2009-06-04

Lunchsvep

Emma på Opassande har ruttnat på politiker och media som utgår från att piratpartiet är idioter. Länk»

Lillebrorsan har en intressant slideshow om övervakningens paradox. Länk»

Marita Ulvskog (s) krävde gräddfil i Europaparlamentet. Sedan ljög hon om sådant som gick att kontrollera. Länk»

Det har också visat sig att Ulvskogs anklagelser mot företaget Hyrlett för människohandel har en twist. Företagets talesman jobbar för socialdemokraterna i Europaparlamentet. Länk»

Så vad skall Ulvskog oja sig över nu? Här är ett förslag. Länk»

Och på SvD Brännpunkt skriver Henrik Brändén en intressant artikel om varför upphovsrätten har problem i en värld med hyperdistribution. Länk»

16 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Heh, ja, det är jobbigt det där med att "tävla på samma villkor som alla andra", ändå tar dom flesta det för givet ... redan efter småskolan.

  Lite synd om alla som redan röstat på Ulv-damen, err, eller vänta nu, med tanke på tidigare beteende, så var dom nog fullt medvetna om fårakläderna. :p


  //ST

  SvaraRadera
 3. GE MIG EN GRÄDDFIL, OCH JAG STÄLLER UPP.
  I spagat om det behövs
  /Maja Gräddnos

  SvaraRadera
 4. Om Fjellner ber tyska högerrepresentanter om en kopp kaffe så betyder det att han ber om gräddfil?

  Korrekt?

  Om han då nekar till att det är gräddfil han bett att få så kan man utgår från att han ljuger?

  Korrekt?

  Bara så man vet hur det gårt till i EU ...på riktigt alltså.

  SvaraRadera
 5. Micke,

  lol. Skulle tippa på att det är en viss skillnad mellan att be om en gräddfil genom att använda ordet gräddfil, och be om en kopp kaffe som folks förutfattade meningar får till att tro att det handlar om en gräddfil.

  :p

  //ST

  SvaraRadera
 6. Nyheten om Ulvskog är ju den sämsta på mycket länge. Skandalen är alltså? Att hon anstränger sig för att göra ett så bra jobb som möjligt om hon kommer in?

  Ulvskog har alltså frågat om gruppledarna för sossarna i EU-parlamentet ville hjälpa henne med kontakter och att komma in i parlamentets arbete. Och problemet är?

  Ordet gräddfil använde Ulvskog till en av sina medarbetare och vi kan kanske alla använda lite olämpliga ord som intern jargong till de vi arbetar nära med? Jag använder i alla fall säkert ibland ord som kan uppfattas som olämpliga av den som inte är insatt i kontexten.

  SvaraRadera
 7. Niklas,

  kontexten:

  Är EU kritiker
  Är EU motståndare
  Varit minister
  Är partisekreterare
  Är jätteviktig
  Måste ha inflytande.

  Gräddfil tack!

  Kan hon stava till dumstrut?


  //ST

  SvaraRadera
 8. Att hon bett om en gräddfil är en riktig skitnyhet.
  Men att hon blåljuger när hon blir tillfrågad om saken och ljuger igen när hon konfronteras med bevisen, är en stor nyhet. En proffspolitiker, och hon ljuger vant och obehindrat. Obehaglig person. Hellre piratpartister än rövare och lögnare som Marita.

  SvaraRadera
 9. Det finns till och med inspelat och ändå vägrar hon att tala sanning. Det är djupt tragiskt men också hysteriskt kul!

  Både vänstern och högern behöver bytas ut i det här landet för att vi åter ska få lite demokrati.

  SvaraRadera
 10. Piratpartisterna är ingalunda några idioter. De har lyckats lura en hel hoper liberaler att tro sig rösta på ett liberalt Piratparti som i själva verket är ett vänsterparti.
  Som bekant vill man i ngn form av märklig och till synes hederlig Robin-Hood-anda driva igenom gratiskonsumtion av kulturprodukter (det är ju som gammel-vänstern menar fasansfullt att ngn gör pengar på dessa produkter) - gratis är jättemumsigt och "någon annan" skall jobba utan ersättning eller stå för fiolerna.
  Man vill även ha statlig inblandning i läkemedelspatenten och hur stålarna skall fördelas. Det vore ju hemskt med marknadsekonomi, eller hur?

