2009-05-14

Teledatalagringen: Frågetecken

Trots att regeringen vägrar presentera sin lagrådsremiss om teledatalagringen förrän efter EU-valet, så sipprar allt mer information ut.

Till exempel talas om att det inte bara är ordningsmakten och säkerhetstjänsten som skall kunna hämta information om våra kommunikationer. Även myndigheter som Finansinspektionen sägs få tillgång till uppgifterna. Det sluttande planet börjar alltså redan i lagförslaget.

Uppgifter tyder även på att teledatalagringens data skall få lagras utomlands. Man kan undra vad det är för baktanke med att speciellt påpeka detta i lagförslaget.

Regeringen bör släppa lagrådsremissen nu, istället för att tjuvhålla på den av valtaktiska skäl!

6 kommentarer:

 1. Sånt här får en ju bara att må illa... Anonymiseringstjänster kommer bli nästa årtiondes Google.

  SvaraRadera
 2. ja det visar bara att reinfeldt vet att EU kommer få mer befogenheter att vi kommer få en ansluten EU militär där alla länders militära information och forskning kommer gå samman och all medborgare information kommer bli nån slags kontrollerad Europa lands befolkning där vi blir mer behandlade som får än tänkande individer! några år efter kommer dom väll att böra jaga och internera alla som dem anser inte är normala som tex homosexuella eller folk av en viss etnisk bakgrund, ungefär som i Nazityskland.

  SvaraRadera
 3. ja det visar bara att reinfeldt vet att EU kommer få mer befogenheter att vi kommer få en ansluten EU militär där alla länders militära information och forskning kommer gå samman och all medborgare information kommer bli nån slags kontrollerad Europa lands befolkning där vi blir mer behandlade som får än tänkande individer! några år efter kommer dom väll att böra jaga och internera alla som dem anser inte är normala som tex homosexuella eller folk av en viss etnisk bakgrund, ungefär som i Nazityskland.

  SvaraRadera
 4. Läs datalagringens historik hos frendo.se, skriven okt 2007. Med största sannolikhet hittar man både en del svår och flera frågor

  http://www.frendo.se/td-special.html

  SvaraRadera
 5. Blir väl enklast för FRA att scanna igenom informationen om den lagras i danmark :)

  /Smen

  SvaraRadera
 6. ... Och nu ligger den på Wikileaks. Kolla pressrelease från PP.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.