2009-05-03

Telekompaketet: Att hålla ögonen på bollen!

Lite fler tankar kring bloggposten nedan. Visst tycker jag att det är trist att gnälla på folk som ändå försöker föreslå en del bra saker. Men den här gången halkade de på partitaktikens bananskal – och förtjänar kritik. Jag tycker illa om politiskt övertaktiserande.

En sådan här dag är jag sur både på de stora och små partigrupperna i Europaparlamentet.

De stora grupperna är fast i lobbyisternas och byråkratins grepp. Det finns vettiga människor som gör ett modigt och beundransvärt jobb, i dessa grupper. De behövs, men de är än så länge i stort sett chanslösa mot sina partigrupper.

Och de små grupperna är så desperata för att plocka billiga poäng och röster att de gör ogenomtänkta saker, som nu i veckan.

Det är därför jag tycker att piratpartiet behövs i Europaparlamentet. De kan driva en principiell och resultatinriktad politik utan att snegla på andra intressen. De kan vara med och bygga breda allianser. De kan bilda opinion bland andra makthavare, utan att de senare behöver oroas över om det finns någon dold agenda i bakgrunden.

Hur jag kommer att rösta? Svaret på den frågan kommer ni att få vänta på ett tag till. Men det kommer.

2 kommentarer:

 1. Nu snurrar Du till det rejält. Det som gör att de stora partigrupperna är tröttsamma är att de är stora allianser.
  En enskild ledamot kommer antingen att rösta på sina principer och har då ingen betydelse alls. Eller så bygger han en allians. Blir den stor måste den byggas med de stora partierna för att få inflytande. Tror att det är lättare att vinna en partigrupps stöd om man är innanför än om man inte tillhör den, min käre Watson.

  SvaraRadera
 2. Förra sommaren var jag först med att lyfta frågan om EU:s bloggreglering. Nästa dag var hela bloggosfären och sedan i princip alla media på bollen. Till slut fick de backa från förslaget.

  Om jag, som enskild person, utanför Europaparlamentet, kan vara med och påverka – varför skulle inte en enskild ledamot göra det?

  Från insidan har man ju dessutom bättre chans att tidigt upptäcka elände som är på väg.

  På insidan kan man dessutom agera tidigare.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.