2009-04-13

Obama Jugend?

Det är lite sent. Jag är lite trött. Och lite lurvig. Sitter och skannar kommentarer och fastnar för det här...

Snälla, säg att detta är en missuppfattning.

Då kan jag vakna glad och pigg i morgon bitti, utan att behöva fundera över om jag har en hjälm tillgänglig.

Oups! (Även i England.)

Nä... Så kan det ju inte vara!

33 kommentarer:

 1. Jag trodde det inte var sant första gången jag läste det. Trodde det var någon uppföljning på de tidigare jämförelserna mellan Bush & Hitler och därmed högerns "hämnd". Men sedan började jag kolla runt och det är faktiskt sant. Och ju mer man läser om det och kollar vad de faktiskt vill göra, desto värre framstår det. Det är otroligt läskigt och även OM tanken bakom är "god" eller "bra" behöver man inte gå speciellt långt i tankegångarna vart detta KAN leda och framförallt hur det kan användas. När du vaknar imorgon, checka själv.

  SvaraRadera
 2. Visst är det skrämmande att det lagstiftas om "obligatoriskt frivilligarbete", men jag tror att den blog du länkar till överdriver något. Jag har bott och jobbat i USA en längre tid, och jag är av uppfattningen att känslan för det lokala samhället har en mycket starkare ställning där än i Sverige.

  "Community service" är något som genomsyrar det amerikanska samhället redan utan politikers inblandning. Visserligen formaliserade Clinton detta på 90-talet, men det har förekommit längre än så.

  I Sverige får vi ofta bilden av det extremt individualistiska USA serverat för oss, men om man tillbringar något längre tid i medelstora eller mindre amerikanska städer inser man snabbt att det finns en väldigt stark samhörighetskänsla för det lokala samhället där. Den patriotism och stolthet för samhället som dessa personer och organisationer uppvisar upplevdes i bästa fall som ovant, och i värsta fall som obehagligt och skrämmande av mig. Underskatta inte den betydelse som scoutkårer, 4H, frivilliga brandmän och välgörenhetsorganisationer har under amerikanares uppväxt och senare liv. Bor du någon annanstans än i de större städerna i USA så förväntas det av dig att du ställer upp för "the local community".

  Mycket som skulle betraktas som avlönat arbete i Sverige utförs av frivilliga i USA; det handlar om renhållning av vägar och parker, enklare administrativa jobb hos myndigheter och rent välgörenhetsarbete.

  Jag jobbade på ett sjukhus i USA under några månader, och en stor del av administrationen utfördes av oavlönade volontärer; ungdomar gick ut med maten, pensionärer jobbade i receptionen och studenter sorterade papper. Visst är det karaktärsdanande, men jag fick läskiga vibbar hela tiden.

  Vad jag försöker säga är att jag tror att detta är en ren formalisering av vad som redan finns i USA. Kårandan finns redan där. Patriotismen och känslan för att arbeta för det gemensamma goda finns redan. Det här är snarare ett billigt knep att plocka poäng med hjälp av rådande stämningar än att skapa ett Obama Jugend. Men visst, det känns skrämmande hur som helst.

  Sen, i ärlighetens namn, vet jag inte om 50 timmars community service skiljer sig särskilt mycket från PRAO eller Operation Dagsverke.

  SvaraRadera
 3. Allt det du säger må vara korrekt, det ändrar inte dels vissa fakta du glömmer bort samt den tid vi faktiskt lever med. Denna ekonomiska kris och det gigantiska underskotten med allt som kommer med det, gör att liknande institutioner inte ska underskattas i hur de kan användas. Dessutom är detta bara början. Det är inte bara AmeriCorps som ska utökas till 250 000 personer (inledningsvis), det är också andra delar av ”frivilliga” organisationer som ska utökas. Och detta ska ske genom skolornas “frivilliga” sammarbete.


  One of Obama’s followers explains:
  Obama’s plan is “voluntary” in a technical sense — nobody gets arrested for opting out. But non-participants won’t be allowed to graduate from high school.


  WND reports:
  The U.S. House of Representatives has approved a plan to set up a new “volunteer corps” and consider whether “a workable, fair, and reasonable mandatory service requirement for all able young people” should be developed.
  The legislation also refers to uniforms” that would be worn by the “volunteers” and the “need” for a “public service academy”, a 4-year institution” to “focus on training” future “public sector leaders.” The training, apparently, would occur at “campuses.”


  “Office of the President Elect” website post:
  Obama will call on citizens of all ages to serve america, by developing a plan to require 50 hours of community service in middle school and high school, and 100 hours of community service in collge every year. All Americans between the ages of eighteen and twenty-five will be asked to serve their country by going through three months of basic training, civil defense preparation and community service.”

