2009-06-16

Årets mest idiotiska blogginlägg redan nu

På sin blogg resonerar riksdagsledamoten Annika Qarlsson (c) om EU-valet. Här är hennes argumentationslinje. Håll nu i er...

Piratpartiet värnar om integriteten. Unga män röstar på piratpartiet. Unga män våldtar kvinnor. Vilket leder fram till slutklämmen "Och jag får inte ihop det - tycker unga män att integritet är viktig eller tycker de inte det???"

Det är så dumt att man knappt orkar bli arg. Kanske mer en smula förundrad och bekymrad över de folkvaldas klena förstånd...

Jo, jag kollade. Riksdagsledamoten Qarlsson verkar finnas på riktigt. Vilket också måste betyda att det faktiskt finns människor som röstar på henne.

(Tipstack: Morgan m.fl.)

48 kommentarer:

 1. Det är så tanklöst att det nästan blir charmigt.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker ändå att hennes ursäkt är mer intressant. Saxat från min blogg:

  Citat från Qarlsson: Våldtäkterna, övergreppen eller otrygghetskänslan blir inte prioriterade eller väcker inte reaktioner runt kaffeborden på arbetsplater eller i skolan när de händer. Om enade krafter vänds mot de dagliga inkränkningarna på många kvinnors integritet så skulle stora saker ske…

  Min kommentar: Polisen måste få ökade anslag att komma tillrätta med problemet… Det kanske inte skulle lösa bekymret helt och hållet, men en sisådär femton nyanställda poliser kanske skulle kunna stoppa åtminstone en våldtäkt. Jag undrar om vi skulle ha råd att anställa femton poliser. 15.

  Nej, jag tror inte det.

  Konsten att prioritera…

  SvaraRadera
 3. Naturligtvis är kalle 15 år i Nacka en värre brottsling än svenbent(min ursäkt om nån nu heter det) som våldtagit 2-3 tjejer.
  Ser ju vem som helst, Varför göra nåt för svenskar när man kan sitta fint och kanske få en godis av Ifpi.

  SvaraRadera
 4. Byta namn till Qarlsson. Bara en sådan sak.

  SvaraRadera
 5. Det behöver ju inte vara någon som har röstat på henne, det räcker med att hon har lyckats ta sig tillräckligt upp på partiets riksdagslista för att hon mer eller mindre automatiskt ska bli vald.

  Förhoppningsvis går det sämre för henne i den interna mygelkampen inför 2010.

  SvaraRadera
 6. Snillen spekulerar!

  SvaraRadera
 7. Woah, denna kvinna har större insikt och potential än taliban-marxist-feministen Schyman som klarade top-5 populär ribban i Sverige. Sverige är toppen

  SvaraRadera
 8. Hon hade nog bara otur när hon tänkte :)

  SvaraRadera
 9. Nu vet jag inte hur det funkar i Sverige, men ar man i parlamentet i England och flyttar mellan olika utskott titt som tatt tyder det pa ganska grov inkompetens - de andra ledarmotena vill helt enkelt bli av med bottenskrapet fran sina utskott.

  Med tanke pa hennes uttalande skulle det inte direkt forvana mig.

  SvaraRadera
 10. Hon är helt galen.
  Hon har för övrigt postat två till poster där hon först försöker förklara sej och sen försöker rädda sitt ansikte.

  Tycker hon har en läskig och sexistisk människosyn.

  SvaraRadera
 11. Har ni noterat att hon länkar till www.ditthoroskop.nu från bloggen?

  SvaraRadera
 12. Hade hon varit sosse hade det säkerligen funnits de som tyckt att hon hade rätt

  SvaraRadera
 13. Annika Qarlsson är från en liten by utanför staden jag kommer ifrån. Hon var tröttsam i kommunpolitiken då och hon är tröttsam i riksdagen nu.

  Så hon har gått från att skriva tokiga insändare i lokalpressen till tokiga blogginlägg på Internet.

