2009-06-13

Sagt om EU

"The single market was the theme of the eighties; the single currency was the theme of the nineties; we must now face the difficult task of moving towards a single economy, a single political unity." och "For the first time since the fall of the Roman Empire, we have the opportunity to unite Europe."

EU-kommissionens förre ordförande Romano Prodi i Europaparlamentet i april och oktober 1999.

"Europes nations should be guided towards the superstate without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to an federation."

Så sade en av EU:s grundare, Jean Monnet, redan i april 1952.

"We decide something, leave it lying around and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don't know what has been decided, we continue step by step until there is no turning back."

Det skrev Luxemburgs premiärminister i The Economist den 25 september 2004.

Och i ett hemligt brittiskt regerings-PM från 1971, som blev offentligt först 30 år senare, skrev en senior statstjänsteman...

"Of course this is the end of British democracy as we have known it, but if it is properly handled the people won't know what's happend until the end of the century. With any luck, old boy, by then I'll be dead."

Slutligen ännu ett citat från Craig & Elliot i The Great European Rip-Off...

"Some Brussels insiders are even beginning to talk openly about what they call a 'post-democratic-age'. The believe the world is now so complex that it is no longer appropriate to allow ordinary citizens to have a say in how they are governed. So, according to our rulers, it is better to leave important decisions to the bureaucratic, tecnocratic elite – the new rulers of the Empire of Good Intentions."

43 kommentarer:

 1. Håkan Juholt och Margot Wallström tycks hålla med om att den post-demokratiska staten är önskvärd.

  SvaraRadera
 2. Till viss del håller jag med om det sista stycket men av helt andra orsaker.

  Värden ÄR så komplex att vanliga människor (ink politiker) inte bör vara med och besluta om allt.

  Det finns dock en lösning på detta: Den fria marknaden. Jag behöver inte bry mig om oerhörda komplexa saker.
  Jag behöver bara köpa den tjänst eller vara jag behöver.

  Hur dessa tas fram bryr jag mig inte om.

  SvaraRadera
 3. Författarna Craig & Elliot håller ett så högt tonläge att de inte blir trovärdiga som källor för vad "insiders i Bryssel" säger.

  Ge oss trovärdiga neutrala källor.

  SvaraRadera
 4. Så bry dig inte om det sista citatet, då. De andra borde räcka...

  SvaraRadera
 5. Källhänvisning på Monnet, tack. Google ger mig 1500 träffar, men ingen av de första tjugo verkar ha en källa, och en och annan dementerar.

  SvaraRadera
 6. Jag kollade engelska wikipedia efter källa till Monnet-citatet. Den källan som angavs där är:

  http://eurealist.co.uk/archives/676

  och den verkar ha ändrat uppfattning och skriver att det troligtvis är så att han ej sagt det. Ni kan se varför i länken.

  // iii

  SvaraRadera
 7. såg nu när jag läste mer noga på wikipedia att det står att han inte sagt det också där (trodde först att de inte uppdaterat, utan att källan endast gjort det).

  // iii

  SvaraRadera
 8. Skönt att du börjar vakna på allvar HAX. Men tyvärr ju mer bevis du visar för förnekarna, ju mer kommer de att förneka vad du visar.

  Människor vill inte veta av att vi är på väg emot helvetets avgrund, människor vill äta hallonglass och läsa kalle anka och höra människor säga att allt är okej.

  Den som försöker varna denna sovande skara får inget tack.

  Men av mig får du ett Tack, jag märker nu att du verkligen börjar fatta.

  Trojan Horse

  SvaraRadera
 9. Ha, HA, så de har ändrat hans uttalande på Wikipedia, det var ju oväntat. Den som tror att Wikipedia inte är styrt av ekonomiska krafter är tokig. CIA skriver på wikipedia, det är b3evisat. Man måste fatta att Wikipedia är fullt av adminstratörer som är betalda av stor bolag att ändra och ta bort obekväm information.

  Pröva själva att försöka lägga in information som är kritisk emot stora företag eller politiskt känsligt material. Det får ej publiceras, som hökar sitter wikipedia administratörer och säger att det är obekräftade källor.

  Allt vi tror är demokrati, allt vi trodde var våra beskyddare, revolutionen, var allt en förtäckt verksamhet för att ta ifrån oss friheten.

