2009-07-10

Demonstration mot Stockholmsprogrammet!

Onsdag den 15 juli samlas EU:s justitieministrar i Sverige. En av sakerna de skall behandla är det så kallade Stockholmsprogrammet – som är en allvarlig potentiell utökning av storebrorsstaten i EU.

Nu planeras demonstrationer mot Stockholmsprogrammet på onsdag. I Stockholm, lämpligt nog.

Ett antal brokiga organisationer samlas på Södermalmstorg (T: Slussen) på onsdag kl 17. Facebook | Web

Liberalt nätverk för integritet samlas på Kornhamnstorg kl 15. Facebook

(Snälla, kan ni inte försöka samordna det här..!)

En god gissning är att båda dessa evenemang kommer att röra sig mot riksdagen så småningom.

[Edit: Uppdatering – Se slutet av bloggposten!]

Skitkul att så många hugger på det här. Att protestera är viktigt. Gör man inte det, då fattar inte politikerna när de håller på att gå över gränsen.

Och så skall jag låta ordningsmannen i mig tala: Detta måste bli värdiga manifestationer för medborgarnas rätt till integritet. Det måste ske lugnt och starkt. (Skulle kravallvänstern försöka ta över, låt dig då inte luras att haka på.) Du har rätt att protestera och att framföra din åsikt under ordnade former. Och det är, som sagt, nödvändigt att göra detta för att makthavarna skall lätta på gasen.

(Ett tips från coachen är att om något blir oklart, eller kör ihop sig – snacka då med de snutar som har dagisvästar som det står dialogpolis på. De är där för att försöka få folks rätt att protestera att gå ihop med något slags allmän ordning.)

Ut och demonstrera! Visa att integritet är ett verkligt medborgerligt krav. Visa att vi har fått nog av storebrorsstaten. Gör din röst hörd på ett starkt och värdigt sätt!

Se även t.ex. Bloggen Bent. Fyll gärna på med praktisk information inför onsdagen i kommentarsfältet. Och lite extra inspiration hittar du här.

Uppdatering: Onsdag den 15 juli kl 17-20 i Humlegården!

27 kommentarer:

 1. Satan att man inte är i Stockholm på onsdag, annars hade ju detta varit givet att delta i. Jaja, hoppas det blir en bra uppslutning ändå.

  SvaraRadera
 2. Jag har för mig att den tidiga arbetarrörelsen (S) hade hårdhänta ordningsvakter i sina tåg som hade till uppgift att spöa upp kommunistiska infiltratörer som försökte dra igång bråk. Jag kommer att gå med i tåget och kommer inte tveka en sekund att göra citizen arrest mot stenkastare och glaskrossare givet att jag får med mig några likasinnade.

  SvaraRadera
 3. Vad i helvete skulle jag prata med monologpolisen för?

  Sluta vara så jävla reaktionär.

  SvaraRadera
 4. Jag är inte reaktionär. Jag är pacifist. ;-)

  SvaraRadera
 5. Varför är du Pacifist Hax?
  menar du på allvar att du vänder andra kinden till om någon slår dig. Är det verkligen sant.

  H

  SvaraRadera
 6. Jag kan väl inte säga att jag låter bli att hämnas... ;-) Men jag hatar våld.

  SvaraRadera
 7. Det ÄR samordning, HAX.

  NSM agerar paraply och fixar demonstrationstillstånd imorgon.

  Sedan är vi lite olika grupper och så som först samlas var för sig, och sedan strålar vi väl alla mot samma plats.

  SvaraRadera
 8. Bra!

  Om vi skall köra ut *en* tid och *en* plats för att undvika att förvirra folk - vilken gäller då?

  SvaraRadera
 9. Härligt att se att det rör på sig och att vi inte struntar i det bara för att andra demonstranter lägger fokus på andra frågor än integritet som också behandlas av Stockholmsprogrammet.

  SvaraRadera
 10. Kan tillägga att tid och plats eventuellt borde diskuteras/samordnas med folket på facebookgruppen.  Pirater mot Stockholmsprogrammet

  Först FRA och IPRED, nu demonstrerar vi mot Stockholmsprogrammet!

  http://www.facebook.com/event.php?eid=104181306995&ref=nf

  SvaraRadera
 11. Som liberal pirat tänker jag ta mig till Kornhamnstorg (som jag tycker är ett trevligare ställe än Södermalmstorg, och som piraterna ändå ska passera). Om Piraterna vill samlas vid Slussen för att tillsammans gå ner till Kornhamnstorg, fine. Jag väntar där.

  Eller hur det nu blir...

  SvaraRadera
 12. Hörde du sommarprogrammet igår; där professorn ? - kommer inte ihåg hans namn fördömde Antipiratbyråns metoder så det stänkte om det.