  SvaraRadera
 14. Icke Micke sa...
  Hade hon varit sosse hade det säkerligen funnits de som tyckt att hon hade rätt  Hade hon varit inte alltför intelligent borgare utan ryggrad som dig så hade hon drivit sin blogg anonymt och ingen hade vetat vem som skrev hennes svammel.

  SvaraRadera
 15. pelpet:

  Annika Qarlsson fick 1404 kryss i riksdagsvalet, vilket motsvarade 9,70 % av Centerns röster i Västra Götalands norra valkrets, som består av Ale, Alingsås, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Herrljunga, Lerum, Lilla Edet, Mellerud, Trollhättan, Vårgårda, Vänersborg och Åmål.

  Därmed knep hon det enda mandat Centern fick i den valkretsen.

  Det känns som att man skulle behöva hitta en "vettig" centerpartist i den valkretsen som man kan lyfta fram.

  Det är svårt att säga hur många kryss som kom av att Annika Qarlsson stod överst på Centerns lista, men just nu känns det som att 1400 kryss verkar överkomligt.

  Riksdagsvalet 2010 bör ju inte bara handla om att rösta in Piratpartiet utan också om att se till att övriga riksdagsgrupper befolkas med vettiga personer.

  SvaraRadera
 16. Det finns , tyvär , hur många som helst av hennes kaliber som sitter i riksdagen och lallar .När man tänker att såna människor får sin lön betald av oss skattebetalare blir man verkligen glad och inspirerad .

  SvaraRadera
 17. "Riksdagsvalet 2010 bör ju inte bara handla om att rösta in Piratpartiet utan också om att se till att övriga riksdagsgrupper befolkas med vettiga personer."

  Jepp!

  Kan tillägga att Annika Qarlsson inte bara är riksdagsledamot, hon är också ordförande för Centerkvinnorna...

  SvaraRadera
 18. Hon har två år på gymnasiet. Det är faktiskt elakt att förvänta sig för avancerade resonemang om hon inte har en naturlig fallenhet för sånt.

  SvaraRadera
 19. Hahaha vilken klassiker.

  Hur blir man en sådan manshatare?

  Tycker man ska gå på djupet i statistiken, kanske är det så att vänsterhänta är mer benägna att begå våldtäkter, eller män med blå ögon, eller mustach.

  SvaraRadera
 20. Hon försöker smutskasta piratpartiet och få dem framstå som en grupp vars väljare består av våldtäktsmän. Det är vad hon försöker sig på och en del köper säkert idiotin.


  Anti-Centern

  SvaraRadera
 21. Vill bara påpeka att Qarlsson *antagligen* menade: "Jag får inte ihop det -- å ena sidan röstar unga män på Piratpartiet men å andra sidan verkar de inte bry sig om då kvinnors integritet kränks i samband med våldtäkter genomförda av (möjligen andra) unga män". Jag har inga bevis för att hon menade så -- det står ju inte så -- men jag tycker faktiskt att det går att klämma in den tolkningen i uttalandet.

  Jag tror och hoppas alltså att Qarlsson inte förökte säga: "Jag får inte ihop det -- å ena sidan röstar unga män på Piratpartiet men å andra sidan våldtar de kvinnor"

  Skriver detta för att jag känner viss smärta med denna politiker som genpom att slafsa upp en obetänksam bloggpost kan ha förstört hela sin karriär genom att formulera sig som en jävla åsna. Hade alltså tänkt ta Qarlsson i försvar lite grann, men märker att det nog inte hjälpte så mycket.

  SvaraRadera
 22. Min tolkning får stöd av Johan Linander som tydligen talat med Qarlsson.

  SvaraRadera
 23. Jag har skrattat en kvart minst, men egentligen skulle man gråta. Jag är övertygad om att det finns många fler med samma intelektuella kapacitet som röstats in i riksdagen.
  Det borde vara kunskapstest för både väljare och politiker.
  Inte underligt att det stiftas lagar och förordningar som är både hipp som happ.

