2009-05-13

Inte så dumt...

Skälen för att rösta på Piratpartiet i EU-valet blir fler och fler... ;-)

21 kommentarer:

 1. Du är en skojig prick!

  Men du har rätt av andra skäl...

  När det ser som mörkast ut så kan det bara bli bättre,

  och det ser ju väldigt mörkt ut just nu...

  undrar hur Otto Wels kände sig den 23 mars för några år sedan?

  SvaraRadera
 2. Skälen att inte läsa politikerbloggen blir iofs fler och fler också! :D

  SvaraRadera
 3. Du tog orden ur munnen på mig, Henrik! :D

  SvaraRadera
 4. Om detta stämmer, så vore de riktigt schysst ifall man kunde lägga 2 röster på PP eftersom jag personligen även står upp för legalisering av droger. Sk. Harm reduction istället för att jaga efter dom med blåslampa. En kontrollerad/legaliserad form med anställningsskydd, pension mm för prostitution är också något positivt.

  SvaraRadera
 5. Det främsta skälet att rösta på Piratpartiet är naturligtvis om man vill förstärka högervridningen, då det är från Vänstern som rösterna tas (förutom då att implementera ännu fler neoliberala avregleringar förstås, vilket ju HAX mycket riktigt uppmärksammar).

  SvaraRadera
 6. Nemokrati är visst fortfarande "lyckligt" ovetande om att Piratpartiet tar sina medlemmar och röster från hela det politiska spektrat och det ganska jämnt fördelat, även om vissa undersökningar tyder på att det är ytterst få med bakgrund hos KD eller SD.
  Men så klart är en mycket stor grupp också tidigare politiskt oengagerade, som tidigare inte röstade alls, blankröstade eller liknande.

  SvaraRadera
 7. Miljöpartiets "neoliberala avregleringar"? :)

  SvaraRadera
 8. I gröna gruppen kommer piratpartiet även att rösta mot frihandel och för "rättvis" handel. Ytterligare ett skäl att rösta på piratpartiet.

  SvaraRadera
 9. I gröna gruppen kommer piratpartiet även att rösta mot frihandel och för "rättvis" handel. Ytterligare ett skäl att rösta på piratpartiet. Ytterligare ett skäl att inte rösta på piratpartiet.
  En liberal låter folk ägna sig åt "rättvis handel" om dom nu vill det och har lika lite problem med det som dom har med "orättvis handel".

  SvaraRadera
 10. Min övertygelse och röst på PP står nu ännu stadigare.

  PP står inte enbart för integritetsfrågor längre. Det har blivit ett parti som också signalerar ett skifte. De traditionella partierna har inte tagit dem på allvar och det kan komma att bli deras fall. Fler och fler kommer att vända de tradionella ryggen när dem slutligen fått nog av korruptionen och lögnerna.

  Det som händer i England händer även här. Våra politiker gör precis samma sak och det anses som helt OK bland dem själva.
  Vad som måste till är att man enklare ska kunna åtala och stänga av politiker och inte fildelare.

  SvaraRadera
 11. Nu ska man väl komma ihåg att Engströms åsikter om drog- och prostitutionsfrågan står för honom själv och inte är ett officielt ställningstagande från PP.

  SvaraRadera
 12. Tyvärr, jag skulle kunna tänka mig rösta på dem men att rösta på miljöpartiet är otänkbart. Om de samarbetar med dem i övriga frågor är det helt enkelt inte acceptabelt för mig.

  SvaraRadera
 13. Den 8 juni kan piratparitet vara för att förbjuda sötningsmedel i godis och läsk också. Det här blir intressant.

  SvaraRadera
 14. Ja, eller att förbjuda folk att kommentera utan ett alias, fan välj EN bokstav åtminstone för helvete! G, Q bara nåt som separerar. Lite svårt att kommunicera med 3000st "Anonym". Som dessutom tycker helt olika.

  VAD EXAKT BLIR SÄMRE AV ATT INTE VETA HUR PP KOMMER ATT RÖSTA ÄN VAD ATT INTE VETA VAD T.ex. M KOMMER ATT RÖSTA?!?
  -som sagt, mycket sandlåde- och pajasresonemang nu när det går bra för PP...

