2009-07-14

Därför skall du demonstrera på onsdag!I morgon – onsdag den 15 juli, kl 17 och ett par timmar framåt – anordnas en demonstration i Humlegården i Stockholm.

Demonstrationen äger rum med anledning av att EU:s justitie- och migrationsministrar träffas i Stockholm för att diskutera det så kallade Stockholmsprogrammet.

Själva Stockholmsprogrammet är mest ett måldokument. Men vi har redan goda indikationer på vad som kommer att genomföras i dess namn. Kortfattat handlar det om mer integritetskränkande övervakning och om högre murar runt Europa. Många detaljer läckte ut från EU:s så kallade framtidsgrupp, i samband med att unionens justitieministrar träffades i Nice förra sommaren. Mer har läckt ut via andra kanaler. (Se mer i länkarna, nedan i denna bloggpost.)

Vad det handlar om på onsdag är alltså att vi säger: Vi ser er! Vi vet vad ni har i kikaren! Och vi tycker inte om det!

Sedan kommer det att bli en lång, het höst – då vi integritetsvänner, samhällsdebattörer, bloggare och motståndsmän i det politiska systemet kommer att få brottas med de mer konkreta förslag som kommer att komma upp inför EU:s toppmöte i Stockholm i december. Och under åratal framöver kommer mycket mer att presenteras med hänvisning till Stockholmsprogrammet.

Det är viktigt att vi – i ett tidigt skede – visar vad vi tycker och vad som oroar oss. Om politikerna inte möter något motstånd, då kommer de aldrig att lätta på gasen.

Nyttiga länkar:
Klamberg om Stockholmsprogrammet
Mina bloggposter: 8 juli 2009 | 7 augusti 2008 | 8 augusti 2008
Regeringen | Svenska ordförandeskapet | TV4
Camilla Lindberg (fp): Stockholmsprogrammet-detta ska diskuteras på onsdag!
Vilka är framtidsgruppen? | Sammanslagningen av SIS, VIS och Eurodac
Werebuilds wiki om Stockholmsprogrammet
FRApedias wiki om Stockholmsprogrammet
Bloggen Datorfilosofi om SitCen
Karl Sigfrid (m) | Amanda Svalin
The Register | Statewatch
No Future for the "Future Group"!
The Guardian | The Guardian 2 | The Daily Telegraph | The Irish Times

Bakom demonstrationen på onsdag står bland andra: Nätverket Svart Måndag, Liberala Nätverket för Integritet, Centeruppropet, Piratpartiet, Ung Pirat, Frihetsfronten, Sossar mot Storebror, Miljöpartiet, Grön Ungdom och Liberati. Och här hittar du en lista på några av talarna.

23 kommentarer:

 1. Artikeln ovan handlar om att man ska tvinga föräldrar att göra aborter, eller adoptera bort sina barn emot deras vilja. Samt att regeringen ska sterilisera människor via dricksvattnet. Läs artikeln noga Hax.

  Anton

  SvaraRadera
 2. @Anton,

  Det är 25e gånge du postar denna länk. Att en forskare hade extrema åsikter 1977 har nada signifikans för vad Obama-administrationen driver för frågor idag. Dessutom ser jag inget som helst fel i normal familjeplanering och att ändra de värderingar från stamsamhällena i tredje världen som premierade jättelika barnaskaror.

  Om varje barn är önskat och om föräldrarna inte skaffar fler barn än vad de klarar av att ge en god uppväxt får dessa barn än bättre chans och vi en mycket bättre värld.

  Ditt spammande av crackpot-konspirationer drar bara bort uppmärksamheten från det omedelbara hotet här och nu. Du saboterar kampen mot övervaknings-samhället. Om Falkinge, Christian och HAX skulle börja sprida ditt (och psykotiern Alex Jones) paranoida dravel kommer kritiken mot övervakningssamhället att förlora i trovärdighet och Bodström & Odenberg kommer att vinna debatten.

  SvaraRadera
 3. Här är en länk till HAXs grupparbete:

  EUs DATA-INSPEKTION KRÄVER: Privacy ska prioriteras i Stockholmsprogrammet:

  “Europe should put privacy at centre of new laws -
  Locks into the Stockholm programme”

  http://www.theregister.co.uk/2009/07/13/stockholm_programme_edps/

  SvaraRadera
 4. Big Brother-filmen var det vackraste jag sett på länge!

  SvaraRadera
 5. @Putte

  Du har fel. Boken är relevant idag han tar inte avstånd ifrån boken han har den tom i sin bokyhylla under en nutida intervju.

  Att sterilisera människor via vattnet är fel. Att vi har massa flour i vattnet som redan nu skadar oss, ger oss cancer, lägre IQ är fel.

  Att prata om befolkningskontroll i dessa tider är vansinne. Att skapa kultiverade samhällen sänker befolkningen naturligt. Rikare länder föder färre barn.
  Anledningen att man vill kontrollera befolkningsökningen är för att ha färre människor att övervaka.

  Men Afrika kan aldrig utvecklas för att globaliseringen, FN aldrig låter dem bli självständiga.