  SvaraRadera
 13. shaun!
  Demonstrationen vid Slussen har mobiliserats en tid nu, främst av flyktingaktivister. Den kommer vara mest uppstyrd och mest välorganiserad. Hoppas ni är game!

  SvaraRadera
 14. Jussi Björling10 juli, 2009 10:12

  Det är rätt att protestera mot Stockholmsprogrammet. Tyvärr tror jag att det är helt uteslutet att det skulle gå att stoppa. En realistisk ambition i debatten är att kräva mycket starka integritetsspärrar och kontrollorgan införs i alla delar av paketet samt att proportionalitetsprincipen respekteras fullt ut.

  SvaraRadera
 15. Glad överraskning att du är pacifist HAX.

  SvaraRadera
 16. @Helena:

  Professorn, tillika kompositören och musikern, ifråga heter Roger Wallis, och jag bara instämma i att det var ett mycket bra program -- med stor sannolikhet det som är absolut mest värt att lyssna på den här säsongen av Sommar i P1.

  Ni som eventuellt inte har hört programmet kan fortfarande höra det i sin helhet, eller ladda ner programmet minus musik, från SR:s hemsida här:

  Sommar i P1 med Roger Wallis

  SvaraRadera
 17. Demonstrationen vid Slussen är väl också den som man är mest rädd för kommer att dra tiull sig bråkmakare..? Eller?

  SvaraRadera
 18. Jag trodde att det skulle bli ett himla liv efter det programmet; att inte minst att anti-FRA, anti-Ipredmänniskor skulle jubla.

  Fast det han sa kanske redan sagts av andra som har auktoritet.

  SvaraRadera
 19. För det första,
  Finns det tillstånd från polisen till de här demonstrationerna? Om inte, kommer det ju sluta i gråt och tanda-gnisslan när sheriffen slår ner demonstranterna innan man ens nått riksdagen!

  För det andra,
  Varför samordnas sånt här på Facebook? Vi som värnar personlig integritet har naturligtvis inget konto på Facebooken och för att komma åt sidan där aktiviteten planeras krävs ett inloggat konto! *Syntax Error*!

  SvaraRadera
 20. För att reda ut några frågor, det finns tillstånd för demonstrationen klockan 17:00 (även om demonstrationstillstånd inte behövs enligt grundlagen så är det bra om man vill ha poliseskort genom trafiken etc).
  Demonstrationen anordnas av nätverket Stoppa Stockholms-programmet, tanken är att varje deltagargrupp ska mobilisera sin målgrupp kring sina frågor till sitt block. Piratklanen är ansvarig för "pirat"-blocket som lyfter integritetsfrågorna. Blocket är partipolitiskt obundet och deltar i den stora demonstrationen för att lyfta integritetsfrågorna bland argumenten mot Stockholmsprogrammet.
  Demonstrationen går klockan 17:00 från Södermalmstorg till Medborgarplatsen, man ska alltså inte gå förbi Riksdagshuset. Att hålla på att hetsa om att det skulle vara något våldsamt med att demonstrera är inget vi tjänar på utan tvärtom något som gynnar storebrorsivrarna.
  Piratklanen uppmanar deltagare att ta med piratflaggor i alla möjliga färger och ett glatt humör. Blockets ansvariga kommer att ha armbindlar och se till att stämningen hålls uppe och svara på frågor.
  Naturligtvis mobiliseras det utanför facebook också och HAX publicerar en länkadress med som jag återpostar här för säkerhetsskull http://stoppastockholm.se/index.php?title=Pirater_mot_Stockholmsprogrammet

  SvaraRadera
 21. Har "Piratklanen" något med piratpartiet att göra eller har de bara plockat namnet?

  SvaraRadera
 22. Vi var ganska bra på att slänga ut infiltratörer och bråkstakar från de flesta WfC (utom den i lund som vänstern lyckades stoppa) så vi kan nog se till att hålla kommunistslöddret borta den här gången också. De flesta kommunistdemonstranter är små klena veganer som inte klarar av en köttätande nyliberal.

  SvaraRadera
 23. V - varför kan man inte ha konto på Facebook ? Tacksam för svar.

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. NSM (Nätverket Svart Måndag) arrar demonstration tillsammans med PP, grön ungdom och högerliberala grupper.

  Samling på Humlegården 17.00 15. juli, mer info kommer så snart jag vet mera

  Demonstrationstillstånd är fixat mellan 17-20.

  SvaraRadera
 26. Nemokrati : (Jag är inte "V", men jag svarar ändå) Därför att Facebook är en jättestor sociogramfabrik som skapar och säljer lättförståelig information om sina användare, deras kontaktnät och intressen.

  Det är själva affärsidén, och eftersom det sker frivilligt så ifrågasattes det inte initialt,
  de flesta ifrågasätter det fortfarande inte!

  Nå till saken, blir det några demonstrationer i Göteborg?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.