2009-07-14

Drogdebatt i SR P1 i morgon bitti

I morgon bitti kommer jag – med min Frihetsfronts-hatt på mig – att debattera lätta droger (hasch / cannabis / marijuana) med folkhälsominister Maria Larsson (kd).

SR P1, kl 07:21, onsdag 15 juli.

Beklagar den okristliga tiden....

26 kommentarer:

 1. Henrik, ingen vettig människa stiger upp så tidigt! Kan man lyssna till det på webben vid senare tillfälle?
  Vad heter programmet?

  SvaraRadera
 2. Verkligen!
  Varför sända det när de som är intresserade sover ruset av sig?

  SvaraRadera
 3. Va roligt att hon ställer upp. Svarar på mail gör hon ju inte:

  http://kol14.com/slaggtippen/svarigheten-att-na-ut-med-en-asikt/

  SvaraRadera
 4. Och glöm inte gensuglasögonen! Den som inte ser världen som ett resultat av eeeeevig maktkamp mellan könen har glömt att de patriarkala maktstrukturerna har genomsyrat universum ända sedan Big Bang, närmare bestämt har de sin grund i den anisotropi (små temperaturvariationer i den kosmiska bakgrundstrålningen) som COBE-satelliten upptäckte nyligen. Dessa förstärktes sedermera under den inflationistiska fasen av universums expansion och man kan idag om man har genusbrillor se dem som de berömda universella patriarkala strukturerna.

  Jag är faktiskt helt emot droganvändning, mest för att jag starkt misstänker att genusmaffian missbrukar - hur i h-ete kan skulle man annars kunna producera så mycket vansinne på så kort tid? Jag har sett dem ute på Campus om nätterna efter en lång forskardag, där sitter de ute på ängen och tuggar i sig hallucinogena svampar, väldigt allvarligt. Jag hoppas du tar detta i beaktande i debatten imorgon! :-)

  Allt hänger ju som bekant ihop i ett holistiskt helt där genusvetarnas verksamhet utgör det pedagogiska klistret som limmar ihop allt. Jag har sett dem flyga runt med svampar och limtuber och försöka klistra ihop Genusinstitutionen med övriga fakulteter, men lyckligtvis stoppade jag dem innan de hann till Matematiska, och därför råder där ännu folkvett. Jag har lånat en fiberoptisk kabel från KRH och vakar över min kära institution dygnet runt!

  SvaraRadera
 5. Jag menar KTH. Hatar stavfel men genusvetarnas svampar lämnar efter sig sporer som flyger runt i luften kring hela universitetet. Jag måste rensa upp luften, med en speciell dammsugare som min brorsa uppfann på KTH när han doktorerade där. De skulle framställa kall energi med fusionsplasmafysik men det blev en dasmmsugare istället...

  SvaraRadera
 6. Ska bli mycket intressant att lyssna på.
  Lycka till.

  SvaraRadera
 7. Det blir intressant att lyssna på. Fler än en person kommer att höra det du säger som om det vore PP som har dina åsikter, så betona gärna att PP inte har det på sitt program. Tack?

  Kram kram.

  SvaraRadera
 8. Ser fram emot att lyssna på det i morgon kväll om det ligger ute nånstans! :)

  Du lär tyvärr i denna fråga vara ute och cykla lite, men jag ska lyssna på dig före jag sågar det ;)

  SvaraRadera
 9. Jag stöttar klart en liberalare drogpolitik. Kriget emot droger är ett misslyckande.

  Anton

  SvaraRadera
 10. Väldigt eftertraktat!

  SvaraRadera
 11. Hon är inte alls rolig.
  Hon är bara en idiot som kommer säga nej hella tiden till allt.
  Såg henne i en annan debatt förut.
  Fast den andre tryckte upp saningen i ansiktet på henne.
  Så fick man han bara till svar.
  Nej Nej Nej Nej Nej Nej.
  Och varför i huvudtaget tala med nej-partiet för som typ ingen röstar på ?.

  SvaraRadera
 12. Jakob Strömbeck14 juli, 2009 21:22

  Du är en duktig retoriker som kan din sak enligt mig. Det ska bli jätteintressant att lyssna på vad ni har att säga.

  SvaraRadera
 13. Ska bli intressant att lyssna på detta. Dock tror jag inte hon kommer ha mycket att komma med. Men som andra så är hon nog övertygad om att det hon läst i t.ex. aftonbladet är sanningen...