  Det är inte så intressant att veta vad du tycker Putte, det är bättre att du läser på och skärper till dig, istället för att förlöjliga väldigt viktiga varningar.

  Du fattar inte att detta var precis samma tankegångar som nazismen. Socilademokraterna sysslade med sterilisering på 30 talet, väldigt få i Sverige tyckte det var dåligt, det var nödvändigt enligt svenska folket.

  Så lägg av med ditt omedvetna Nazist prat och skärp till dig.

  Trött på att Hax inte läser artikeln och uppmärksammar detta.

  Men folk har blivit immuna och ser abort som en frihetsfråga. Men detta handlar om tvångsabort. Tvångs sterilisering. Läs på, sluta gnäll och vakna till liv, innan det är för sent.

  Anton

  SvaraRadera
 6. Jeezuz, nu har kristna fanatiker hittat hit också.

  Står och skriker uppe på berget, men ingen lyssnar. Måste vara sjukt jobbigt...

  SvaraRadera
 7. @Ludde

  Nej jag är absolut inte kristen eller fanatiker. På vilket sätt är man kristen fanatiker när man är emot sterilisering och förgifting och kontroll av människor.

  Jag kan inte hjälpa att HAx är tyst om detta och Alex jones är den som pratar om det. Men för den sakens skull är jag inte religiös. Jag råka tycka att tvång är fel. Lägg ner smutskastningen och läs istället vad som skrivs.

  Anton

  SvaraRadera
 8. @Hax:
  SNÄLLA,stoppa Alex Jones spamaren, han sabbar varenda tråd.Off-topic samt spam.

  SvaraRadera
 9. Jag har nog sett alla filmer Alex Jones producerat senste åren, därtill en massa andra 9/11-dokumentärer. Jag har konstaterat att en hund ligger begraven, men också att Alex Jones gapiga, kristna format på sin kommunikation inte passar sekulariserade svenskar/europeer.

  Inse att Alex Jones har en kuf-stämpel på sig, korrekt eller inte, så försvårar det angreppet på övervaknings-idiotin om vi hela tiden angriper EU med AJ's format på journalistik.

  Det finns ju tillräckligt med konspirations-osande material här hemma så jag tycker vi riktar fokus på EU så får Alex Jones och hans lyssnare i USA ta i tu med problemen där.

  Lite doom and gloom över AJ's produktioner överlag dessutom.

  Jag har lindat högaffeln sen ett halvår tillbaka, så du behöver inte övertyga mig om att skumma grejer pågår inom storpolitiken.
  Jag tycker dock HAX är en tusenfalt gånger bättre galjonsfigur att fästa sig vid än Jones.

  Så.

  SvaraRadera
 10. "Anton", "Att skapa kultiverade samhällen sänker befolkningen naturligt. Rikare länder föder färre barn."

  Hmm,

  "Att sterilisera människor via vattnet är fel. Att vi har massa flour i vattnet som redan nu skadar oss, ger oss cancer, [...]"

  aha,

  "[...] lägre IQ är fel."

  5 4 3 2 1, doh.

  "Trött på att Hax inte läser artikeln och uppmärksammar detta."

  Då är det ju bra att du tycker: "att tvång är fel. " För då skulle du ju kunna, teoretiskt, upphöra med din lättare mani att på sedvanligt repetivt manér "tvinga" på andra människor dina sk referenslänkar.


  //ST

  SvaraRadera
 11. Har du sett END GAME det är fakta!

  SvaraRadera
 12. Ett förslag angående "konspiratoriska" (spam)inläggen och andra stretiga off-topic inlägg:

  -Finns det ingen smidig funktion för att flytta över dem till en annan "off-topic" sektion på sidan; eller för varje enskilt inlägg?

  Inte för att radera alltså , utan mer för att få kommentarsfälten mer konsistenta och ordnade relaterat till ursprungsämnet.

  //olofn

  SvaraRadera
 13. Det är en grundläggande liberal princip att Voltaires uppmaning gäller: att man är beredd att dö för att folk ska uttrycka sig fritt.

  Av det följer INTE att andra människor måste förmedla tyckandet och åsikterna, för det skulle ju gå emot Voltaire.

  Så, det är inte alls oliberalt att plocka bort de mest hårresande aluminiumfoliehattsgrundade resonemangen. Tvärt om, det är ytterst liberalt. HAX är fri att förmedla precis det han tycker, och inget annat. Det är hans blogg.

  Så konspirationsteorierna kanske kan flyttas till lite mera osynliga ställen på bloggen, om han inte vill ta bort dem.

  SvaraRadera
 14. Storebror är själv ett mål för terrorism. Inte för muslimska fundamentalister, men för svenskar som inte vill bli övervakade.

  Hur långt måste Storebror gå innan vi får se dom första terroristattackerna mot Storebror utförda av "vanliga europeer"?

  Av nån anledning väcktes den frågan hos mig när jag såg på filmen med Sanna Rayman.

  SvaraRadera
 15. Alltså: Om man är rädd för terrorism, kanske man ska se till att inte rösta på partier som ger oss en regim (inhemska) grupper vill idka terror mot.