  Trojan Horse

  SvaraRadera
 10. Wow! Fire and brimstone!!! EU-alarmismen är den nya väckelserörelsen!

  SvaraRadera
 11. @Putte  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1556400/Dont-tell-British-about-the-EU-treaty.html  Sedan kan du väl ställa Lissabon fördraget i relation med skrivningarna i grundlagsutredningens "En deformerad grundlag SOU 2008:125" 10 Kap. §6-9.  Vilket inflytande tror du att vi kommer att ha kvar över de regler som styr det Svenska samhället?

  SvaraRadera
 12. @Erik Werner

  och

  @Fredrik

  Jag vet att det är kul för vissa människor och avfärda allt. marknaden är bäst, och nationalstaten är skräp. Men det är bara att kolla vad globaliseringens dolda agenda gör. Den slår ut människor, gör dem osjälvständiga och ruinerar dem totalt. Ovanpå det så kommer övervakningsstaten.

  Att göra sig löjlig över människor som försöker varna en är otroligt korkat. Speciellt i tider som dessa.

  Jag vet att folk kallas för foliehattar, när man nämner Daniel Estulin och hans bok om Bilderberg group. Men ni kommer att få se vad som händer inför valet på Ireland. Det kommer bli Ja till Lissabonfördraget och det kommer ske genom att demonisera motstånds rörelsen som terrorister.

  Ingen är mer glad än jag om fdetta är fel. Men Daniel Estulins rapporter som han får från inside källor slår nästan alltid rätt. Det är rätt otäckt faktiskt att följa Daniel Estulins rapporteringar, det är som att veta vad som kommer hända i framtiden.

  Jag ber er sluta va så högfärdiga, sluta driv med människor när de varnar dig. Du har inget för det. Du gör bara illa dig själv. Våga se sanningen nu.

  Trojan Hourse

  SvaraRadera
 13. Daniel Estulin beklagar sig över hur motståndsrörelsen inte blir tagen på allvar. Men Daniel Estulin lyckas man inte komma åt.

  Han vill också att vi ska börja prata med varann istället för att hänga på forum, lite ironiskt, med tanke på detta inlägg.


  Daniel Estulin on The Alex Jones Show 1/3:Future Plans of The Global Elite


  ADJÖ, ni får klara er själva nu. Jag vet nu att du vaknat HAX

  MAX

  SvaraRadera
 14. @Trojanska hästen

  Jag driver alltid med väckelsepredikanter, särskilt när de predikar under pseudonym.

  Jag tar också både det ena och andra på allvar och är inte oförmögen att se att starka krafter ibland drar världen åt ett håll som inte gagnar mig eller mänskligheten i stort. Jag är fullt kapabel att problematisera min samtid själv, tack så mycket, utan att stödja mig på målande retorik om "helvetets avgrund".

  Ta en pilsner, det är gott för själen!

  SvaraRadera
 15. Gosh!

  Du skriver om konspirationsteorier, eller bekräftear dem, då är det liksom så.
  Har alltid sagt att de är som PMS alla avfärdar den men det som sägs kommer från hjärtat.
  Andligen så går vi in i en ny tidsålder och skackar av oss det gamla, och mörkt värre lär det bli innan solen skiner igen eftersom alla jävlar inte öppnar ögonen!

  Iallafall tack.

  SvaraRadera
 16. Jens Ayton: Det bör ha varit ett EEC-sammanhang, men där är jag lite osäker. Uttalandet är dock daterat till den 30 april 1952.

  SvaraRadera
 17. "Men det är bara att kolla vad globaliseringens dolda agenda gör. Den slår ut människor, gör dem osjälvständiga och ruinerar dem totalt."

  Du skäller under fel träd...

  SvaraRadera
 18. Nej, det finns ingen konspiration.

  Det finns ett politiskt projekt. Med den enklaste av alla drivkrafter: Makt.

  Det behövs inga hemliga möten. Inga hemliga dokument. Sådant här driver sig självt. Se bara på Sverige. Nu är till och med (mp) på tåget och (v) på väg att stiga på.

  Ibland blir en del av de inblandade lite ivriga eller yviga och råkar säga sådant som bara passar sig över kaffet på toppmöten.

