2009-06-08

EU-valet: Lite länkar

Svenska Dagbladets Sanna Rayman skriver "PP har lyckats tränga igenom apatin och skapa demokratiska och politiska uppvaknanden. Man har mobiliserat helt nya väljare." Länk»

"De moderater som gick emot partiledningen i FRA-frågan har vittnat om att de blev hårdhänt behandlade. Statsminister Fredrik Reinfeldts hantering av signalspaningen i sitt eget parti och i riksdagen för precis ett år sedan kan nu ha hunnit i fatt honom" skriver Lena Hennel i samma tidning. Länk»

"De etablerade partierna har inte förstått hur viktigt internet blivit för många människor" skriver Henrik Brors i DN. Länk»

"Dels väcker fildelning och integritet på nätet ett stort engagemang. Dels så tror jag att deras höga siffror rymmer en protest mot etablissemanget" skriver Lena Mellin om (pp) i Aftonbladet. Länk»

14 kommentarer:

 1. 7,1 % av 40% väljare är ruskigt låg siffra. Medierna förstorar detta, varför vet jag inte. Något stämmer inte.

  Nej nu skall piraterna skapa guld och silvermynt, Liberty silver är redan på tåget.

  Guld Piraten.

  SvaraRadera
 2. Intressant, tack för länkarna!

  Sanna Rayman har en poäng. Jag hade nog inte röstat på PP om inte allianspartierna hade svikit så när det gäller FRA och Ipred. Och så har vi ACTA och teledatalagringen.

  SvaraRadera
 3. @ Anonym 00:32

  Och vad baserar du detta på? De flesta PP-anhängare är unga män och de är de flitigaste röstskolkarna. Att vi tog oss så pass långt över spärren är ju helt fantastiskt även om röstdeltagandet rent allmänt sett är bedrövligt.

  SvaraRadera
 4. Tack för en bra valvaka. Gonatt!

  SvaraRadera
 5. Ni måste fatta hur stort detta är!

  I ett fritt samhälle får man även konkurrera med valuta, här har piratpartiet världens chans att via detta komma in i riksdagen. Med tanke på krisen, så är fri valuta i linje med piratpartiets politik.

  Läs allt nedan mycket noggrant, historía kan skrivas. Vi kan införa en ny pirat valuta, som kallas free money. Den introduceras som en ploj men kommer reta vansinne på monopolen som idag har monopol på valutor via Federal reserve.

  Nu ska Piratpartiet göra ännu mer avtryck i politiken, Liberty silver är intresserade av att tillverka silver och guld piratmynt. Meddela alla pirater ni känner till om detta, tala med dess ledare och gör en intresse undersökning angående detta. Silver och guld pengar har ett stort politiskt och frihets symboliskt värde.

  liberty silver skicka detta mail till mig när jag skrev att de borde tillverka guld och silvermynt på Liberty silver. Kontakta dem, här kan historia skrivas

  Hi there,

  That is certainly an interesting idea. May you have any contact details to Piratpartiet that could be on interest? We will certainly investigate the opportunity of marketing towards this niche. We do have the possibility of producing customized design on coins. The design could be similar to what you are suggesting with a text of e.g. “Free Money” and of course produced in .999 silver. You may be aware of similar designs of e.g. Ron Paul dollars etc. in the USA.

  And I do agree that the government shouldn’t be involved in dictating movies/theatre! Swedish?

  Med vänlig hälsning

  Torgny Persson

  Liberty Silver AB
  Adress:
  E-post: support@libertysilver.se Box 251
  Telefon: 040-611 01 00 201 22 Malmö
  Hemsida: www.libertysilver.se Sweden

  Jag skrev följande till Liberty silver, och fick ovanstående svar.
  Visst jag skrev att piratpartiet skulle älska det utan att veta, men jag ville se om de var intresserade.

  Hallo! I think it is a market for you in Sweden. The Pirate party will for sure be in the EU Parliament. This party is against the system and if you at libery dollars started to sell pirate gold and silver coins looking like this:

  http://docs.piratpartiet.se/banners/guldpeng.png

  A lot of pirate party members would in protest invest in this coins.

  Pirate party in an intressting party, and I am sure that this would make people in Sweden start to handle with gold and silver if you printed this kind of money. People would love it, if you make them look like pirate coins. And don’t worry about copyrights law, Pirate party will allow it.

  http://www.piratpartiet.se/international/english

  Pirate party is a protest movement against the elite, please take this opportunity, pirate party would love to sell real pure 1 oz gold and silver coins with there logotype. Don’t print any value on it just 1 oz on the backside.. This is a big oppertunity look in to it.

