuka och farliga individer.

  Man säljer in skräck i folket för att sedan ta vår frihet och vägen dit är man beredd att t.o.m. offra våra barn.

  Dessa makthavare är skurkar och borde arresteras redan idag och kastas i fängelse enligt min mening. Frågan är vad som händer mig om jag skriver detta, ja vi får väl se.

  s-k

  SvaraRadera
 5. Signalpolitik när den är som bäst. Ska bli intressant att se frågornas rangordning i framtiden.

  /Smen

  SvaraRadera
 6. De fäller alla masker, dessa mäniskor, och visar sina fula trynen. Det är på sätt och vis en lättnad.

  SvaraRadera
 7. Hur ser den vanlige fransmannen på att de styrande prioriterar rabiata Internet-lagar framför skydd mot utsatta barn? Är debatten kring alla dessa Internet-lagar lika infekterad som här i Sverige exempelvis eller struntar man blankt i vad som beslutas?

  SvaraRadera
 8. Maktens språk?Har så här på soldäck i en båt nära Smålands farvatten funderat kring Ipred och dess verkningar bl.a med hjälp av öppna nätverk. Ser att vågorna sprider sig över Sverige.

  Sedan länge har jag igång ett öppet nätverk i min hemmahamn för att underlätta för turisterna att komma åt sina mejl, sparar inga loggar.

  Över vattnet har jag provat mitt öppna nätverk och som allra längst bort lyckats koppla upp mig med en bärbar och liten riktantenn från ca 16 km's avstånd.

  Nu över till mina funderingar. Utan att ha några egentliga tekniska förklaringar antar jag starkt att FRA kan avlyssna all trafik i de här farvattnen, den trådlösa såväl kabelbundna.

  Per Gessle gillar som bekant inte att det finns folk som tankar hans musik på nätet och kan med stöd av Ipred begära ut namn- och personuppgifter från teleoperatörerna.

  I Danmark har folket börjat svara med öppna nätverk "typ Ipredia" för att det är svårt att kunna bevisa vem som har tankat. Men om FRA kan avlyssna den öppna nätverkstrafiken kan i så fall Gessle använda sig av Ipredlagen och med sin Ferrari köra upp till Lovön vid Drottningholm för att få ut namnuppgifter?

  * Franska är det nån slags sydlig dansk dialekt?

  SvaraRadera
 9. PÅ vilket sätt är det en lättnad Anais. Jag känner snarare det motsatta.

  Jag lovar dig vi har bara sett början. Dessa galna maktsjuka människor kommer bli ännu värre när de avslöjas helt.

  Det finns ingen återvändo för dessa skurkar, de har redan ljugit så mycket för oss, att deras enda sätt att klara sig är att ta kontrollen över oss.

  De kommer inte sky några medel i slutändan för att klara sig själva och kontrollera oss.

  Kom ihåg politiker och bankirer och massmedier är på samma sida, de har kört vår ekonomi i botten för att spöa upp oss ännu mer, så att de kan införa övervakningssamhället.

  Dessa makthavare har mest information, kapital och makt.

  Hotet för makthavarna är internet och yttrande frihet. De gör allt för att vi ska tillåta dem att ta det ifrån oss och om de inte lyckas med det, ja då kommer det riktigt fula trynet fram hos makten.

  De har inget val, för de kommer alla kastas i fängelse om vi får reda på vad de gjort emot oss, med sina lögner och dolda agendor.

  s-k

  SvaraRadera
 10. Det bästa vore om makten faktiskt hade dolda agendor. Då kommer de att avslöjas förr eller senare. Tyvärr är det nog inte så.

  SvaraRadera
 11. Du missar vad dolda agendor innebär Andreas B.

  Människor röstade på borgarna för att man trodde att de stod för frihet och gav dem makt. Sedan tar de friheten ifrån oss, detta är dold agenda och detta gör att man kan få människor att rösta på partier som sedan tar din frihet ifrån dig.

  Därför är det väldigt svårt att veta vem du ska rösta på för de lurar dig uppenbarligen val efter val.

  Se bara på socialdemokraterna, de skapar FRA lagen när de är vid makten, sedan är de emot FRA lagen när de inte är vid makten för att du ska rösta på dem inför nästa val. Samtidigt så ska FRA motståndarna Vänsterpartiet och miljöpartiet nu bilda en allians inför valet. I denna allians kommer sossarna ha makten och de kommer med all säkerhet stötta FRA lagen.