  Om det bara vore en federal stat det handlade om, då skulle jag i och för sig fortfarande vara kritisk. Men på ett annat sätt.

  Det är fråga om en federal stat som är handlingskraftigt och arrognat inkompetent. Alla som har haft med kommissionen eller något GD att göra vet detta.

  Det är en federal stat där den politiska normen är att suga upp makt från medborgarna, medlemsstaterna och marknaden.

  Och vi är i princip där.

  Inte så mycket kvar att bråka om, kanske. Möjligen är det lika bra att skjuta in sig på sakkritik istället. Vilket är ett ymnighetshorn...

  SvaraRadera
 19. Ha, ha, HAx stackars man, du har rätt jag hade för stora tankar om dig. Globaliseringen är styrd av bankerna. Du vet om det. Sluta förneka sanningen som du vet om. Sluta bekämpa vad du vet. Du skäller på fel person.

  GOLIAT

  SvaraRadera
 20. HAx ingen säger att det du talar om är fel, men du ser bara halva sanningen.

  Det finns visst en konspiration och hemliga möten behövs uppenbarligen, för de finns. Bilderbergruppen har hemliga möten och de finns.

  Ja och anledningen att MP och V är på tåget är för att bankerna bestämmer. De är alla med i samma teater.

  Läs nu Daniel Estulin så kommer du förstå. Åtminstone har du fattat i sak vad som händer.

  9/11 was an Inside Job

  SvaraRadera
 21. "Ibland blir en del av de inblandade lite ivriga eller yviga och råkar säga sådant som bara passar sig över kaffet på toppmöten."

  Vid kaffebordet säger man ofta vad man tycker och det är vad som gäller och styr ens handlingar.

  God natt

  Trojan Horse

  SvaraRadera
 22. Håller den där Bilderberg-kufen på att debattera med sig själv under olika signaturer nu..?

  Suck!

  SvaraRadera
 23. Bob Marley visste vad maktens natur är.

  Människor som levt på samhällets botten vet att den yttersta makten är hänsynslösa och ondskefulla.

  Top Rankin' ( Bob Marley ) The Legend

  Soul

  SvaraRadera
 24. They don't want to see us unite:
  All they want us to do is keep on fussing and fighting.
  They don't want to see us live together:
  All they want us to do is keep on killing one another.

  Bob MArley

  SvaraRadera
 25. Ledsen Hax men du är kufen som aldrig vill förstå att ondskan finns fast du själv visar den. Suck, suck, suck.


  SUCK

  SvaraRadera
 26. Personligen har jag inget emot en europeisk superstat. MEN DEN MÅSTE HA DEMOKRATISK FÖRANKRING! Det är demokratin som saknas i EU där endast parlamentet är valbart och har begränsad makt och där öppenheten som vi tar för givet i Sverige saknas till stora delar.
  Det är kul att du tar fram några spännande citat om det hela iaf, HAX...

  Det är det demokratiska underskottet som borde ha stått i fokus när man började jobba med konstitutionen och sedan haft en plan att åtgärda men det vi nu ev. får med Lissabon är en liten förbättring men inte på långa vägar det som behövs för att få Eu effektivt och demokratiskt

  SvaraRadera
 27. DET GÅR INTE ATT GÖRA EU ÖPPET.

  GÅ MED I NAZISTPARTIET OCH FÖRSÖK ATT GÖRA DET MINDRE NAZISTISKT.

  DET GÅR INTE.

  VARFÖR?

  FÖR ATT DERAS MÅL ÄR NAZISM.

  SAMMA MED EU. DERAS MÅL ÄR EN DIKTATUR. ATT SÄGA ATT MAN ÄR FÖR EN SUPERSTAT SOM ÄR ÖPPEN ÄR SÅ KORKAT ATT DET SAKNAS ORD FÖR DET.


  SORRY

  SvaraRadera
 28. Fredrik, "Till viss del håller jag med om det sista stycket men av helt andra orsaker."

  Det sista stycket är mer vad en del tyckte och trodde då, förr i tiden, vad som menades med det som sades före dom, dvs först sades, uttrycktes.

  Så fort man plockar bort kontexten så låter det mesta som om det vore dagens sanning.