  Den som inte fattar det stora med guld och silver piratpengar skall läsa på om liberty dollar. http://www.libertydollar.org/

  Sök även på youtube många intressanta filmklipp om ämnet. Sök på liberty dollar och Bernard von NotHaus, som är grundaren av den fria konkurrerande valutan.

  Detta är vad som krävs för att piratpartiet skall komma in i riksdagen. Det måste man fatta.

  Guld Piraten

  SvaraRadera
 6. Stort tack för den bästa av alla valvakor och god natt på dig!

  SvaraRadera
 7. @ Guld Piraten

  Jesus! Är det du som är Bilderberg-knäppisen? Varför spammar du varje post med det här svamlet? Är du full är bara knäpp på riktigt?

  SvaraRadera
 8. Politikerbloggen spärrar alla meddelanden om libertydollar som olämpliga. De är rädda för den fria valutan på de mer opopulära "massmedia" bloggarna.

  Guld Piraten.

  SvaraRadera
 9. Anonum 1_04 läs om liberty dollar innan du anklagar mig för något. Fri valuta är mycket viktig politisk fråga inom kriser, Människor skall ha rätt att handla med vad de vill, det skall inte staten bestämma.

  Guldpiraten

  SvaraRadera
 10. Gammelpartierna har inte fattat.

  Mp fattade ganska tidigt, och har samtidigt ett pluspoäng som etablerat (miljö-tänkande) parti.

  Moderaterna och Alliansen måste helt enkelt "pragmatisera" sig tillbaka till det mer liberala farvattnet, för om dom tycker det är jobbigt nu, så kan dom ju fantisera om hur det kommer att se ut med IPRED version 2 som ligger i pipelinen, ACTA, upphovsrättsskräppet i telekompaketet, teledatalagringen, et cetera.

  Vad moderaterna och alliansen måste fatta är hur viktigt det liberala kommer att bli.

  Hotet mot medborgarrätten kommer att ligga i grunden. Men sen är utveckling av IT- och telekomindustrin lika viktig för Sverige. Lika å kommer miljö-industrin kommer att bli, och självklart bioteknikindustrin.


  lol folk kommer att ha svårt att glömma med all skit som ligger på bandet.


  //ST

  SvaraRadera
 11. Stör mig lite på den här arroganta tonen hos "gammalpartierna". "Jaja, om fem år kommer de här frågorna inte vara aktuella", "vi får väl se hur det går nästa gång", "det är ett nytt parti men nyhetens charm går över" och liknande.

  Ja, om de är bortglömda nästa gång så är det bara att gratulera. Då har resten av partierna hajat vinken och PP behövs inte. Fortsätter de köra över folket så kan de räkna med en repris.

  Ur ett väljarperspektiv hade jag gärna sett att jag hade möjligheten att rösta på även partier från resten av EU.

  SvaraRadera
 12. Här pratar Jay Rockerfeller, senator och sitter i commerce committee. Lyssna hur han säger att internet är "no 1 national hazard of attack" och tänk vad som hände med afganistan och irak var hot mot "national security"
  http://www.youtube.com/watch?v=i8PCmLPPVnA

  och om ni orkar så kolla in vilka lagförslag han introducerat

  Guldpiraten har rätt egentligen, men tiden är inte nu vi är inte redo, och det är ganska lugnt än så länge i sverige, vi har ju kronan.. Men om man sätter sig in i hur det egentligen går för dollarn och vem som äger the fed blir man lite rädd!

  Men precis som etablissemanget (gammelmedia/politiker kallar oss för paranoida och att det inte finns något hot mot integriteten så ligger det väl exakt lika illa för ekonomin, men det är en större djungel och ännu mer att sätta sig in i, men det går om man vill..

  Problemet är i längden vad det fria internet gör med politiken/ekonomin/militärmakter om det inte kontrolleras, och jag lovar att det inte bara är en antipiratbyrå vi krigar mot.

  Lobbyn har en sjuktstor makt, och symboliken med att göra egna pengar är stor, men det är inte piraternas uppgift nu, låt oss åka till bryssel och rädda internet för det är här vår största chans finns!

  /Nybliven pirat

  SvaraRadera
 13. Det här var ett stort framsteg för den svenska frihetsrörelset. Stort grattis till Piratpartiet, Christian Engström och Rick Falkvinge, och till hela svenska folket.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 14. Min röst på piratpartiet var helt klart en proteströst och en röst av övertygelse. Än mer övertygad blev jag när jag läste Andersdotters artikel på Newsmill.


  /LD

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.