  SvaraRadera
 4. Av någon anledning hamnar alla på min gamla post som söker sig vidare härifrån. Här är båda länkarna.

  http://thecautionaryrevelation.blogspot.com/2009/04/obama-brown-is-creating-jugend-clubs.html


  http://thecautionaryrevelation.blogspot.com/2009/03/obama-and-der-faderland.html

  SvaraRadera
 5. De är galna i community service. Jag var tvungen att göra flera hundra timmars community service för att ens få ta examen från high school.

  Visst är det statlig frihetsberövning (slaveri) med obligatoriskt arbete, men det är ju lumpen i Sverige också?

  SvaraRadera
 6. Jisses, den där bloggaren "apocalypse nowish" utmålar bara domedagsprofetior och negativitism i var och varannan bloggpost han gör, oavsett vad det handlar om.

  Skulle vi alla människor vara så usla så skulle ingen av oss heller finnas till.

  Finns det liv, så finns det hopp.

  SvaraRadera
 7. Det här låter väl ändå förhållandevis lindrigt, men det är kanske bara början....

  Jag har ända sedan valkampanjen grubblat på ett uttalande av Obama som det varit förvånansvärt tyst om och jag funderade redan då om han planerade sätta upp något i stil med SS:

  "We cannot continue to rely on our military in order to achieve the national security objectives we’ve set.

  We’ve got to have a civilian national security force that’s just as powerful, just as strong, just as well-funded.”

  Barack Hussein Obama

  SvaraRadera
 8. Utopia - socialistiska drömriket /idealsammhället. Kollektivism är kusliga grejer.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Utopia

  SvaraRadera
 9. Det är sant att jag alltid skriver ur ett lite dystert perspektiv, men det ändrar inte att det är sant. Som jag nämnde tidigare så hamnar alla som trycker på länken på en av mina gamla poster av någon anledning. Finns mer skrivet bl.a. den senaste posten om ni tar er till första sidan.

  Här är för övrigt länken till ett av Obamas tal som nämndes ovan.

  http://www.youtube.com/watch?v=0ecDxMQcsLg&feature=player_embedded

  SvaraRadera
 10. Varför måste man kleta nazistämpeln på den första svarta president Usa haft sedan landet blev fritt för 50 år sedan?

  Vi har i Sverige 4 procent av väljarna och ett som är mer nazister än honom och en regering som ser frågor om ett framtida samarbete med dessa som hypoteser.

  Kan man inte börja där?

  Sen en sak till.

  Hur kan en utopi vara mindre totalitär än en annan?

  Alla utopier förutsätter någon form av totalitärt tänkande.

  Det gäller naturligtvis också liberalism.

  SvaraRadera
 11. Micke:
  Om Obama hade citerat Mein Kampf och heilat, hade man fått kleta nationalsocialiststämpel på honom då?

  Naturligtvis.

  Det gör inte Obama, men du verkar missa att vi sätter nationalsocialiststämpeln på honom p.g.a. hans agerande och inte p.g.a. hans härkomst. Vissa av oss är inte så rasistiska att vi bryr oss om en människas hudfärg som du verkar göra.

  SvaraRadera
 12. Det gör inte Obama, men du verkar missa att vi sätter nationalsocialiststämpeln på honom p.g.a. hans agerande och inte p.g.a. hans härkomst. Vissa av oss är inte så rasistiska att vi bryr oss om en människas hudfärg som du verkar göra.

  Jag bryr mig om Obamas härkomst.
  Det stämmer.Du har uppfattat detta korrekt.
  Han är inte nazist och han ägnar sig inte åt att utöva nazistisk ideologi.

  SvaraRadera
 13. Micke!

  Jag har inte satt någon naziststämpel på Obama, däremot har jag påpekat vad hans idéer om nationellt civilgarde lika mäktigt som försvarsmakten kan leda till i händerna på en hänsynslös president med den makt en amerikansk president har.

  Det är en fara för alla demokratier, men behöver ju inte nödvändigtvis leda till nationalsocialism.

  Jag anser att du använder dig ab Godwins lag här.

  SvaraRadera
 14. Micke, Micke

  Ifall du nu verkligen skulle ha missat det, så håller vill Obama på och vill inrätta en 'Obama-Jugend'

  Ingen har hävdat att han är nazist, eller att detta gör honom till en.

  Däremot är det han själv som står för kletandet, möjligen ovetandes.

  Du däremot, Micke, inte bara kletar utan kallar folk och enskilda för nazister (och fascister).

  Varför inte sluta med sådant själv, innan du (låtsas) blir upprörd över när andra gör korrekta påpekanden.

  Fö. 'liberalism' är ingen utopi. Det är dess raka motsats, alla dina kålsuparteorier till trots.

  SvaraRadera
 15. Man kan inte "använda sig" av Godwins lag, den handlar faktiskt bara om att nazistreferenser kommer att dyka upp i debatten om en diskussion pågår tillräckligt länge.