  SvaraRadera
 24. Konstigt att just kvinnoförbundsordförande (i olika partier - minns Segelström!) skall ha så egendomliga idér om det motsatta könet.
  @Pelpet Även om hon skulle åka ut pga sin monumentala enfald så får hon väl en mäktig och obromsad pension samtidigt som landets alla pensionärer förlorar tiotusentals kronor när folkets pensionssystem tvärbromsas pga sosseregeringarnas ogenerade stölder ur pensionsfonderna. Käka den PRO! Är det någon som vet om Quarlsson jobbat i verkligheten någon gång och vad hon i så fall gjorde? En fräck gissning är kanske socialsekreterare eller överförmyndare (nä sådana är ju politiskt tillsatta). Är hon gift med en Quarlsson månntro?

  kpv

  SvaraRadera
 25. Ja, då kom den här bilden till användning igen.

  SvaraRadera
 26. @Anonym/kpv

  "Jobbade på ICA i charken när jag kom in i Riksdagen 2002."

  (Men hänfall inte åt elitism nu bara för att politikern i fråga har jobbat inom lågstatussektor handel/service)

  SvaraRadera
 27. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är 23 och man betyder det att jag våldtar kvinnor bara för att jag är ung eller är det nått annat jag missat, kommer jag växa ur detta? och såvitt jag vet så har jag aldrig våldtagit någon. men efter som jag är en ungman så måste jag gjort det. och jag röstade dessutom på PP så jag måste vara den värsta sortens unga våldtäktsmanen.

  SvaraRadera
 28. Vad ska man säga?

  Var verkligen tvungen att anstränga mig för att se om hon skrev det jag tror hon skrev.

  Komedi på hög nivå, men samtidigt blir man ju nästan mörkrädd - råder det en sådan okunskap?

  SvaraRadera
 29. @HugeHedon:

  Jag är helt övertygad om att det var så Qarlsson menade, men gör det tyvärr inte en bit bättre. Alla fattade att hon inte menade att alla unga män som röstat på (pp) begått våldtäkt, men hennes resonemang tjänar ändå enbart till att kleta ner unga män och (pp) med en fullständigt skamlös guilt by association -- för övrigt helt enligt modellen om alla mäns kollektiva medskyldighet till alla våldtäkter.

  Detta måste Qarlsson ha rimligen ha insett. Eller så inser hon faktiskt inte detta. Frågan är vilket alternativ som är värst ...

  SvaraRadera
 30. Even the Finns are laughting!

  SvaraRadera
 31. Hmm, även om hon menar så som HugeHedon skrev, vilket man får hoppas, men det blir ju lite skevt ändå om hon inte fattar att medborgerliga rättigheter, så som integriteten, även gäller kvinnor.

  Jag fick intrycket av att hon mest undrar varför det inte snackas lika mycket vid fikat om våldtäkter på kvinnor, och kvinnors integritet, så som det görs om PP. Antar att även hon har fått för sig att PPs politik endast handlar om att "få fildela illegalt" (faktiskt en som sagt så.)

  Men som sagt hon kanske bara behöver koppla att det gäller _allas_ integritet.


  //ST

  SvaraRadera
 32. @ST

  ...det blir ju lite skevt ändå om hon inte fattar att medborgerliga rättigheter, så som integriteten, även gäller kvinnor.

  Ja.

  Hmm.. Icke desto mindre kan man kanske hävda att Piratpartiets integritetspolitik handlar om individens integritetsskydd gentemot stat och myndigheter (ni vet -- frågor kring rätten till ett privatliv, privat kommunikation, brevhemlighet, myndighetstransparens, frihet från övervakning, myndighetsmissbruk..), medan man inte uttalat behandlar det integritetsskyddsbehov som uppstår då individer utsätter andra individer för hot och förtryck -- t.ex inom ramen för mäns strukturella förtryck av kvinnor.

  (...om man nu får använda såna uttryck i kommentarerna här hos HAX? Är det för feministiskt och/eller ickeliberalt på nåt sätt? Jag är rätt politiskt naiv, ni får ursäkta mig.)

