2009-07-11

Stockholmsprogrammet, uppdatering

Många nya, matnyttiga länkar i uppdateringen av fredagens bloggpost om Stockholmsprogrammet!

12 kommentarer:

  1. "Hur kommer vi att minnas den här tiden", undrar Anders Widén, en av samurajerna bakom Riksdagssvar.se i en kort pod-radiofundering:

    http://djingis.blogspot.com/2009/07/hur-kommer-vi-att-minnas-den-har-tiden.html

    SvaraRadera
  2. cnab - det är ett bra om än mörkt inlägg från Djingis.

    SvaraRadera
  3. Hax, jag vet att du inte tror på The End Game, men jag började på kul att titta igenom bibliografin, vilka källor filmen byggde på och det var en hel del fakta som faktiskt var värda att titta på.
    Stockholmsprogrammet verkar bygga på liknande tankegångar. Visst alla har sin egen agenda, men att inte lyssna på vad andra har att säga och se över deras fakta på allvar tror jag är ett misstag.
    Ta en titt på filmen och följ den tillsammans med bibliografin. Dubbelkolla sedan bibliografins fakta på egen hand. Eller dess källor mer ingående.

    Bibliografi Endgame


    The End Game


    Anonym 123

    SvaraRadera
  4. Tyvärr så har vita huset ändrat länkarna, men man kan se den riktiga adressen när man sätter pilen på dem och skriva in dem för hand och googla fram informationen.

    Anonym123

    SvaraRadera
  5. Länkar har även tagits bort som brott emot användarvillkorwn när man googlar fritt. Censuren angående nyhetsinformation gör sig påmind hela tiden

    Anonym 123

    SvaraRadera
  6. Det finns inte värre blind än den som INTE VILL se .
    Tyvär , finns det många människor som förnekar sanningen in i det sista trots att den är så uppenbar.

    SvaraRadera
  7. Dennis Nilsson12 juli, 2009 09:04

    Oavsett ifall man tycker eller inte tycker att "The End Game" är trovärdig, så varar inte inte sådana samhällen särskilt länge.

    Ett sådant genomruttet samhälle ruttnar till slut innifrån och förgör sig själv.

    Alltid något ifall man skall vara positiv.

    SvaraRadera
  8. Det skrämmande är mängden av dessa program som med tiden filas skarpare och skarpare av de "misstag" man finner av de folkliga protesterna. Irlands omröstning om fördraget kommer pågå tills den är slipad till den grad att den går igenom för det måste den.

    Kanske kan man se detta som ett test från våra makthavare. Det finns naturligvis en gräns hur länge folk orkar protestera men finns det en gräns för makthavarna i deras iver att lagstifta? Testet går ut på att hitta den där gränsen där förslagen kan rinna över protesterna och bli verklighet.

    Har balans någon gång varit eftersträvansvärt för makthavare? Likt ett nyktert bruk av makt med balans kan vi se ett missbruk av makt. Ganska vanligt för människan så går mycket ut på bekvämlighet, så även när det gäller makt, det är ju otroligt bekvämt för någon som ska kontrollera något, ordnar att det finns regleringar för hur man ska bete sig. Man söker intersubjektiva modeller för bekvämlighetens skull. Jag säger inte att intersubjektiv lag behöver vara dålig.

    I grunden har vi bra lagar men om man ska ha en yrkeskår av domare, åklagare och försvarare så måste ju dessa utvecklas ständigt och skapa nya områden där man kan verka, uppbackning av andra företag hjälper förstås.

    Juristen slåss lika mycket om sitt jobb som alla andra kanske till och med mer, likadant är det med politiker. Dessa två går hand i hand, den ena föreslår, den andra gör verklighet. Ett företag som vi gemensamt betalar för. Har företaget blivit för stort och vad har vi egentligen givit för makt åt företagsledningen?

    Den lagstiftare och eller politiker som sysslar med revision av "sina" lagar vore ju att anses som galen om han föreslog att lagar skulle tas bort. Varför skulle han minska sitt egna maktområde?

    Snårigheten i denna djungel av lagar gör att endast mannen med macheten kan gå "rätt". Vi är tvugna att följa den suveräne mannen med macheten.

    HAX gör ett mycket bra jobb med att lyfta fram frågorna som läggs fram men kan det bli en kamp mot väderkvarnen som vi samtidigt hjälper att snurra?

    Vi måste nog först göra klart vad det är för en suverän makt vi har att göra med.

    Jag tror också att det är viktigt att nogrannare definiera de mänskiga rollerna som bygger vår statsappart. Vi måste ta mer vara på utbildningen, den präglar trots allt mer än vi kanske vågar tro.

    Vi får lära oss om kassa diktaturer i skolan men inget om kass demokrati.

    Soligt söndagstänk från finsken,
    Aki

    SvaraRadera
  9. "Vi får lära oss om kassa diktaturer i skolan men inget om kass demokrati."

    +1

    SvaraRadera
  10. Aki;

    Med beröm godkänt! Fan vilken bra formulering:

    "Vi får lära oss om kassa diktaturer i skolan men inget om kass demokrati."

    SvaraRadera
  11. Dennis Nillson skriver:

    "Oavsett ifall man tycker eller inte tycker att "The End Game" är trovärdig, så varar inte inte sådana samhällen särskilt länge.
    Ett sådant genomruttet samhälle ruttnar till slut innifrån och förgör sig själv.
    Alltid något ifall man skall vara positiv."

    @ Dennis Nillson

    Din tröst är rätt klen med tanke på att väldigt många människor kommer att råka illa ut. Ruttna samhället har skördat miljontals människoliv.

    Kulan

    SvaraRadera
  12. Dessutom så blir det omöjligt att kämpa emot en makt som har total kontroll. Om man nu tror på filmen End Game.

    Kulan

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.