  Sen står det ju inget om en civil beväpnad milis eller så, utan man kan ju anta att Obama på ett överdrivet sätt lovar stöd till eller uppstyrning av civila organisationer i frågor som rör nationell säkerhet. Det finns ju exempelvis nu de här "Minutemen" som bevakar gränsen till Mexico här och där och som man nog vill ha lite kontroll på istället för att de får springa runt och leka sheriffer. Det går även att tänka sig många andra sätt som sådant stöd kan gå till på.

  Det är ju verkligen inte speciellt troligt att man skall skapa någon slags nationell kårverksamhet av Hitlerjugend eller BDM-typ... att tolka det på det viset blir Alex Jones-fantasier alltihop. Jämförelsen med SS ovan är också konstig eftersom det var en paramilitär partiskyddsorganisation, inte en nationell frivilligkår á la lottorna eller vad nu detta skall vara.

  Sen är det ju inte speciellt bra och ett jäkla slöseri med skattemedel. Och definitivt ingen frihetsökande åtgärd. Men jag tror man skall släppa på de allra mest skruvade misstankarna för stunden. Har inte HAX själv citerat här att "never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."? :)

  SvaraRadera
 16. Jonas: Menar du att liberalism är en dystopi? :)

  SvaraRadera
 17. Micke blandar bort korten,

  Hax är på och skrapar på ytan av vad Obama och makten bakom honom eg vill.

  det är bara att gräva på...det blir smutsigare och värre

  the Obamaa Deception, någon?

  SvaraRadera
 18. Gustav, Student. Göteborgare. Glad och nöjd.

  exakt vad är det som Alex Jones fantiserar om?

  kom upp med lite nu!

  SvaraRadera
 19. Alex Jones fantiserar om sjukt mycket saker, man kan inte räkna upp allt. Han har sina vaccin-neuroser där han beskyller vacciner för allsköns elände, han tror att regeringen lägger melanin och fluor i maten för att på något sätt förstöra invånarnas hälsa, ja han har hur mycket konstiga konspirationer för sig som helst. Jag är inte till hundra procent säker på om han tror på aliens, men han fraterniserar med David Icke som tror på ödlor från rymden, och det är inte seriöst på något enda vis.

  Sen är han ju 9/11-haverist också, men det är inget man ens behöver ta upp för att kunna avfärda honom som rubbad. Han tar minsta oklarhet och hittar på en världsomspännande teori bakom den. Frimurare och illuminater i varje vrå, black choppers och fan vet allt.

  Och allt styrs för honom av någon slags illvillig World Government som finns i hemlighet och kontrollerar allting. Du kan inte på allvar mena att detta är riktigt? :)

  SvaraRadera
 20. Ja, jag får nog ta och hålla med gustav om att viss nyansering är påkallad i det här fallet, trots all vettig "alarmism" angående två av världens ledande politiker.

  Hmmm, inser att det där var snällt sagt om Gordon Brown.

  Både Baracken och Herr Brun verkar rätt gaggiga i mina öron.


  /LD

  SvaraRadera
 21. Gustav:
  Att hantera vapen och eventuella biologiska och kemiska attacker är något som ska ingå i dessa utbildningar. Dessutom kommer med allra största sannolikhet alla de knäppisar som stödjer OBama vara de första i ledet. Slutligen handlar inte detta om något frivilligt, utan det är tvång, måhända indirekt inom att det ska avspeglas i betyg. Dessutom tillkommer ju det grupptryck som alltid gör sig gällande i sådana här fall.

  Om ni tittar runt lite ser ni hur noga de är med att undvika ordet ”draft” och ”obligatory” samt istället pratar om patriotism. Men kanske det märkligaste och den allvarligaste signalen är dock tystnaden. Detta finns knappt med alls i den offentliga debatten, Obama har vägrat att kommentera och tidigare pressmeddelanden har mystiskt nog försvunnit från offentliga hemsidor.

  Och nej, jag tolkar det inte heller i direkt mening som något hitlerjugend al’a Obaminatorn, men det är inte heller direkt långt ifrån, grundtanken är trots allt densamma. Med tanke på vad som pågår i ekonomin samt att detta är första steget i denna plan, och vad det faktiskt mycket väl kan användas till, ger det ändå ett mycket skrämmande intryck. Det vore oerhört naivt att avfärda.

  En kommentar på Obama Deception, vilket jag har sett, iaf första delen, så är den ”dokumentären” en salig blandning av fakta, konspirations teorier och rena idiotier, vilket är synd eftersom de fakta som faktiskt finns med överskuggas av det mer tokiga. Väl värd att se i vilket fall om man har tråkigt.