  I och för sig kan man påstå att dessa integritetsskyddspolitikområden (vägra använda bindestreck) överlappar varandra -- myndighetstransparens, rättssäkerhet och skyddat privatliv låter ju som grejer som kan stärka skyddet för individer som är utsatta för hot från andra individer. Men att Piratpartier driver en feministisk politik kan man väl ändå inte säga.

  Det kanske var nåt sånt Qarlsson ville uttrycka med sitt "unga-manliga-piratpartister-accepterar-våldtäkt"-inlägg?

  SvaraRadera
 33. Ett typiskt exempel på vad som händer när man inte får välja sina riksdagsledamöter utan dessa bara utnämns av sitt parti. Denna person behöver ju psykiatrisk hjälp.

  SvaraRadera
 34. HugeHedon, di tolkning av henne kanske stämmer, men det är ju inte så att PP eller unga män har tagit ställning _för_ våldtäkter.
  Att hävda en politisk ståndpunkt som alla partier är överrens om kanske låter bra för en gammal utspelspolitiker men i verkligheten är det meningslöst prat.

  SvaraRadera
 35. När t.om. mp är mer liberalt ån C17 juni, 2009 21:36

  Centern är på väg ut ur riksdagen. (inte konstigt att folk drar) Man skäms ju. Ett buskisparti förtjänar inte väljare eller nåt engagemang. Tråkigt att det skulle sluta så här.

  SvaraRadera
 36. jojje: Jag skrev en av bloggposterna som hårt kritiserade Qarlsson. Men jag vill ändå påpeka att frågan inte är så lättlöst som du gör gällande.

  De flesta kvinnor våldtas av sin äkta man eller sin sambo. Upprepade gånger. Med hot om mord om hon lämnar eller pratar med polisen. Näst vanligast är det att pojkvännen våldtar, med ungefär samma hot i bagaget. Tredje vanligast är det att det är en "vän" eller släkting som våldtar. Endast i 5-10% av fallen sker en våldtäkt av någon som offret inte känner ELLER har känt i mindre än 24 timmar.

  Överfallsvåldtäkter ger oftast inte lika djupa sår i själen som våldtäkt av någon kvinnan känner (enligt forskningen, men rätt lätt att räkna ut också). De är också lättare för polisen att lösa, eftersom en våldtäktsman som överfaller ofta har våldtagit flera och när han väl åker fast finns flera vittnen. Men när maken våldtar finns inga vittnen.

  När det inte finns vittnen hjälper det inte om vi har fler poliser. Inte så länge våra domstolar har så låga kunskaper gällande hur de ska väga bevis.

  //John Nilsson
  Piratpartist, genusvetare och jämställdhetskonsult

  SvaraRadera
 37. John Nilsson, piratpartist OCH Genusvetare ?????????????????????

  Bot mot åkomman finnes lämpligen hos Tanja Bergkvist.

  Det går uppenbarligen inte att få det helt rent i en ny lägenhet. :-)


  //LD

  SvaraRadera
 38. Det går förstås inte att jobba i charken på ICA om man inte är den vassaste kniven i lådan. Då får man bli riksdagsledamot istället!

  SvaraRadera
 39. LD: Tanja Bergkvist är helt okunnig på området, men för dem som inte läst på något om ämnet kan hon säkert verka vettig eller till och med lustig med sina missriktade sarkasmer.

  Kritiken hon riktar emot genusvetenskapen, som hon egentligen ämnar rikta emot Grounded Theory fast hon inte vet det själv, kan i vissa avseenden vara befogad. Men för att kunna nå fram med kritiken måste hon sätta sig in i Grounded Theory mer så att hon åtminstone förstår den och kan beskriva den korrekt innan hon kritiserar den.

  Fast nu hamnar vi kanske lite off topic.

  SvaraRadera
 40. HugeHedon: Att använda en vedertagen term borde inte vara något problem. Hegemoniskt och strukturellt förtryck är en del av det mänskliga villkoret.

