2009-05-23

Europaparlamentet får spökledamöter


Än så länge vet ingen när eller om EU:s nya fördrag, Lissabonfördraget, träder i kraft.

Men om det träder i kraft, då kommer Europaparlamentets sammansättning att ändras. Till exempel kommer Sverige att få två extra platser. Totalt handlar det om 18 nya stolar.

Så, hur skall man hantera dessa extra ledamöter?

Svaret är att man redan nu, efter valet, låter dem tillträda som "observatörer". Det innebär att de får lön, kontor, assistenter, reseersättning och alla förmåner som andra parlamentsledamöter har.

Med en skillnad: De kan och får inte delta i besluten.

Europas skattebetalare skall alltså betala för 18 extra fantomledamöter i Europaparlamentet – som än så länge inte har där att göra – och som inte får göra något mer än att fika.

Snacka om smörjobb. Dock med risk för en del kritik.

(Nu skulle jag i och för sig tänka mig att alla ledamöter skulle kunna få lön utan att jobba – om de lovar att inte fatta beslut och göra en massa skada. Men det är en annan femma.)

Länk »

20 kommentarer:

 1. Var lugn, fördraget kommer att tryckas igenom, på ett eller annat sätt, och föresten är det väl bra att lobbyisterna kan bekanta sig med de nya MEParna i lugn och ro innan dom blir överbelastade med jobb;).

  Jag tycker att det är lite konstigt att det inte var någon disskussion i media om Lissabon fördragets ursprung innan vår regering ratificierade fördraget, så jag gjorde misstaget att titta efter, 30 sekunder senare insåg jag att ibland får man reda på mer än man önskar.

  När d’Estaing öppet har gått ut med att fördraget är ett sätt att komma runt demokratin i EU skriver våra Svenska politiker glatt under och lägger samtidigt fram ett förslag att ändra grundlagen för att göra beslutet irreversibelt, allt medans media tiger still?  The author of the text himself, Valery Giscard d’Estaing, has confirmed this several times, saying Lisbon “is purely a legal re-writing – incidentally unreadable – of the draft Constitutional Treaty”. And he revealed the reason for this: “Above all, it is to avoid having referendums”.Mr Giscard d’Estaing also admitted that, unlike his original Constitutional Treaty, the Lisbon EU Treaty had been carefully crafted to confuse the public. Mr Giscard argues that the Lisbon treaty represents a way for the EU institutions to take the lead after the “interference” of the members of parliament and politicians who were in the European Convention.Man börjar att undra ifall vi är 9 eller 90 miljoner människor i det här landet, ifall det är den lägre siffran så kommer vi nog inte att ha så mycket att säga till om i framtiden!

  Och jag som alltid har trott att det råder drogförbud i Sveriges riksdag när ledamöterna fattar viktiga beslut!

  SvaraRadera
 2. Det är helt klart slöseri. Varför hade de inte kunnat haft ledamötera hemma istället, som reserver? Utan lön - men redo att kallas in?

  SvaraRadera
 3. För varje dag som går som du HAX vägrar skriva om Bilderberggruppen förlorar du trovärdighet. Charlie Skelton skrev kritiskt om det i the Guardian. Andra massmedier följer att skriva om Bilderberg genom att försöka förminska dess viktighet.

  http://www.youtube.com/watch?v=gEclY9X31Aw&feature=channel

  HAX, du måste börja forska om Bilderberggruppen, det stämmer inte att de tar bort fokus från vad som händer. Det är snarare där mycket startar, de ligger bakom lissabonfördraget.

  Under lång tid sa man t o m att de inte existera, nu erkänner man existensen och riktiga journalister har informatörer som läcker ut info. Men massmedia är inte intresserad av att läcka för deras egna journalister och ägare deltar själva på mötena. Dags att sluta snacka om foliehattar, den som vägrar se skall i såfall kallas för blindbockar.

  SvaraRadera
 4. @Anonym 20:12

  Vill du att någon ska skriva om bilderbergergruppen så får du väl göra det själv istället för att kräva att andra ska göra det åt dig.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Om du själv skriver och texten verkar vara sund och bra så ska du se att andra kommer att få upp intresset de också. Men att kräva att en bloggare ska gå in och skriva något bara för att du tycker att det är intressant är lite långsökt tycker jag. Det kanske -är- intressant men då tycker jag nog att du ska ta åt dig äran för det arbetet själv och även göra jobbet. Vipps så kommer du att få både besökare och folk som skriver insändare till dig och kräver att du ska skriva om annat...

  SvaraRadera
 6. Anonym 20.12 skriar efter Bilderberggruppen.
  Men se på Eva Lundgrengruppen i Upsala som nu bränner böcker som inte faller henne på läppen.
  Här har du en själsfrände, du anonym 20.12.
  Sikta på stjärnorna och landa i en norsk grantopp.
  /Bokbål värmer alltid någon

  SvaraRadera
 7. Bilderberggruppen, dom är ju inte ens medlemmar i Rymdödlornas människo-antagonistiska allians (Ingång 1, Cheops Pyramiden, Egyptien.)