  I grund och botten har det aldrig varit någon hemlighet om varför EU, ej heller hur dåtidens framtida visionen av EU skulle kunna uppnås. Denna vision var, och är, baserad på fred och stabilitet, kanske pga av det, då förr i tiden, alltid blev krig i Europa, och efter två världskrig var folk lagom trötta på allt skit som uppstod i EU. (Inte så konstigt för alla som kommer ihåg grundläggande historia ... idag. Såg lite annorlunda ut då, förr i tiden. Europa, av idag, var ju hela världen, i ca 2000 år, också.)

  //ST

  SvaraRadera
 29. Jag frågar återigen; Varför skulle demokratiska politiker vilja införa en diktatorisk monsterstat? Vad är syftet?

  Ingen diktatur har någonsin instiftats under fredliga former (Kina, Nordkorea, Kuba, Sovjet, Nazi-tyskland, Franco-Spanien etc etc).

  Detta börjar faktiskt bli lite tjatigt. Ska man tolka meningsmotståndarna som tömda när deras enda argument är att generationer av politiker medvetet försöker försvla mänskligheten?

  Framtida generationer kommer skratta åt sådan retorik. Precis som att vi tycker att nazisternas prat om judekonspirationen var helt bortom all reson.

  SvaraRadera
 30. Nazi Tyskland kom till via demokratiskt val, Hitler tysklands räddare enligt tyska folket.

  EU Dokumentet Red House skapades tanken om EU när man förstod att man skulle förlora kriget. Mycket smartare att ta införa världsvälde diktatur via falsk demokrati.

  Felet med dig högerliberal är att du inte är en man. Du är en mus.

  Nollan ST, Ha, Ha korkad jävel.

  Hax din feta jävla sopa läs boken äntligen smal, fettet har ju för fan satt sig i hjärnan på dig.'

  Ha, Ha, Ha ryck upp dig jag bara skoja, du är smal och snygg.

  They don't want to see us unite:
  All they want us to do is keep on fussing and fighting.
  They don't want to see us live together:
  All they want us to do is keep on killing one another.

  SvaraRadera
 31. XD
  "Håller den där Bilderberg-kufen på att debattera med sig själv under olika signaturer nu..?"

  Varför anade jag att 'Bilderberg-kufen' skulle kommentera även denna bloggpost??
  Aj, jag får ont i magen av allt skrattande.

  SvaraRadera
 32. @HAX

  Kan du inte se IP-adresserna från de som postar (och blockera Bilderberg-kufen)?

  SvaraRadera
 33. Putte: Sådant kan vara ganska vanskligt då folk kan sitta t.ex på ett bibliotek, i ett stundentnät eller i en publik wifi-zon och posta. Samt även anonyma proxies eller dylikt.

  Samma problematik som våra makthavare hamnar i när dom tror att dom kan avlyssna enbart "svensk" traffik t.ex...

  SvaraRadera
 34. Det är väl sånt som Q617 ska ta bort - att kunna sända anonymt via proxyservrar - så det blir 'pseudonymitet' istället för anonymitet. Kina är intresserade av detta, enligt Declan McCullagh - se
  http://news.cnet.com/8301-13578_3-10040152-38.html

  och
  https://www.flashback.info/showthread.php?t=772134

  SvaraRadera
 35. Fredrik>Den fria marknaden är lika kapabel att begå misstag som de politiskt valda i denna "komplexa" värld.

  Det har startats krig och pågår krigföring med ekonomiska medel sedan lång tid tillbaka. De flesta av dessa helt subversiva och helt utan öppenhet eller någon form av ansvar.

  Demokrati behövs även i den fria marknaden. För den "perfekta" fria marknaden är en utopi precis som kommunismen eller någon annan föråldrad ideologi.

  Som nu bevisats är högst bräckliga, för att det är människor med i systemet. Man kan inte räkna på människors beteende. De flesta människor är irrationella. De gör inte rationella beslut varken i sina köp eller i vem de har sex med.

  Sen bör man ju tillägga att de nu existerande företagsformer inte är demokratiska. Hur ska man motverka monopol som uppehålls med illegitima medel(vi betalar er för att inte sälja konkurrentens datorer) utan någon form av kontrollfunktion?

