2009-06-05

Valdebatt med lite klös i...

Piratpartiet fick ju inte vara med i EU-debatten på tv i går kväll. Så här kommer lite annat material från SVT:s valbevakning istället...Brottningsmatch, typ.

Jag blir mer och mer imponerad av Amelia Andersdotter. (Vill hon sedan ge en del av sin lön till Attac, då är det upp till henne. Det är hennes pengar.) Det viktiga är att hon är en jävla tuffing som vågar ta fighter för de principer som Piratpartiet går till val på.

Jag hoppas och tror att piratpartisterna kommer att sätta större avtryck i Europaparlamentet än de flesta har förväntat sig.

11 kommentarer:

 1. Rop på förbud, begränsningar och inskränkningar är den enkla vägen att visa att man gör något i en fråga i politiken utan att behöva sätta sig in i konsekvenserna av förstörande regleringar.

  Wallmark verkar ju inte vilja fatta vad Andersdotter pratar om. Typisk debatt där gnisslet skvallrar om en generationskonflikt...och även en djupare förståelse om hur man kommer till rätta med de problem Wallmark tjatar om.

  Jag tror han blir aningen perplex när han mitt i debatten själv inser det Andersdotter säger att (M) är kontraproduktiva mot de mål de strävar mot.

  Och sen nämner hon Darknet...då tror jag Wallmark blev riktigt kissnödig faktist.

  SvaraRadera
 2. Bisarrt. När det var drev mot FRA-lagen mejlade jag Riksdagens ledamöter och argumenterade för att lagen kommer att popularisera darknets, vilket kommer att vara fullständigt kontraproduktivt mot all annan verksamhet. Ingen av de som röstade 'ja' trodde på att darknets var ett problem. Jag tror att inom 5 år, om inte utveckligen vänder, så kommer en stor del av användarna att använda olika former av darknets. Antingen anonyma distribuerade ad-hoc-nätverk på sta'n, eller så Freenet eller varianter av det. Hastigheten är normalt inget problem om man har lite framförhållning.

  SvaraRadera
 3. Jo, det var nog mer klös än i SVT:s valdebatt (somnade då så jag vet ej säkert).

  Olika frågor är ju olika viktiga!!!
  Finns det anledning att ens diskutera narkotikafrågan innan vi är fria?

  Under ett krig diskuterar man ju inte vilket bullrecept som är bäst, man koncentrerar sig på kriget först...

  Knarkfrågan och frihetsfrågan tillhör helt olika viktighetsskikt. De andra partierna får gärna diskutera sina bullrecept...medan piratpartiet vinner valet på frihetsfrågan.

  SvaraRadera
 4. Och när Darknets sprider ut sig så kommer nästa lag som är till för att fixa "säkerhetshålen" och de "oförutsedda konsekvenserna" av de "terroristbekämpande" lagar vi redan har.

  Såvida man inte rösta på PP fullt ut, dvs.

  SvaraRadera
 5. DU ÄR HELT LYSANDE. I riksdagsvalen Andersdotter kommer du krossa de etablerade partierna om ni blir inbjudna till tv debatter. engström är lite för snäll och intellektuellt resonerande för att passa i snabba tv replikldebatter men du andersdotter brillierar. och är saklig och kunnig och . jag är imponerad. Är ännu nöjdare med min röst nu! 2 mandat måste ni ta jag hoppas på 3 till 4 st....16% kanske? moderater 15% o sossar 20% det ser ut som väljarna fattar att svammel och njaejonjae svar inte e bra att rösta på.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Gäääsp. På vilket sätt var den där anarkist-dvärgen en tuffing?

  Hon gjorde inget annat än att stamma och tappade sedan tråden fullständigt när Hans Wallmark brutalt körde över henne med sin oärliga barnporr- och knarkargumentation.

  Även om nu dvärgen inte var tuff nog för att klara av nollan Hans Wallmark så skall hon ha beröm för att hon inte lät sig luras in i en debatt om narkotika.

  Moderaterna har nämligen sedan några dagar tillbaka en strategi att försöka provocera fram tidningsartiklar med rubriker om att piratpartiet är för "att släppa knarket fritt".

  Inte helt olikt socialdemokraternas strategi som varit att försöka provocera fram tidningsartiklar om att piratpartiet är "för" prostitution.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Haha. Vilket jävla skämt moderaterna är. Wallmark inte bara vill vara oförmögen att förstå, han saknar förmågan att förstå.

  Snyggt att dra ner hela frågan mot narkotika, där han kan plocka lite pseudomoraliska poäng och ryggdunkar av resten av socialistklubben.

  SvaraRadera
 10. Gääääsp. "Barnpornografi, Knark". Låter som en skiva som hakat upp sig.

  SvaraRadera
 11. Kan ingen fråga han Wallmark om han tycker att det är okej att hantera Internet som Kina gör? Det låter som att han nog skulle tycka att det är ett riktigt bra sätt för att kontrollera all den här porren och knarket han är så orolig över. Och så arkebuserar vi varenda tjomme som gluttar mutta. Geschwind!

  Jag vill höra honom säga att han sympatiserar med Kina och dess totalitära metoder. Shit alltså, då skulle jag kunna dö lycklig.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.