  DE ETABLERADE PARTIERNA HAR REDAN VISAT ATT DE INTE GÅR ATT LITA PÅ Ö.H.T!! CENTERN, SOSSARNA O MODERATERNA ÄR DET TYDLIGASTE EXEMPLET.
  -Svara på det, ni betalda partister som sitter och häver ur er smutkastnings-floskler på löpande band!

  SvaraRadera
 15. Det självklara svaret på jidder om att "man inte vet vad man får" om man röstar på PP måste ju vara;

  -Hur vet vi vad vi får från de andra partierna?

  "-På vad dess företrädare säger."

  -Jaha, samma sak som för PP alltså!  "Vet inte vad man får, förbjudet sötningsmedel"!?!?

  -Kan inte ni gå och sätta er vid barn-bordet, vi vuxna diskuterar viktiga saker!

  SvaraRadera
 16. Piratpartiet har nu tydligt deklarerat att det kommer att ingå i en av två partigrupper i Europaparlamentet; den gröna eller den liberala. Sannolikt blir det den gröna, då centern och folkpartiet, som ingår i den liberala gruppen, nog inte vill ha piratpartiet med. Dessutom har Christian Engström uttryckligen sagt att han kommer att rösta med den partigrupp han ingår i, i alla frågor som inte har med internet eller fildelning att göra.

  Det innebär att han kommer att rösta mot kärnkraft, för drakoniska förbud mot allt som kan betraktas som mijöfarligt, mot sötningsmedel i godis och läsk, för drogliberalisering, mot handel, mot allt som har med tobak att göra, för EU-skatt, mot flygtrafik, mot bekämpningsmedel som är nödvändiga för jordbruket, mot säljakt och gud vet vad.

  Piratpartiet har plötsligt skaffat sig ett heltäckande partiprogram, precis som alla de andra partierna. Skillnaden är att piratpartiet överlåter åt andra att bestämma vad som ska ingå i programmet. Detta kan bara vara oväsentligt för den som lever på en annan planet.

  SvaraRadera
 17. Här finns piratpartiets valplattform:

  http://greens-efa-service.org/greensbook/

  SvaraRadera
 18. Bäste fröken Ann Onym:

  -Och vad skiljer PP från andra partiers och deras gruppers stolligheter i EU?!?

  TYP INGENTING, BARA OLIKA TYPER AV IDIOTI!

  PIRATPARTIET BEHÖVS, DE ÄR ÅTMINSTONE PRINCIPFASTA!!
  Vilket inte kan sägas om något annat parti.

  Så Anonym, vad försöker du säga med ditt professionella skitsnackande? Att du sitter i nåt partikansli och sliter ditt hår över PP's framgångar!?!

  SvaraRadera
 19. "Skillnaden är att piratpartiet överlåter åt andra att bestämma vad som ska ingå i programmet. Detta kan bara vara oväsentligt för den som lever på en annan planet."

  Jag är helt nöjd med PP så länge de inte överlåter mitt privatliv till EU och Sarkozy!
  Det kanske är onormalt om man kommer från Mars, Vi här nere på Tellus funkar dock lite annorlunda.

  SvaraRadera
 20. Det är ju liksom skitsamma om det flyter mjölk och honung på guldbelagda gator om vi lever i en polisstat med all tillhörande övervakning.

  Är man frihetskämpe eller terrorist om man motsätter sig en centralisering av makten i europa.

  Jag skiter i vilket, jag vet bara att jag gladeligen offrar mittt liv så att vanligt folk slipper ha klåfingriga politiker upp i röven. Om det nu kommer en sådan stand-off!

  Får se vilken riksdagsman/kvinna som är redo att ta en snut-kula för sina åsikter!!

  Bring it on!

  SvaraRadera
 21. Och för 300miljonte gången;

  PP är ett parti för människor som insett att vi måste lägga höger-vänster/kapitalism-socialsm diskussionen åt sidan ett tag.

  Eftersom det är oväsentliga frågor om vi inte har grundläggande friheter/rättigheter att kommunicera och röra oss utan att nån jävla grismun ska sitta och ha koll på en. Som äckliga runk-gubbar...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.