2009-06-04

Frågan känns felställd

Även Svenska Dagbladet har nu kört upp en artikel om att Piratpartiet inte kommer att bestämma sig för vilken grupp de skall tillhöra i Europaparlamentet förrän det blir dags för förhandlingar, efter valet. Tidningens vinkel är att väljarna köper grisen i säcken.

För det första kan man konstatera att vi inte ens vet vilka grupper som kommer att finnas i parlamentet förrän efter valet. Om- och nybildningar är på gång. Detta bland annat som en följd av att brittiska Tories är på väg att lämna EPP-ED. Det kommer att orsaka kedjereaktioner i hela systemet. Därför går det inte att säga något med säkerhet i förväg. Det kan rent av dyka upp helt nya, bra alternativ.

För det andra är det inte en fråga om vilka som vill "släppa in" Piratpartiet. Det finns alla möjligheter att gå med i den oberoende gruppen, Ind/Dem, eller att köra som frifräsare om det skulle behövas. Den relevanta frågan är istället vilken grupp som vill ha (pp):s röster i andra frågor så mycket att de låter (pp) ta initiativet i integritets- och internetfrågorna.

Nu gäller det alltså att Piratpartiet inte säljer sig för billigt. Sluta stå med mössan i hand. Ställ krav istället! Det är ni som har en eller flera röster att sälja – och de andra som skall betala.

6 kommentarer:

 1. Blir så jävla trött. Tror de att vi är fullkomliga idioter? Finns det någon som har missat deras klart och tydligt uttalade strategi??

  SvaraRadera
 2. Det är ju roligt att se hur många i dom traditionella partierna som just nu ställer sig själva högst upp på barrikaderna för integriteten.

  För vilken gång i ordningen ?

  SvaraRadera
 3. Ja, det är pinsamt att se. Frågan är om det här blir den gången som folket faktiskt genomskådar spelet?

  SvaraRadera
 4. Det intressanta är vilket parti som kan ha beställt artikeln (-arna, m.a.p. Aftonbladet).

  SvaraRadera
 5. Hur ska det gå för Maja Gräddfil i EUvalet, följ den spännande valkampanjen i sv Radio P1 kl 12.30
  /Elaka Katten Måns

  SvaraRadera
 6. Om inte sossarna tappar rejält efter Ulvskogs dundertabbe så fattar jag ingenting. Hoppas att (pp) kan få några av de röster som (s) nu förlorar.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.