  SvaraRadera
 14. Ha med dig forskningsrapporter så ni kan debattera sakfrågan i stället för att tjata om huruvida man kan dö av cannabisöverdos eller ej, vilket bara är tråkigt.

  Nämn gärna varför det överhuvudtaget sak vara olagligt, då knivar också kan vara farliga men annars väldigt användbara, precis som droger i alla dess former

  jag kommer att lyssna om jag vaknar i tid :D

  SvaraRadera
 15. Såg att du i en annan bloggpost skrev lite om psykoser, och jag tycker du fattade det ganska bra.
  Har ju just kommit ut en ny studie på det:
  http://www.medicinskmarijuana.com/news/nyheter0907.html#090712i

  SvaraRadera
 16. Fortfarande så oförklarligt svårt för vissa att förstå hur cannabis är deras choice of drug precis som alkohol är choice of drug för andra.

  Det mest virriga i debatten är att om man talar om en brukare så stämlpas brukaren nästan alltid som missbrukare. För när det gäller människor som använder cannabis och andra lätta droger så är de ju såklart alltid missbrukare.

  Det är viktigt att komma ihåg, missbruk och bruk, milsvid skillnad om man ens lyckas definiera vad skillnaden är. Personligen så tycker jag att den som försöker argumentera emot med missbruk får ta och definiera ordet noggrant så att debatten klarnar.

  Inkörsport till andra droger? Det är fan dags att avdramatisera människans behov att berusa sig och med vilka medel och ämnen det än sker! Men det är klart, när man ska monopol på medlena så är det ju bäst om det inte är lagligt och billigt att framställa själv.

  Nåja, vi har ju våra systembolag sade 80-talisten utan fotspår,
  Aki

  SvaraRadera
 17. Man kan väl misstänka att man kommer att försöka smeta på PP de åsikter om droger som förs fram.

  SvaraRadera
 18. Bra jag förväntar mig att någon vänlig själ lägger upp en link sedan till dennes inspelade torrent fil
  Det är en förväntan , inte ett krav.

  SvaraRadera
 19. Anonym 00:10:

  Sånt där brukar ligga på sr.se ett bra tag fast bara som streaming förstås.

  SvaraRadera
 20. Kul.

  Roligare vore om du kunde diskutera socialförsäkringssystemen istället för typiga symbolfrågor. (Nej, om marijuana mot all förmodan skulle legaliseras så betyder det >>>***INTE***<<< att man med det som utgångspunkt kan nysta upp hela statsapparaten.)

  SvaraRadera
 21. veiron i ottan15 juli, 2009 07:47

  lyssnade på debatten.
  kärringen påminde om en robot, hon hade typisk socialtants röst och lät som en programmerad dator från filmen THX 1138.
  Fick mig att tänka på ira levins "en vacker dag" .. "sömnigt hummande när hon fick en åsikt som inte var hennes, och sedan en ordagrann ordboks motsägelse.

  SvaraRadera
 22. Missade med mindre än en halvtimme... Vad irriterande :D Får lyssna på det i efterhand. Finns det uppe än?

  SvaraRadera
 23. Klas Johansson15 juli, 2009 12:00

  http://www.youtube.com/watch?v=5qbJmEf3yfM

  För er som missade det!

  Mycket bra insats av dig Henrik.

  SvaraRadera
 24. Mycket bra av dig. Moralkärringen hade inget att komma med alls.

  SvaraRadera
 25. Jag är i chocktillstånd. Det GÅR att föra en sansad debatt om den infekterade drogdebatten. Jag är oerhört imponerad av Teppas i programmet efter som verkligen fick en konstruktiv debatt med personerna som ringde in. Han satte verkligen en ny standard för på vilken nivå drogdebatten ska ligga på med sitt informerade och svagt positiva inställning och lugna ton

  SvaraRadera
 26. bra debatt, tråkigt att den var kortvarig.. Jag är glad att någon politiskt insatt försöker motsäga korruperade politiker som bara lever med gammal moral från början av 1900talet som vågar inte tala rent för att bli av med sin maktposition samt rädd att bli uthängd i kvällstidningarna med rubriker som "folkhälsoministern vill ha droger istället för alkohol" att sitta i regeringen och förespråka legalisering är att smutskasta sig själv, därför är hon tvungen att vrida / ljuga( beror på hur man ser det )

  Att stå upp och förespråka det som de flesta ungdomar vet och få vuxna vet om denna medecin inte är farlig, är något som man blir smutskastad för. Men hey, keep up the spirit, jag hoppas höra fler radio debatter med dig.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.