2009-04-22

"We shall overcome..." ;-)

Nu tycker jag att vi skriver och tackar Hökmark, Ek och Färm för deras utmärkta insatser för amendment 138 i EP:s industriutskott på tisdagskvällen!

14 kommentarer:

  1. Redan fixat.

    http://scabernestor.blogg.se/2009/april/torstensson-respektera-omrostningen.html

    SvaraRadera
  2. Detta betyder att domstolar skall kunna döma folk till avstängd telefon och Internet. Tycker inte du också att det är högst anmärkningsvärt? Vad är nästa steg, att domstolar skall kunna döma en till att inte kunna skicka och ta emot post? Eller att kunna köpa läskeblask på ICA?

    Värdesätter man då telefon och internet högt och samtidigt riskerar åka dit för något, så är det nog bäst att ställa till det ordentligt så att man åker i fängelse för där har man åtminstone viss tillgång till både telefon och internet.

    -Flimsan

    SvaraRadera
  3. Jag undrar om du vet var man kan se hur samtliga ledamöter röstade. Jag skulle gärna vilja tillskriva de spanska jaröstarna.

    SvaraRadera
  4. @Flimsan: Det är bättre med ett krav på domstolsbeslut än att kunna bli avstängd ändå, vilket kunde blivit alternativet utan det här.

    Vad gäller fängelset så har man endast tillgång till telefon på mkt begränsade tider, och vilka nummer som är tillåtet att ringa är också det begränsat. (En bekant till mig som satt i fängelse fick bara skriva upp nummer till personer som aldrig blivit dömda för något brott på sin telefonlista. Vet dock ej om det gäller alla anstalter.)
    Internet är inte heller tillåtet, så vitt jag känner till, inte ens på öppna anstalter (även om jag råkar veta att det finns insmugglade datorer & div trådlösa nätverk uppsatta på öppna anstalter här och var... Men officiellt är det inte tillåtet.)

    I övrigt kan även nämnas att man inom kriminalvården helt och hållet förbjud intagna att inneha/ta in brända cd-skivor, då innehållet _kan_ vara illegalt och man anser sig inte ha tid att gå igenom och kolla... Mp3-spelare är inte heller tillåtet av samma orsaker.

    Med det sagt, så är fängelse definitivt inte ett bättre alternativ.

    SvaraRadera
  5. Flimsan "Detta betyder att domstolar skall kunna döma folk till avstängd telefon och Internet. Tycker inte du också att det är högst anmärkningsvärt? Vad är nästa steg, att domstolar skall kunna döma en till att inte kunna skicka och ta emot post? Eller att kunna köpa läskeblask på ICA?"


    Hallå! Detta betyder att OM ett land bestämmer att fildelare skall kunna stängas av från nätet, DÅ får det INTE ske med mindre än en domstolsprövning.

    Det vill säga rättssäkerhet.

    SvaraRadera
  6. Härligt! Nu får vi visa att vi inte bara är bittra ungdomsrebeller också. Att det enda vi brinner för inte är att klaga och vara bittra. De politiker som har stått upp för vår frihet ska givetvis hyllas.

    Återigen, härligt! Nu får vi följa upp detta så vi inte blir snuvade på konfekten i maj.

    SvaraRadera
  7. Hax: Appropå dumheterna jag frågade om igår...

    http://sierracharlie.wordpress.com/2009/04/10/terror/

    SvaraRadera
  8. Någon som vet, hur röstade
    Maria Carlshamre.
    Hur ställer sig FI till telekompaketet/internetavstängning.
    Någon som vet.

    SvaraRadera
  9. @Bo Bengtsson

    Än så länge är det bara ITRE utskottet som har röstat och där är inte Maria Carlshamre med. Parlamentet röstar om telekompaketet i maj.

    SvaraRadera
  10. MC heter Maria Robsham (eller något sådant) nu, sedan hon gift sig med sin assistents pappa...

    SvaraRadera
  11. kul att de 3 vaknat till. Men det gäller att hålla loppet ut.
    De har ingen bra meritlista dessa 3 tidigare.

    Maria Carlshamre har ju knappt deltagit i EPs arbete sedan hon gick över till Fi. Inte heller verkar hon ha ngn direkt kontakt med Fi enl Gudrun Schyman.
    Och hon ställer INTE upp för omval!
    Så i valet till EP är hon ointressant.

    SvaraRadera
  12. Hax: Hur går det ihop sig med den feministiska världsbilden att ta sin makes efternamn sådär? ^^

    SvaraRadera
  13. OM ett land bestämmer att fildelare skall kunna stängas av från nätet, DÅ får det INTE ske med mindre än en domstolsprövning.OM ett land bestämmer att fildelare skall kunna stängas av från nätet, då SKALL det vara domstolar som dömer ut det straffet.

    De två meningarna ovan har samma betydelse dvs. att domstolar skall kunna döma folk till avstängd telefon och Internet såsom Flimsan skrev. Dock då med förbehållet "OM". Men det är ju bara att titta på facit, minsta lilla öppning, om än så liten så inför sverige det omdelbart. Spelar liksom ingen roll om det strider mot mänskliga rättigheter eller vad som.. "OM" är något som kommer att vara en realitet i sverige i morgon och då är direktivet redan klart att implementeras och i logikens förlängning kan man då utöka det till att även gälla post eller vilka kommunikationer som helst.

    - Anker

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.