  Detta är vad som innebär att ha dolda agendor, vänster alliansen och höger alliansen spelar teater för oss men vid makten driver de igenom samma politik.

  Om du inte kan se det och dessutom missat hur Barack Obama nu fortsätter att bedriva George Bush övervakningspolitik, ja om du inte kan se att detta är dolda agendor och ett grymt sätt att lura väljarna. JA då vet jag inte vad jag ska behöva skriva för att du skall inse detta.

  s-k

  SvaraRadera
 12. Dagens politiker är ögontjänare. De har inga dolda agendor, även om jag önskade det. Däremot har vi ett politiskt system som främjar politiker att vara dåliga politiker. Det är detta som måste göras något åt.

  SvaraRadera
 13. Återigen missar du varför de är ögontjänare. Först och främst de är bara ögontjänare när de inte har makten, eller får ögonen på sig vid en omröstning.

  Men vad händer i praktiken, jo de driver tillslut igenom sin politik och de gör det oavsett vem som är vid makten. De bedriver samma övervaknings politik.

  FRA lagen har bara sminkats om och sedan rösta de igenom de ändå.
  Med andra ord man försöker dölja vad man gör.

  Federley låtsas gråta vid FRA omröstningen och ljuger att han är för öppenhet, sedan spelar han teater inför försvarsministern i talarstolen och sedan röstar han för FRA.

  Problemet är att politiker ljuger för dig som väljare och försöker manipulera dig att tro att de gör någonting annat än vad de gör. Därför luras väljare gång på gång att rösta på politiker som de tror står för frihet, men som sedan stöttar övervakningssamhället.

  Människor som dig Andreas B som är så naiv, gör det lättare för dem att fortsätta luras.

  Det är ett grymt spel där alla partier deltar i detta, snart har vi bara två partier, vänster och höger alliansen och de kommer att spela teater inför oss, men båda kommer fortsätta att driva igenom övervakningssamhället.

  Att politiker är dåliga beror på att de vill ha kontroll över oss, men de kan inte säga det till oss då skulle de inte få några röster.

  Skurkarna har makten i världen och de är mästare på att manipulera, luras etc.

  Tänk bara på hjälten Camilla Lindberg som rösta nej till FRA, vad har hon gjort nu när stormen har lagt sig, jo hon stöttar den ny sminkade FRA lagen.
  Se länk nedan:

  FRA-kritiker i fp säger ja till nytt förslag:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1784287.svd

  Så försök att fatta dessa låtsas hjältar är inte för våran frihet, de är skådespelare som finns där för att upproret inte skall bli för stort. Man vill få folket att känna via skådespelaren Camilla Lindberg att det också finns bra politiker vid makten/borgarna när det stormar som mest.

  Sedan tvär vänder skådis-politikern Camilla Lindberg som lugnat massorna och röstar Ja till FRA.

  Det är ett spel och det är ett grymt spel där vi är brickor som luras att tro att det finns hjältar inom de etablerade och korrupta partierna, men så är det inte, de är alla korrumperade när de väl sitter vid makten.

  Oppositionen är alltid emot makten, deras roll är att lura oss väljare att det finns motståndare.
  Visst kan de finnas individer som är emot, men när oppositionen kommer till makten, startar samma charad igen. Detta är dolda agendor för att lura till sig makten.


  s-k

  SvaraRadera
 14. Ärligt talat varför har Camilla Lindberg som blev hjälte när hon röstat Nej till FRA, nu fått vara ifred.

  Hon är ju den värsta av dem alla.
  Camilla Lindberg röstade för FRA tillslut. Jag säger det igen, hon ingick i den dolda agendan för att lura och lugna ner oss väljare att det åtminstone finns några goda krafter bland borgarna.

  Sen när de lugnat ner sig och man sminkat FRA lite till så visar Camilla Lindberg sitt riktiga ansikte, men hon sminkar sig själv hårt för att vi inte skall se det.

  s-k

  SvaraRadera
 15. Du är ögontjänare som politiker för att du inte vill att din dolda agenda skall bli upptäckt. Sedan driver du igenom din politiska agenda ändå genom att sminka om dina beslut.

  FRA är bästa exemplet. Manipulation, teater och bedrägeri är politikerns melodi.

  Väljaren luras att tro att politiker är dumma och ögontjänare som bara vill ha makt och därför gör som folket säger om de blir tvungna till det.