  Jag ser EU som ett stort företag, det är ju organiserat som ett sådant med franska postverket som grund. Så jag är inte förvånad över citaten ovan. Man vill tillskansa sig mer av marknaden(läs ”vi måste ENA Europa”).

  Jag vet inte om du försökte provocera med ditt inlägg men det skrämmer mig onekligen. Precis som fundamentalister gör oavsett deras "religion".


  Jag är en vän av en fri marknad, precis som jag är en vän av demokrati. Men dessa system kommer aldrig bli perfekta, någonsin. Därför måste de hela tiden reformeras då tiderna ändrar sig.

  Att tro att allting bara löser sig med en fri marknad är en dröm lika den som människan alltid drömt om det ”perfekta” samhället. Det perfekta livet etc. Det finns inte. Döden är slutet för oss alla.

  Om du skulle må bra av att köpa alla dina varor från ett enda gigantiskt företag exempelvis, för du skriver ju själv att du inte bryr dig bara du kan köpa din produkter. Kanske skulle du även jobba där.

  Jag önskar ge dig den världen och sen se den falla.

  Jag gillar din blogg HAX, men ibland tänker jag om du inte borde skriva en bok där du tänker igenom det du skriver mer noggrant än i denna blogg. Den skulle jag köpa. Fast det är väl problemet med alla som gillar att dela med sig av sina tankar till andra och läsa hur de tänker, gärna så fort som möjligt. Keep on truckin!

  SvaraRadera
 36. the road to hell is paved whit good intentions, beware the politician, the bureaucrat and the lawful because they will all lead there.

  SvaraRadera
 37. då är Europeiska inbördeskriget nära då.

  SvaraRadera
 38. "Nazi Tyskland kom till via demokratiskt val, Hitler tysklands räddare enligt tyska folket."

  Nej, nazisterna vann aldrig majoritet i den tyska riksdagen. Hitler kunde införa sina undantagslagar - som slutligen ledde till diktatur - eftersom han under hot tvingade andra parlamentsledmöter (liberaler, socialdemokrater etc.) att rösta för hans förslag.

  "Felet med dig högerliberal är att du inte är en man. Du är en mus."

  Problemet med EU-kritikerna på denna blogg är att deras enda argument är en luddigt formulerad tes om att att politiker i generationer arbetat i en superkonspiration för att förslava mänskligheten, och därför tar till personangrepp när deras uppfattning synas.

  SvaraRadera
 39. "Den fria marknaden är lika kapabel att begå misstag som de politiskt valda i denna "komplexa" värld."

  Ja men om ett företag begår ett misstag så påverkar det inte hela samhället. Enbart detta företaget.

  Om politiker begår misstag påverkar detta enormt mycket större grupper.

  Detta är det fina med en fri marknad, vi fr ett mer decentraliserat system som inte är toppstyrt som politiskt styrda system

  Det är tydligt att du inte förstår dig på ekonomi.

  Monopol kan inte finnas på en fri marknad. Monopol betyder att det bara finns en aktör. Det finns i Sverige enbart monopol på alkohol, spel (på väg att luckras upp) medicin (på väg att luckras upp)

  Det är INTE monopol om MS försöker få en datortillverkare/återförsäljare att enbart sälja PC/windows ETC.

  Så länge det finn någon på marknaden som är villig att erbjuda något annat så är det inte monopol.

  Varför har folk så svårt att förstå detta?

  SvaraRadera
 40. Så synd att det finns så ytters få fria marknader då! I Sverige liksom i världen. Faktiskt.

  SvaraRadera
 41. Det har också, vid ett berömt tillfälle, startats ett krig på grund av resultatet i en fotbollsmatch.

  Inse att krig ÄR en del av mänskligheten. Det kommer alltid att finnas människor som är beredda att dö för sin sak, eller som det oftast blir, skicka ANDRA att dö.

  Men trots detta kan vi inte avsäga oss alla möjligheter att använda våld på samhällelig nivå. I så fall kommer det fredliga samhället att bli en diktatur, därför måste vi som nationer balansera mellan våld och tvång. Krig och tyranni är i vissa sammanhang två ändpunkter på skalan, och bara genom att försöka stå mellan dem kan vi ha ett samhälle som går att leva i.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.