  Sedan råkar man ha en liberal hållning i övervakningsfrågor vilket jag starkt misstänker sammanfaller med att man vill vara ifred när man bryter mot upphovs- och patenträtt.

  Piratpartiet = nyvänstern? :)

  Johan

  SvaraRadera
 11. Folkdomstolen jobbar på.

  Den har jag just blivit släpad i skiten för dess dom i "fallet AMF" och "Wanja är skyldig och ansvarig för alltihop" och nu ägnar sig folkdomstolen åt att intala sig själv att sossar är dom enda som snackar ihop sig inom kretsen av den egna idefärgen.


  Patetiskt.

  SvaraRadera
 12. @ Micke

  Sossarna har alltid jobbat så. Trist om du får höra det först nu.


  @ Johan

  Jag har alltid röstat liberalt och kommer alltid att känna mig som liberal men oavsett om Piratpartiet kallade sig för überkommunistiska partiet eller superkonservativa partiet så hade jag lagt min röst på dem för de är det enda parti som på allvar bryr sig om frågor som rör medborgarrätt, integritet och annat som hör en demokrati till.

  Att vi har en borgerlig regering som fullkomligt struntar i dessa frågor är helt jä-la otroligt!!! Vad ska jag som liberal rösta på då?

  SvaraRadera
 13. Johan, "De har lyckats lura en hel hoper liberaler att tro sig rösta på ett liberalt Piratparti som i själva verket är ett vänsterparti."

  Hmm, så du menar att försvaret av, och bevarandet av, mänskliga fri- och rättigheter gör ett parti till ett vänsterparti?

  Eller du kanske bara menade att motståndet mot statligt givna monopol gör ett parti till ett vänsterparti?

  Uhm, ok.

  "Som bekant vill man i ngn form av märklig och till synes hederlig Robin-Hood-anda driva igenom gratiskonsumtion av kulturprodukter (det är ju som gammel-vänstern menar fasansfullt att ngn gör pengar på dessa produkter) - gratis är jättemumsigt och "någon annan" skall jobba utan ersättning eller stå för fiolerna."

  Skiten är redan gratis. Det var gratis på 70- och 80-talet också. Å ändå spenderar vi mer pengar än någonsin på skiten.

  Näh, men det förstås, sälja luft på burk, kan ju inte funka, eller? (Ah, but mayb' some peeps are just terrible at blowing.)

  Ge bort saker gratis, pfft, vem har någonsin hört talas om lönsamma kapitalister som ger bort saker. Helt. Gratis. Mest hela tiden.

  Lite konstigt att det finns så många kommunister och vänsterpartister bland dom som anser sig äga det som staten äger.


  //ST

  SvaraRadera
 14. ossarna har alltid jobbat så. Trist om du får höra det först nu.

  Nej alla politiker jobbar så och det som är anmärkningsvärt är den demagogi som högern använder när den pekar på sossarna och hävdar att dom själva är rena som snövit.

  När jag ser sånt så mår jag illa.


  Igår frick vi veta att AMS tidigare ledare Elmhagen inte får ansvarsfrihet och att styrelsens orförnade Tunhammars roll också är mycket tvivelaktig.

  TROTS DETTA! skriver högerns tidning SVD som rubrik att Wanja Lundby Wedin kommer att få problem och ingen blogg av dom som ägnade en miljon inlägg åt att korsfästa Lundby Wedin skriver ett enda ord om den utvecklig som redan då var uppenbar för dom som inte drevs av demagogjävulen.


  Då vill man nästan spy.

  Och du pratar om vad sossar gör?

  SvaraRadera
 15. ST:

  Som jag skrev ... PP råkar ha en frihetlig profil i övervakningsfrågor men jag misstänker det beror på något annat. Orsak och verkan alltså.

  "Skiten" har aldrig någonsin varit gratis. Det är någon som betalar för det, uppenbarligen "någon annan" :)

  Johan

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.