  Däremot kan man hamna utanför det liberala om man föreslår att man ska lösa problemet genom övergripande kollektivistiska metoder. Men det är ju inte nödvändigt.

  SvaraRadera
 41. Var påstår hon att piratpartiets väljare är våldtäktsmän?

  SvaraRadera
 42. @ Micke, 18 juni, 2009 20:34

  Läs människans bloggpost en gång till snälla du! Hennes logiska resonemang är helt häpnadsväckande.

  @ arthur

  Jag håller med du! Försökte att lämna det förslaget i kommentarsfältet men det är tydligen stängt för allmänheten nu. Min mamma är psykiatriker och hon hjälper gärna till ifall Annika vill tala ut trots att mamma just precis har gått i pension. Dock inte gratis eftersom centermänniskans övertramp var så grovt.

  Linanders försvar av pajasen var ju rent patetiskt! Han läste tydligen texten helt annorlunda mot vad resten av planeten gjorde. Kanske beror på att han tillhör samma parti som Annika eller så är han ungefär lika intelligent. Välj själv!

  SvaraRadera
 43. Hennes inlägg är virrigt men ....Nej hon säger inte att piratpartister är våldtäktmän och Linananders förklaring är geöt rimligt.

  Det är alltså så att Johan Ingerö ljuger när han påstår att piratpartiets väljare jämförs med våldtäktsmän .

  Det står nämligen inte så i texten överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 44. John Nilsson! När jag hör dig förklara kommer jag enbart att tänka på det tveksamt roliga men starkt aggressionsframkallande tivolispelet "Whack-a-Mole".

  Tanja Bergkvist är ta...fan den skarpaste och oblygaste kritikern av det rådande genusflummet i samtiden. Jag förväntar mig inte heller att hon ger detta flums apostlar några aha-upplevelser.

  Så, nu e det slut på detta OT-kommenterande. Henrik kommer säkert med något inlägg i ämnet framöver, vem vet.

  SvaraRadera
 45. Det var väl självklart att hon syftade på att unga män skulle å ena sidan kämpa för integritet och privatliv (rösta på PP) och å andra sidan samtidigt kränka unga flickors integritet och privatliv. Det är det väl ingen som argumenterar om? Det är ju bara det att även om det är så hon menar så blir det så urbota korkat.

  Hon verkar dessutom ha missat att även unga kvinnor röstar på PP... och att inte alla unga män våldtar och slår... och en massa andra saker därtill.

  Men visst finns det fler som hon! Tyvärr. På Twitter undrade Ann-Sofie Däldehög följande: "Apropå EU-val: Hur kan fri fildelning upplevas viktigare än jämställdhet???"
  ... För att det inte handlar om fildelning utan om att utan våra grundläggande friheter och rättigheter så spelar hennes version av jämställdhet ingen som helst jävla roll? Om alla är förtryckta vad har jämställdhet mellan könen för betydelse?

  SvaraRadera
 46. undrar om det överhuvudtaget är någon här som faktiskt har läst hela blogginlägget - och tidigare inlägg i samma ämne? klart hon uttryckte sej nåt så in i helvete dumt men seriöst, kan man inte värdera läget och kolla upp innan man dömer ut nån?

  se till att få stopp på partier som går till val på ett fåtal frågor och i övriga fall "svarar som de andra" istället för de som ändå försöker förbättra Sverige!!!

  SvaraRadera
 47. @Anonym

  ...se till att få stopp på partier som går till val på ett fåtal frågor och i övriga fall "svarar som de andra" istället för de som ändå försöker förbättra Sverige!!!

  Intressant datum du väljer för att komma hit och sätta in kommentarstrådens stora stöt, en dag efter det att FRA:s kablar kopplats in (vore det inte för vissa tekniska förseningar).

  Är det månne detta du refererar till då du säger försöker förbättra Sverige? Statlig massavlyssning m.h.a superdatorer i civila kommunikationsnät? Mums.

  SvaraRadera
 48. Gooey Ducks grow to about two pounds in four or five years.
  [url=http://www.gooey-duck.com/]geoduck[/url]

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.