  Vore najs om man kunde få ut budskapet att ett övervakningssamhälle kommer medföra massa terrorism.

  SvaraRadera
 16. Fluor i dricksvattnet kan ge cancer

  Artikel ovan från Svenska dagbladet.

  Läs också artikeln och sidorna i artikeln "Obama Science Advisor Called For “Planetary Regime” To Enforce Totalitarian Population Control Measures" Finns länk högst upp.

  Nu krävs det lite tankekraft här. Man ska läsa var artikel för sig och förstå att vattnet i våra kranar redan har farliga ämnen. Forska på egen hand.

  Nu är frågan ska ännu mer farliga ämnen fylla kranvattnet? Ja läs artiklen och förasök förstå vad det är för människor som är rådgivare till världens mäktigaste nation.

  Det är inga konspirationsteorier om man bara läser artiklarna. Människor har ofta en försvarsmekanism emot för hemska nyheter. I övrigt betyder konspiration, att någon konspirerar, gör något bakom ryggen på någon, och ordet teori är olika former av idéer baserade på fakta.

  Jag vet att alla som gormat emot att jag skriver inte har läst artiklarna och försökt se vad som är sant. Ingen av er har en enda gång bemött fakta med motfakta. Istället kommer massa lögner och ovidkommande påhopp som inte har någon betydelse.

  Anton

  SvaraRadera
 17. @Anonym 14 juli, 2009 16:52

  Jag vet att du försöker framstå som en tok som gillar filmen END GAME, din taktik funkar inte.

  Filmen Endgame bör dock ses samt dess bibliografi med just fakta.

  Anton

  SvaraRadera
 18. Jag uppskattar din hängivenhet Anton, men jag tycker ändå att dina kommentarer är felplacerade om man ser till ämnet.

  Just denna bloggpost handlar om Stockholmsprogrammet. Din kommentar och länk har inget med Stockholmsprogrammet eller demonstrationen mot Stockholmsprogrammet att göra. Ja, den berör kontroll och övervakning, men den är inte relevant till demonstrationen.

  Jag har både läst och sett mycket av Alex Jones och tycker att det är intressant men även skrämmande.

  Du får gärna länka till dessa artiklar och filmer om det har någon relevans till ämnet. Men jag tycker det är lite fel att i varje inlägg som HAX gör så ser man kommentarer som upprepande hänvisar till dessa artiklar och filmer som inte har något som helst med HAX inlägg att göra.

  Jag skulle tro att majoriteten av HAX läsare är så pass upplysta i det här ämnet att man på egen hand redan har sett dessa filmer, läst artiklarna eller på annat sätt bekräftat äktheten i mycket av det Alex Jones har kommit med. På så vis tycker jag det är lite onödigt att du försöker upplysa läsare som mest troligt redan är bekanta med ämnet.

  Mitt förslag är därför att du skapar din egen blogg och kör dina länkningar där. Av dina kommentarer sett så är du då inte dum och du kan argumentera. Så nyttja dina kunskaper och sprid informationen via en egen blogg. Det tycker jag är en mycket bättre idé än att envist fylla kommentarsfälten med (ej till ämnet relevanta) länkar.

  På så vis får du förmedla information till läsare som (förhoppningsvis) vill ta del av denna information och HAX får sitt kommentarsfält fritt för alla som vill debattera omkring det relevanta ämnet.

  Hoppas du förstår och inte tar detta som ett angrepp Anton.

  SvaraRadera
 19. @Linus

  Min poäng är att det är samma filosofi bakom stockholmsprogrammet. Jag vill visa vilka motiv som döljer sig bakom, vilka krafter som vill få stockholmsprogrammet genomfört.

  Anton

  SvaraRadera
 20. De lagar och förordningar som införts de senaste åren i dessa ämnen har garanterat varit för att kontrollera den stora massan redan från början även om budskapet var klart vinklat i sitt ursprung från denna början till att låta det ske i såkallade naturliga förändringar för att skydda individen och det övriga samhället.Rent skitsnack som vanligt med andra ord där en viss grupp sätter sig över andras liv och leverne som vanligt med andra ord.Någon som är förvånad när detta återigen har skett om och om igen !?.Vem är det egentligen som är det största hotet ?.De som påstås hota oss i vår vardag eller de som försöker förhindra dessa påstådda hot !?.Man börjar inte undra , man vet redan !.

  Skynet

  SvaraRadera
 21. @Anton

  Det är jag medveten om. Men länkarna har ändå inget med demonstrationen och Stockholmsprogrammet att göra.

  Sen så har vi större chans att få politikerna att reagera på hemmaplan än vad vi har i USA. Dock inte sagt att vi behöver ignorera ämnet, men håll gärna diskussionen till vad som faktiskt var tänkt att diskuteras - Stockholmsprogrammet - i detta fall.

  SvaraRadera
 22. "Jag kan inte hjälpa att HAx är tyst om detta och Alex jones är den som pratar om det."

  Så därför är du tvungen att spamma kommentarstrådarna med rena sagoberättelser?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.