2009-08-17

Kommer storebror alltid att ha gott omdöme?

Hur det kan gå när man kombinerar övervakningsstaten med en säkerhetspolis med dåligt omdöme kan man läsa i denna artikel.

Den korta varianten: I Azerbadjan har hemliga polisen börjat plocka in folk på förhör för att de telefonröstade på Armenien i Schlagerfestivalen.

(Tipstack: Max)

10 kommentarer:

 1. står i artikeln att 43 personer ifrån Azerbajdzjan röstade på Armenien.


  tolkade det som att 1 person kallats till förhör, och de övriga 42 ignorerades.  fortfarande väldigt lustigt att polisen läger sig i sånt, eller att de ens håller koll på det.

  men det kanske fanns något mer bakom.
  eller förhörde polisen alla som röstat?

  SvaraRadera
 2. Har du sett Armeniens bidrag? Det är uppenbarligen något fuffens i huvudet på den som röstade på dem, så jag finner absolut inget fel på säkerhetspolisens agerande.

  SvaraRadera
 3. De som i andra europeiska länder som inte var svenskar och röstade på Sveriges bidrag borde plockas in de också. Ja, även de i Sverige som röstade i den svenska finalen. Framför allt borde de i Sverige som röstade på det bidrag som kom på andra plats i den svenska finalen omhändertas och helst fråntas medborgarskap.

  SvaraRadera
 4. Datalagringsdirektivet implementeras i princip redan i Sverige! Telias anonyma mobila kontantkort upphör 1/1-2010, det kan man läsa ur deras nya villkor. Här nedan ett utdrag.

  Telias särskilda villkor för tjänster till konsumenter (gäller från och med den 1 januari 2010)

  3 Mobil telefoni
  3.1 Vad som anges i punkterna 3.2 – 3.6 nedan gäller för avtal om förskottsbetalt mobilabonnemang.
  3.2 Avtalet anses ingånget när Kunden aktiverat Tjänsten genom att fylla på det för Tjänsten anpassade SIM-kortet med värde.
  3.3 Kunden kan registrera sig hos Telia genom att lämna sina Kunduppgifter till Telia. Om Kunden vill flytta sitt telefonnummer till annan operatör måste Kunduppgifterna vara registrerade hos Telia.
  3.4 Tjänsten upphör med omedelbar verkan utan föregående uppsägning om Kunden inte lämnat begärda uppgifter enligt punkt 3.3 inom angiven tid

  http://www.telia.se/files/telias-sarskilda-villkor-2010-ny.pdf

  SvaraRadera
 5. Polisen och rättsväsendet är väl inget föredöme precis, dom tillåter ju vissa att behandla andra hur som helst, trampa på dom och sen spotta dom i ansiktet..utan att någon gör ett endaskit åt saken, mer än att täppa igen allt !

  www.totalskandal.se

  SvaraRadera
 6. Och där kom ännu en spik i integritetens kista (ang. anonyma kontantkort).

  Snälla's kommentar frammande ett gott skratt för övrigt.

  /L

  SvaraRadera
 7. ..."Men nu är vi ju i Swerije. Här finns bara ömdömesgilla och sansade säkerhetspoliser som alltid gör korrekta och genomtänkta utgallringar ur den stora informationssäcken. Skulle där begås några fel som förfördelar våra högt respekterade medborgare så har vi ett rättsväsende som via lagen tar hand om de statliga missdådarna på vederbörligt sätt".


  /LD

  SvaraRadera
 8. Bengt Svensson:
  Undrar om du inte feltolkar texten.
  Jag tolkar det som att man inte kan flytta ett anonymt abonnemang till annan opertör. Vilket i sig är logiskt.

  SvaraRadera
 9. Men Kina är väl piratpartiets drömland?

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3369829.svd

  /Werner

  SvaraRadera
 10. Anonym: "Men Kina är väl piratpartiets drömland?"

  Klart det är. De har ju inga synpunkter på att folk sitter i koncentrationsläger och annat tjafs.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.