  Detta är en missuppfattning. Politiker vet vad de gör, de vet vad de vill och de driver igenom sin politik ändå genom att lura väljarna.

  Alla partier samarbetar för samma val, vi har en två partis stat snart, där sossar och moderater kommer styra respektive allians och båda kommer va för FRA.

  Möjligt är att de också försöker infiltrera piratpartiet och juni listan, så att även dessa partier sysslar med dolda agendor.
  De röstas in för att de står för frihet och sedan tar de den ifrån oss när de fått makt.

  Man måste gå till roten av problemet. Bilderberggruppen består av de mäktigaste människorna i världen, varför har vi ingen insyn i vad de gör.
  Varför går bankirerna fria, varför arresteras de inte. Hela tiden skyddar de varandra.

  S-k

  SvaraRadera
 16. s-t:

  Ditt paranoida jidder har ett par effekter. Dels får det folk att slutna lyssna. Inte bara på dig. Dels får det de goda att tröttna.

  Konspirationsteoretiskt bubblande har inte ens någon effekt även om konspirationsteorierna skulle visa sig stämma. Det är bara varm luft.

  Striden utkämpas på marken, i verkligheten. Inte i de tunna luftlagren.

  Vill du pissa på Sarkozy, Bush, Obama, Big Business och Storebror - då skall du istället göra något konkret för att stoppa de dåliga delarna i EU:s telekompaket. Något *konkret*! Istället för att bara fluffa runt och ta upp folks tid. Capiche?

  SvaraRadera
 17. Du får givetvis tycka vad du vill Henrik, men du besvarar mig inte i sak, istället ger du det etiketten jidder etc. Det får stå för dig, men människor kommer undra vad det handlar om.

  EU:s telekompaket är intressant, tack för tipset, något att lyfta fram på din blogg kanske.

  Självfallet har sanningen alltid ett värde, det är inte varmluft om något visar sig vara sant.

  Sanningen döljs för att lura väljarna samt ta bort uppmärksamheten på bl.a. EU:s telekompaket.

  Ska sluta skriva på din blogg nu eftersom dig ego kommer i skymundan när jag gör det.

  Tack och hej

  s-k

  SvaraRadera
 18. "EU:s telekompaket är intressant, tack för tipset, något att lyfta fram på din blogg kanske."

  OK. Nu vet jag att du driver med mig.

  SvaraRadera
 19. Om fildelning är stöld, så är fildelning även incest. Alltså bör man ge fildelningsbrott högsta prioritet.

  SvaraRadera
 20. Politiker är ögontjänare av samma anledning som att andra ögontjänare är ögontjänare. Det är bekvämt. Det behövs fler idealister, och det gäller ju faktiskt inte bara inom politiken.

  SvaraRadera
 21. HAX, jag förstår att du är motvillig att radera kommentarer men jag tror att många skulle ha överseende med om du tog bort s-k:s. Det kan uppstå intressanta diskussioner och komma fram bra info i kommentarerna. Det blir dock svårt att finna om någon skriver en massa (långa) kommentarer till varenda inlägg, som inte ens behöver ha med inlägget att göra. s-k kan starta en egen blogg istället för att spamma ner din, sen kan han väl länka till inlägg där om de har med ämnet att göra.

  Du skriver bra på din blogg och får ofta läsvärda kommentarer, låt inte något enskilt troll förstöra det.

  // 123

  SvaraRadera
 22. bekvämt var ordet. Din åsikt Andreas är också något bekväm och naiv angående ögontjänare.

  SvaraRadera
 23. ja ha en blogg emot censur och censurera sedan andras åsikter. Det låter rimligt 123.

  SvaraRadera
 24. Henrik Alexandersson marknadsför sin blogg på följande sätt 123.

  En frihetlig blogg för människor som tycker att man kan se saker och ting på ett annat sätt

  SvaraRadera
 25. obvious troll is obvious // 123

  SvaraRadera
 26. Anonym, 17:08, "Om fildelning är stöld, så är fildelning även incest. Alltså bör man ge fildelningsbrott högsta prioritet."


  Du tänker fel.

  Utifrån anti-piraternas logik om att:

  Anti-IPRED/HADOPI = folk som är pirater och vill ha allting gratis, men samtidigt stödjer terrorism.


