2009-06-09

Samtidigt, i Frankrike...

Fransmännen tar nu till militära resurser för att bekämpa fildelningssiter.

Läs mer på Bloggen Bent, Anaïs och Skiften.

12 kommentarer:

 1. Skrämmande men inte förvånande när man läser att det handlar om Frankrike.

  Detta tycks också accepterat av många medborgare där eftersom jag hörde att president Sarkozy hade framgångar i EU-valet p.g.a olika protektionistiska lagar och bestämmelser som han vill genomföra.

  Och där ingår väl den s.k "HADOPI-lagen" eller vad den heter.

  SvaraRadera
 2. Kan de svenska myndigheterna bara få det till att svenska fildelarsajter understöder finansiering av organiserad brottslighet i utlandet, så kan givetvis både KSI och FRA rycka ut. Helt lagligt.

  SvaraRadera
 3. Bloggen Bent har en bild på franska främlingslegionärer. Främlingslegionen gick ju, som enda trupp, in i Rwanda under pågående folkmord (för att hämta fransmän) så det börjar kännas som ett naturligt nästa steg att sätta in dem.

  SvaraRadera
 4. Undrar vad det är som driver de franska politikerna i fildelningsfrågan. Får mer känslan av att fildelning skulle handla om landets säkerhet eller liknande. Mig veterligen så har jag aldrig haft anledning till att genom fildelning ta del av fransk kultur på samma sätt som jag gör med svensk och anglosaxisk.

  Värnar de franska politkerna om sina egna skivbolag till sådan måtta att det anses som ett nationellt hot? Eller är franska poltiker så enormt uppmutade av både inhemsk och utländsk upphovsrättsindustri att dom är beredda att ta till vilka medel som helst.

  Sedan undrar man vad skivbolagen och deras lobbyister erbjuder betydande politiker bakom lyckta dörrar. Är det kontanta svarta pengar? Middagar, resor och annan lyx? Lyxprostituerade? Erbjudanden om välbetalt jobb eller styrelseplats i något mediabolag, den dagen dom slutar som politiker? Undrar innerligt vad det är mediaindustrin har att locka med, eftersom dom kan få ett lands politiker att föra krig mot sin egna befolkning.

  SvaraRadera
 5. Anonym 17:53, tror du inte att det är Snarkozy som vill få bort nakenbilderna på sin fru från internet?

  SvaraRadera
 6. Det var ju tur att fransmännen inte använde sina kärnvapen denna gången.

  SvaraRadera
 7. Får dom nån ordning på sitt Piratparti i Frankrike?
  Det börjar bli hög tid nu att Fransmännen agerar!

  SvaraRadera
 8. @ anonym 17:53

  Sarkozys brud är ju "musiker" själv plus att han har nära band till jätten Vivendi.

  SvaraRadera
 9. Ja Sarkozys brud är ju ett "pro". :) Men alla de andra franska politikerna som verka fullständigt bindgalna då?Fransmän och korruption är ju inte två helt främmande kombinationen i deras värld och kultur.

  Men man undrar ju fortfarande vad "skivbolagen och deras lobbyister erbjuder betydande politiker bakom lyckta dörrar. Är det kontanta svarta pengar? Middagar, resor och annan lyx? Lyxprostituerade? Erbjudanden om välbetalt jobb eller styrelseplats i något mediabolag, den dagen dom slutar som politiker? Undrar innerligt vad det är mediaindustrin har att locka med, eftersom dom kan få ett lands politiker att föra krig mot sin egna befolkning."

  SvaraRadera
 10. Det var på tiden att den franska militären hittade en motståndare som den kunde vinna över, om man får vara lite sarkastisk...

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.