  :p

  Jag kan dock hålla med att hela idén med Bilderberggruppens ställningstagande till öppenhet är idiotisk. Öppenhet har ju den naturliga effekten att en del människor, så där lagom abrupt, kommer tillbaka med bägge fossingarna på Jorden igen.


  //ST

  SvaraRadera
 8. Det är kul med Bilderbergkillen. De som ligger bakom Lissabonfördraget skulle aldrig få vara med i Bilderbergruppen, om man nu kan bli medlem. Konstitutionen, som blev Lissabon, drevs fram av ytterst mediokra politiker (långt innan Giscard blev konventspresident). Men mediokra politiker med ambitioner.

  Några ville ha en enkel och tydlig konstitution, som skulle slå fast hur EU ska styras, andra ville göra diverse sociala rättigheter till grundlag. Slutprodukten, och senare Lissabon, hamnade mittemellan. Någon konspiration finns inte, politiker har bara gjort vad politiker gör mest. Ungefär som när Sveriges, allt annat än ideala, grundlagar förhandlades fram.

  SvaraRadera
 9. Fortsätter off topic med Bilderberg.

  Ja mycken skit kan spridas över världen från de mötena, likväl som i CFR och en lång rad andra förkortningar, för att inte tala om alla andra klubbar för inbördes beundran som t ex. frimurare osv.. Vi har också en lång rad rätt inflytelserika sk. "think tanks" runt om i världen, bara här hemma är det väl få som inte känner till exempelvis Timbro. Ja varför inte dra upp klubben som domaren i TPB-målet var med i? Eller varför inte bastuklubben hos Hasse i Granskogen, fan vet vad Avlidens kommunalpolitiker kommer överens om där, huugaligen. Det jag vill ha sagt är att dessa klubbar, forum och allt vad de nu kallas, bara är gemensamma nämnare när man nystar i varifrån allsköns elände kommer ifrån. Jag menar verkligen "bara", om det så är kärnvapen som diskuteras, för man kan inte utkräva ansvar av en "gemensam nämnare", det är av människor av kött o blod man utkräver ansvar, inte namn på sådant de gör tillsammans.

  Så snoka gärna i vad herrarna har för sig, kartlägg deras gemensamma nämnare, bygg sociogram osv.. Men gör det av rätt orsak, alltså för att ställa personer till svars, inte kopplingen mellan dem. Kopplingar svarar inte mer än kontakten man sätter i eluttaget. Ger man sig på kopplingen mellan dem så tänker man som diktatorn som känner sig tvungen att förbjuda privat kommunikation, fundera om så bara en liten stud över hur många beslut som fattas över telefonmöten (även om det är mellan två personer så är det ett telefonmöte), inte fan bygger vi teorier om telefonmöten för det.

  Att det är ljuskygga saker som diskuteras i många av de där klubbarna är fullkomligt uppenbart, det räcker med slutenheten för att dra den slutsatsen. Att just Bilderberg blivit en sån "ikon" i dessa sammanhang handlar nog mest om den extrema slutenheten. Gruppen har funnits sedan miten av femtiotalet och årligen samlat ett rätt stort antal mycket högt uppflugna makthavare från vitt skilda sfärer runt om i världen, allt från kungahus till politik, militär, banker och media. Att det då inte läckt ut något substantiellt på 50 år är mycket anmärkningsvärt. Ja extremt anmärkningsvärt med tanke på talesättet om hemligheter: Om fler än en vet om en hemlighet så är det oftast en för mycket. Inte ens i memoarer eller ivägflugna ord på dödsbädden har förekommit. Bara det i sig är mycket intressant, vilka och vad kan få andra människor till en så formidabel slutenhet?

  Vad skulle krävas för dig och från vem måste det komma?

  - William T.

  SvaraRadera
 10. En annan länk och ett citat ur artikeln:


  The number of Euro-MPs in the chamber might seem a recondite issue, but it goes to the heart of how the EU behaves. Other, more important, parts of the European Constitution have also been implemented, without the tedious process of formal ratification: a European foreign policy, the harmonisation of justice and home affairs, justiciability for the Charter of Fundamental Rights. These things would have been regularised by the European Constitution, but have been enacted despite its rejection. You see how the EU operates? It won't take "No" for an answer.

  Daniel Hannan

  SvaraRadera
 11. Alla ni som säger att Bilderberggruppens medlemmar inte är med i EU, nr 1 vissa är med i EU, nr 2, EU:s politiker tar order och direktiv från Bilderberggruppen. Svårare än så är det inte.

  Men visst missa att vi är på väg emot en världsdiktatur: Se här vad farbror Obama sysslar med, snart är han vår ledare även i Europa, tro mig.

  Obama vill arrestera människor i förebyggande syfte.

