2009-07-21

Unionens president?

Om olyckan skulle vara framme, och Lissabonfördraget går igenom - då skall EU välja en president.

Eller välja och välja... Det handlar ju inte om allmänna, demokratiska val eller så.

Jag har tidigare dissat den förre brittiske premiärministern Tony Blairs kandidatur. Men hur ser resten av startfältet ut? Dick Erixon har en pedagogisk sammanställning och sammanfattning.

10 kommentarer:

 1. Tupparnas kamp i full fart!

  Att det återstår någonting så litet och skitet som en omröstning på Irland bekymrar väl ingen!

  Här i Sverige fick vi ju inte ens rösta om att avhända oss vår suveränitet - men ändå slåss de...

  Listan borde ju vara FBI:s mest eftersökta brottslingar!

  Vem är vem - levande charader...

  SvaraRadera
 2. Nej usch... nej till en EU-president! Nej till stormakt!

  ... vilken mardröm det skulle bli...

  SvaraRadera
 3. Absolut inte Jean-Claude Juncker. Han är extrem federalist.

  Blair är för belastad av sitt stöd för Irak-kriget och hans namn kommer att skapa en klyfta mot islam och arabvärlden. Med Blair som EU-president kommer fler unga frustrerade män i Europas slum att ta steget över till terrorism.

  SvaraRadera
 4. @Hans J

  Angående din länk: Läs vad Usama Bin Laden är efterlyst för av FBI:

  Citat:

  Usama Bin Laden is wanted in connection with the August 7, 1998, bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania, and Nairobi, Kenya. These attacks killed over 200 people. In addition, Bin Laden is a suspect in other terrorist attacks throughout the world.

  Slut citat.

  Vad hände med 9/11, man gick ju ut i krig i afganistan för att man visste att Usama bin laden var den skyldige. Tydligen vet medierna mer om 9/11 än FBI.

  X

  SvaraRadera
 5. Att Tony Blair inte skulle bli president för EU vore en sensation. Att Lissabon-fördraget inte skulle röstas igenom på Irland vore en sensation och allt som är en sensation kommer ändå att påtvingas genom regeländringar.

  Bisarr värld vi lever i

  SvaraRadera
 6. Tony Blairs kopplingar till JP Morgan m.fl. gör honom till en het kandidat för EU-presidentskapet. Jag vågar säga att oddset är 1:1 att han blir president av just DET skälet. Kopplingarna mellan regeringar och banker till JP Morgan, BoE och Goldman-Sachs är häpnadsväckande och då vill jag inte vara konspiratorisk men det är ett FAKTUM. Man kan alltid hitta på orsaker till att det är så men det finns nog goda skäl till att kopplingarna mellan bankväsendet och världens regeringar är starka.

  SvaraRadera
 7. Det är förvånansvärt många nationalliberaler på den här bloggen.

  Det farligaste som kan hända Europa är inte om Lissabonfördraget klubbas igenom - det farligaste som kan hända Europa är om den typ av nationalstatsmentalitet som präglade förra seklets första hälft (med två världskrig som följd), får sätta agendan på den europeiska kontinenten.

  SvaraRadera
 8. @"Anonym": (Tråkigt att du inte vågar använda ett bättre namn!)

  Det finns en hel del som Mr Blair INTE är efterlyst för. Det beror nog mest på att det inte är Al Quaida som utfärdar efterlysningarna. Att med berått mod och mot egen vetskap gå ut och offentligt uttala att Saddam Hussein var minuter ifrån att kunna avfyra massförstörelse och därmed i och med invasionen i Irak orsaka många många tusentals personer för att inte säga hundratusentals personers död betyder enligt dig ingenting? Du tänkte väl mer på att 2500 personer dog i WTC-rasen?

  Den större orsakaren av död av Blair och bin Laden är definitivt Blair.

  Byt gärna till ett vettigt namn nästa gång är du snäll. Det blir enklare så.

  SvaraRadera
 9. @Högerliberal

  Det vore en sak om EU:s folk förenades och gjorde sig av med nationalstaterna. Att EU:s politiker förenas och gör sig av med nationalstaterna mot sina respektive folks vilja kan bara leda till kollaps.

  SvaraRadera
 10. Skulle inte förvåna mig om Tony Blair även skulle vara frimurare. Med JP Morgan, Illuminati, Frimurarna, Lissabonfördraget och Tony Blairs presidentpost för Europas Förenta Stater så är cirkeln sluten och målet uppnått. Vad som sedan händer, har vi vanliga medborgare ingen kontroll eller makt över. Vi är då redan avsatta som en politisk maktfaktor för politiker och medlemmar i hemliga sällskap att behöva ta hänsyn till.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.