  SvaraRadera
 22. I våra ögon/mina blir Alex jones ibland lite löjlig när han står och gapar med megafon utanför Bilderberg mötena, visst.

  Men han riktar sig till väldigt ensidigt bildade amerikaner som inte har samma kultur och kanske kunskap att se kritiskt på information och nyheter.
  Därav hans mediala framtoning som känns lite flåsig i våra svenska ögon.

  BRa att du tar upp David Icke också, en person som verkligen börjar nå ut med sitt budskap och också börjar bli farlig och ska "tas" ned med att snacka om ödlor från rymden, f-n kom igen nu! är du så färsk i huvudet?

  appropå the obama deception så räcker det att kolla in vad KRS one har att säga, där skulle vi kunna prata om en riktig president för USA, om man inte skulle föredra Blowfly "as the 1st black american president", om nu någon här är med på den?

  SvaraRadera
 23. Aewheros

  Jo, för alla dem som så innerligt hoppas på att kunna leva som dom själva vill samtidigt som någon annan betalar deras räkningar är nog ett liberalt samhälle en dystopi ..

  I det stora hela alltså. Det kommer att finnas de som lyckas med den bedriften också i under liberalism. De kommer bara vara väldigt många färre ..

  SvaraRadera
 24. Barak Obama och Gordon Brown är nazister.

  Bokbål är en gränsöverskridande sysselsättning.

  SvaraRadera
 25. Sant det där med bokbål, men så långt har vi inte kommit ännu. Däremot har tydligen ett par böcker om Obama blivit flyttade till "The Bann List" vilket är en lista på 100 böcker som inte får köpas in till skolor, offentliga bibliotek etc. Hittade dock bara ett par riktiga höger-freak som hävdar detta och kan så här långt inte styrka uppgiften. Men det vore väl lite kul?

  SvaraRadera
 26. Det låter som någon har tittat för mycket på Fox News mer konspiratoriska och labila personligheter.

  Det låter också som om någon inte hört talas om Godwin.

  SvaraRadera
 27. George Bush var inte nazist.

  SvaraRadera
 28. Ni är fantastiska allihop. Ni tror alltså att detta är ett hot? Hahahaha.
  Se även upp för gråsparvarna, de har nästan vassa näbbar och har redan infiltrerat hela Sverige. En del kvislingar matar dem och lyssnar okritiskt på deras propagandakvitter.

  SvaraRadera
 29. Känns ju hyfsat långsökt att jämföra Obama med Hitler. Tycker personligen att det är ett fullständigt barockt påstående och att du sänker din egen trovärdighet. Visst det låter inte som någon trevlig utveckling men man behöver inte hårdra allting.

  SvaraRadera
 30. Av alla konspirationsteroier som jag studerat och som i vissa fall kan vara nog så övertygande är nog detta bland det dråpligare slaget.Ungefär som en galen Nostradamus där resterande insåg att vederbörande inte hade alla hönsen hemma efter att ha försökt bygga en höna av en fjäder.Personligen så har jag sett indicier på att Nordkoreas ledare kan vara en inkarnation av Jesus som bara vill testa vårt tålamod ha ha ha ....

  NetRunner

  SvaraRadera
 31. Av alla ”konspirations teorier” jag sett och läst, är det här den enda som grund i verkligheten och kan styrkas med fakta, iaf fram till en viss punkt, där spekulation tar vid. Vart detta sedan leder i nästa steg får var och en avgöra, jag tror att galningen Obama mycket väl kommer nyttja dessa styrkor framöver, hur och på vilket sätt får vi se. Dessutom måste man komma ihåg att till detta ska vi också lägga mycket annat som redan nämnts men också flera milisgrupper som bildats eller stärkts runt omkring i staterna. För den som inte har hängt med vad som händer ”under ground” i USA så kan jag meddela att det mycket väl kan komma till renodlade våldsamheter framöver, speciellt om krisen fortsätter eller stärks – vilket är högst troligt. Det pågående ”Boston The Party II” är en lugn manifestation, inte alls troligt att del III blir lika lugn.

  I ett land med en bruten dollar (vilket också är högst troligt), skyhöga skulder, massiv arbetslöshet och en galen socialist till ledare, jag ser inget direkt vacker scenario framöver med den bakgrunden.

  SvaraRadera
 32. Unt nu the nästa steg...


  The Department of Homeland Security is warning law enforcement officials about a rise in “rightwing extremist activity,” saying the economic recession, the election of America’s first black president and the return of a few disgruntled war veterans could swell the ranks of white-power militias.

  A footnote attached to the report by the Homeland Security Office of Intelligence and Analysis defines “rightwing extremism in the United States” as including not just racist or hate groups, but also groups that reject federal authority in favor of state or local authority.

  “It may include groups and individuals that are dedicated to a single-issue, such as opposition to abortion or immigration,” the warning says.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.