  Obama Is Said to Consider Preventive Detention Plan

  http://www.nytimes.com/2009/05/21/us/politics/21obama.html?_r=1


  Rachel Maddow: Indefinite detention? Shame on you... President Obama
  http://www.youtube.com/watch?v=1uuWVHT1WUY


  Det finns ett dokument "The Modern Militia Movement" Alla är terrorister i statens ögon.

  http://www.infowars.com/secret-state-police-report-ron-paul-bob-barr-chuck-baldwin-libertarians-are-terrorists/

  OBAMA SAYS WE NEED PREVENTIVE INCARCERATION!!! (new york times)
  http://www.youtube.com/watch?v=lXW7Pt16sRI&feature=channel_page

  SvaraRadera
 12. Bilderberggruppen kom till för att förena USA och EU, kan någon se likheterna i deras övervakningspolitik? Det kan jag i alla fall. FRA, Patriot Act. Ja det är inte en slump att det är så sammansvetsade i sina agendor. Bilderberg är den mäktigaste gruppen, men givetvis finns det fler slutna sällskap, som utåt sätt beskrivs som disskussionsklubbar.

  Hax är tyvärr för trött för att fatta detta, men då och då visar han ett tvivel, hoppas han vaknar, men gör han det inte snart så kommer han aldrig att göra det. Bevisen är för många för att inte se.

  SvaraRadera
 13. Ni kan ju börja med att kritiskt läsa massmedias tramsartiklar om Bilderberggruppen. Sen bör ni kolla in Daniel Estulin.

  http://www.dn.se/nyheter/de-rikas-hemliga-motesplats-1.596647

  http://www.metro.se/se/article/2007/01/02/15/0003-23/index.xml

  Sen har vi massmedian the Guardian där Charlie Skelton skriver om Bilderberggruppen. En av de få kritiska artiklar emot Bilderberg, inte undra på han blev arresterad två gånger utan anledning.

  http://www.guardian.co.uk/world/series/charlie-skeltons-bilderberg-files

  SvaraRadera
 14. Anonym: Varför skaffar du dig inte en egen blogg? Om du nu brinner för det du skriver så försvinner det bland kommentarerna nu, så skaffa nu en egen blogg och skriv där...

  SvaraRadera
 15. De två mest kända Journalister som följt Bilderberg är Jim Tucker.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Jim_Tucker

  Har skrivit boken:
  Jim Tucker's Bilderberg Diary

  http://www.amazon.com/Jim-Tuckers-Bilderberg-Diary/dp/0974548421

  och Daniel Estulin,

  http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Estulin

  http://danielestulin.com/?idioma=en

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0979988624

  Ni som avfärdar Bilderberggruppen bör först läsa dessa böcker, efter det kan ni ju komma tillbaka.
  Det är er egna liv som det gäller, men vill ni inte lära er och förstå vad som händer så är det eran huvudvärk. Tyvärr alla andras också, eftersom folk måste vakna upp.

  SvaraRadera
 16. Det finns redan fullt med bloggar om Bilderberg, problemet är avsaknaden av detta ämne i andra bloggar som påstår sig va för frihet. Det här är inte frågan om något jävla intresse, det handlar om att människor måste börja vakna till.

  Varje gång någon kritiserar vad jag skriver så blir de ändå tvungna att kolla om deras argument emot mig håller, om de är ärliga emot sig själva.

  Tyvärr vill få människor fatta. De är för dumma helt enkelt.

  SvaraRadera
 17. Anonym: "bla blabla bla blabla blabla bla bla bla"Eller en lätt omskriven variant men med samma innebörd.

  "buhu *snyft* ingen lyssnar *snörvel* på vad jag säger... buhu...."Jaja, kunde inte låta bli att mata trollet...

  SvaraRadera
 18. Burkgurka var namnet, en hint om vad ditt intellekt består av kanske...då är jag hellre ett troll. Bloggvärlden är fylld av begrepp som troll, foliehatt etc så att människor ska känna obehag inför att uttrycka sig fritt.

  SvaraRadera
 19. Så Bilderberggruppen hamnade bland kommentarerna...

  Skulle jag vilja att HAX skrev om Bilderberggruppen? - Ja, tack!

  Stör jag mig på att han inte gjort det? - Nej.

  Bilderberggruppen har i årtionden lyckats undvika det mediala rampljuset. Två personer med handhållen kamera konfrontera Mona Sahlin med frågor om hennes deltagande i ett Bilderbergmöte:

  Mona Sahlin om Bilderbergmötet

  Varför "lyckas" inte gammelmedia med något dylikt?

  SvaraRadera
 20. Om PP får strax över 12% i valet 7 juni, så tar partiet två mandat med råge.

  Träder Lissabonfördraget i kraft under mandatperioden, (i höst), så blir sveriges andel 20 platser mot 18 nu, då får PP ett extra mandat, totalt tre alltså.

  #3 på listan får ett smörjobb...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.