2009-05-27

Kulturelit för (pp)

Författaren Lars Gustafsson har kommit ut som piratparti-väljare.

10 kommentarer:

 1. Kul att se!

  HAX: vet du om piratpartiets valsedlar finn på svenska ambassaden i Bryssel? Jag kommer rösta där och överväger pp, men finns inga valsedlar får det väl bli en blankröst...

  SvaraRadera
 2. @Anonym 12:31

  Blankröster räknas inte!! I så fall är nog det bästa alternativet att avstå.

  SvaraRadera
 3. Man kan använda blanka valsedlar och skriva dit partiets namn. Klicka på mitt namn för exempel.

  SvaraRadera
 4. @Anonym 12:31

  Om det inte finns någon PP-valsedel så ta en blank valsedel och skriv "Piratpartiet" på den (rättstavat och utan dubbelfnuttar...) så räknas den som en röst på partiet. Det får bara stå partinamnet och inget annat. Tyvärr så kan du inte rösta på en specifik person då.

  SvaraRadera
 5. Jag tackar för hjälpen. Nu ska jag bara sova på saken en gång till, sen är jag nästan säker på att det blir en röst på pp.

  SvaraRadera
 6. mm och ännu en som för fram läkemedelspatent som orsaken. Kanske dags för de liberala piratpartisterna och ryta ifrån. Pirapartiets planekonomiska förslag för att utveckla läkemedel skulle vara en ren katastrof för forskning och sjukvård.

  SvaraRadera
 7. @Anonym 12:31:

  Som Stefan säger: ta en blank valsedel och skriv Piratpartiet på den.

  För oss utlandssvenskar skickar valmyndigheten med en blank valsedel med röstkort och kuvert för brevröst. Metoden att skriva partinamn är alltså huvudalternativet för oss. Vill man personrösta måste man beställa valsedlar från partierna, vilket jag gjorde från några av dem för länge sedan. (pp) är de enda som inte lyckats få hit några valsedlar ännu. Vill jag rösta på dem blir det alltså den handskrivna metoden, för brevrösten måste skickas nu för att hinna fram.

  @ProfessorPelotard:

  Den regeln ändrades inför förra riksdagsvalet, om jag minns rätt. Numera räknas alltså blankrösterna åter, istället för att anses ogiltiga som det var ett tag. Jag utgår ifrån att det gäller EP-valet lika väl som riksdagsvalet.

  @Niklas Lindgren: Tyvärr finns det en hel del snurriga åsikter bland piratpartisterna, bland annat den du anför. Liberalerna i (pp) har ett digert jobb framför sig med att styra upp sitt parti. Man får väga detta mot nyttan av den markering i integritetsfrågor som det skulle innebära att (pp) alls väljs in i EP.

  SvaraRadera
 8. @Niklas Lindgren

  Jag håller med Dr M. Man får helt enkelt avväga som med alla andra partier. Sedan så är det ju så att patentdelen troligtvis inte kommer att få så stor del i vad man försöker genomföra. Saker som privatliv och yttrandefrihet etc. kommer att prioriteras högre. Jag själv är av samma åsikt som dig i patentfrågan men kommer ändå att rösta på pp pga av det jag nämner ovan.

  // ui

  SvaraRadera
 9. Ask + Wallmark:

  Internet är en hemsk plats och vi måste stoppa alla brott som sker där:

  http://www.corren.se/asikter/debatt/?articleId=4889618

  SvaraRadera
 10. Dr M och ui,
  Det är något lugnanande att sådana som ni finns, men jag bara hoppas att ni tar debatten internt. Läkemedelspatent är en viktig fråga och tyvärr har Piratpartiet med sig både miljöpartiet, vp och delar av S ifrågan.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.