2009-09-18

Och detta är under en borgerlig regering...

Det förefaller som om Sverige, åter igen, är på väg att få världens högsta marginalskatt.

Länk»

11 kommentarer:

 1. mja, det är ju inte Sveriges regering som höjer skatterna utan Danmarks som sänker de snabbare än i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Tänkte precis nämna att Danmark är bra på att sänka. Men faktum kvarstår, värdet på Sveriges krona är uruselt, till glädje för oss alla som kan fara över till lågprislandet och handla. :-)

  Hörde en intressant vinkling från några långväga turister (samhällsvetare) att förtroendet för samhället står i paritet med skattenivån. Dvs höga skatter = stor grundtrygghet bland folket. Visst kan det ligga något i den teorin. Cykla inte utan hjälm för då kan du bli stoppad av polisen.

  I Sverige är det hårt tryck på arbetsförmedlingarna, personalen knäar. Med följd att regeringen har stöttat upp med pengar så det kan anställas 2000 fler tjänstemän på sveriges arbetsförmedlingar. Men utöver Kalle Anka-ministern Littorins konstlade stödåtgärder finns det några fler jobb att söka?

  Nu i helgen här i DK håller Pia Kjærsgaard landsmöte i Herning för sina trogna partianhängare. Hon är en slags virtual manager i Christiansborg. Övriga politiker vågar inte göra någonting som radikalt kan förändra kursen i samhället (vilket ibland behövs). Politikerna bara pratar.

  SvaraRadera
 3. Dina utfall mot alliansen ter sig alltmer patetiska. Att beskylla nuvarande regering för skattepolitiken är enbart löjligt då regeringen sänkt skatterna radikalt i jämförelse med andra länder (mer än vad exempelvis Reagan gjorde...). Att anklaga regeringen för dess mittenorienterade retorik eller då det rör integritetsfrågor kan jag förstå. Nu har du dock tappat all trovärdighet och tycks ha intagit någon form av oppositionsroll (a la SAP) där du kritiserar allt regerigen gör (eller i detta fall, inte gör).

  Men numera har du ju ett egenintresse av att kritisera regeringen så att ditt eget parti kommer att växa och kunna driva gemensam sak med de gröna i exempelvis integritets- och klimatfrågan. Trist att en tidigare liberal frifräsare nu blivit så extremt partipolitisk och förutsägbar.

  SvaraRadera
 4. "tycks ha intagit någon form av oppositionsroll"

  ehh ja sedan tidernas begynnelse.

  "..."och klimatfrågan."

  Vad får dig tro att HAX skulle stödja de grönas miljöpoetik? Rösta för kommer PP att göra om deras uppgörelse innebär detta.

  SvaraRadera
 5. Regeringen är perfekt. Om skatten är lägre i s-styrda länder är det vår skyldighet att blunda för detta i våra hyllningar av de nya moderaterna. Reinfeldt och Borg är dubbelplusbra!

  SvaraRadera
 6. Dr James:

  Innebörden att marginalskatten ökar samtidigt som skattetrycket sänks är ju att de som tjänar minst får mest skattesänkning i procent räknat.

  Det är ju ett budskap tvärtemot det som oppositionen nu försöker trumma ut.

  Apropå marginalskatter så påminde Henrik på Näringsdepartementet om Thatcher häromdagen.

  SvaraRadera
 7. "Och detta är under en borgerlig regering..."

  Inget att bli förvånad över. Det är ingen skillnad mellan blocken.

  SvaraRadera
 8. Det är det visst. Med en vänsterregering hade ingen fått någon skattesänkning.

  Det måste finnas ett folkligt stöd för att fixa marginalskatteproblemet, annars blir man bara bortröstad.

  SvaraRadera
 9. Det är inte marginalskatten som är intressant, utan vad man betalar totalt i skatt. Själv bor jag i Tyskland och betalar mycket mer i skatt än vad jag hade fått göra i Sverige särskilt när man räknar in avgift för sjukförsäkring (14% av inkomsten utöver skatten). Sverige har långt ifrån den högsta skatten i världen (dessutom ingår sjukförsäkring, vilket kostar extra i många andra länder). Klaga mindre!

  SvaraRadera
 10. Ingen skillnad mellan en borgerlig regering och en rödgrön? För en medelklassfamilj med två arbetande föräldrar innebär jobbskatteavdraget och höjningen av gränsen för statlig skatt närmare 60 000 kr mer per år. En hyfsad skattesänkning på den här tiden och M ger nu återigen signaler om att man vill utöka jobbskatteavdraget.

  Så återigen, fortsätt gärna kritisera M:s nya retorik och syn på personlig integritet. Men vill man höra gnällande på allt kan man lika gärna lyssna på Sahlins kacklande. Vilken skattesänkningstakt anser den dogmatiske HAX vara den ideala?

  SvaraRadera
 11. Anonym, 18 september, 2009 21:22, "Inget att bli förvånad över. Det är ingen skillnad mellan blocken."


  Hehe, jo, fast bara en procent.


  //ST

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.