  Så blir ju då, i ljuset av att premiera anti-piratlagar före allt annat:

  Pro-IPRED/HADOPI = folk som stödjer incest.


  //ST

  SvaraRadera
 27. Anonym, 17:08, "Om fildelning är stöld, så är fildelning även incest. Alltså bör man ge fildelningsbrott högsta prioritet."

  Ovanstående är nog inte så långt ifrån det våra kära politiker tycker, nyligen kom en politiker i UK med följande utmärkta kommentar till deras skärpta barnpornografilagar:

  “If the image in question is grossly offensive, disgusting or otherwise of an obscene character but does not have a child as a victim, is it not arguable that, by extension, all children are victims of that image?”

  Dvs. finns det inget offer avbildat är samtliga barn offer. Således är slutsatsen "Är fildelning inte incest så är fildelning incest" inte allt för långt borta.

  SvaraRadera
 28. Det var jag som skrev inlägget 17.08. För ett antal år sedan var jag framgångsrik i TV-branschen etc genom att vara ironisk och göra satir. Nu funkar det inte längre. Verkligheten överträffar dikten på ett oroande sätt.

  SvaraRadera
 29. Dvs. finns det inget offer avbildat är samtliga barn offer. Resomemanget är både logiskt och rimligt.

  SvaraRadera
 30. Micke, "'Dvs. finns det inget offer avbildat är samtliga barn offer.' Resomemanget är både logiskt och rimligt."

  Med tanke på att argumentet är en "logical fallacy" av en typ av Ad hominem, så kan resonemanget inte vara logiskt.  //ST

  SvaraRadera
 31. Tror att de flesta svenska partier, inte minst Piratpartiet och Junilistan, värnar om individens frihet och integritet. Gäller att fransmännen fattar att Internetsurfande ungar inte är brottslingar... /Jacob

  SvaraRadera
 32. Spamkuf, in the name of the Net I compel the!

  SvaraRadera
 33. Henrik, det finns nog anledning att tro, att din blogg blivit så viktig att den ev; besöks och kommenteras av yrkeskommentatorer. Kommentatorer som får betalt för att sprida ett löjets skimmer över offentliga, vettiga/"farliga" åsikter!

  Tro inte för en sekund att de inte finns, men det är klart, det finns ju idioter också!

  All lycka: ITC-100

  SvaraRadera
 34. Det är väl snarare Henrik som försöker skicka ett löjes skimmer över vissa frågeställningar.

  Varför ska man inte vara intresserad över Bilderberggruppen. Enligt Henrik är det inte ens intressant om uppgifterna även skulle va sanna. Det är ett märkligt påstående.

  Vad är det som säger att Henrik och du ITC 100 inte är proffs kommentatorer som är betalda för att förlöjliga frågeställningar om Bilderberggruppen?

  Jag bara frågar, det har ju knappast gått så bra i denna revolt emot FRA lagen. Är denna protest som ni driver ett luftslott. Om inte varför inte åtminstonde beklaga sig över att vår statsminister är med i hemliga sällskap.

  Liberalen Ron Paul, demokraten Dennis Kucinich och independent eller Green Party Ralph Nader har alla kritiserat de hemliga sällskapen.

  Men här gör man inte det, man t.o.m förlöjligar de som ställer frågan om dem.

  GODNATT

  Henrik är kompis med Carl Sigfrid som la ner sin röst.
  Hjälteförklarade Camilla Lindberg, ja var är kritiken emot henne etc.

  Varför ska jag lita på medier och bloggare som inte ens bryr sig om saker även om de vore sanna.

  SvaraRadera
 35. Med tanke på att argumentet är en "logical fallacy" av en typ av Ad hominem, så kan resonemanget inte vara logiskt.Nej det är är klart.Med lite politisk autism så kan det ju inte vara ett logiskt resonemang men med sunt förnuft så kan det definitivt vara ett logiskt resonemang på samma sätt som det normalt betraktas som en skymf mot judar om man skymfar en jude därför att denne är jude.
  Man behöver inte veta vad den specifika personen heter för det.

  SvaraRadera
 36. Hej! På fredag den 17 april är det dom i målet mot sökmotorn The Pirate Bay. Och inför detta faktum har SvT lokalt Skåne gjort ett Eftersnack som är alldeles fenomenalt bra. Titta innan det plockas bort!

  http://svtplay.se/v/1519164/sydnytt/eftersnack_14_4

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.