2009-09-18

Välkomna ombord på piratskutan!

Här i Europaparlamentet surrar det i dag av rykten kring förlikningskommittén inför tredjebehandlingen av EU:s telekompaket.

Det verkar som om svenska ledamöter från de flesta partier är väldigt angelägna om att få komma med i förlikningskommittén. Varför är inte så svårt att räkna ut. Det gäller för dem att se till att Piratpartiet inte kan ta alla poäng om det går väl i förhandlingarna.

Kul med så mycket engagemang kring detta! Tänk om politikerna i riksdagen vore lika vakna i de här frågorna...

5 kommentarer:

  1. Henry Rouhivuori18 september, 2009 12:35

    PP = Pirate Power

    SvaraRadera
  2. Det låter som om det var ett smart drag att tidigt gå ut med att Christian skulle vara med i kommittén. Hoppas att poängsökeriet från övriga svenskar kan omvandlas till en vettig lagtext också.

    SvaraRadera
  3. Varför skulle andra länders ledamöter göra avkall för att Sverige ska få två?

    Att ha Christian där räcker gott.

    SvaraRadera
  4. Är det kutym att varje land har varsin ledamot i en sådan kommitté? Det låter ju lite konstigt eftersom de ska representera sina partigrupper i första hand. Antar jag.

    Ju fler svenskar desto bättre, det är nog fortfarande i Sverige som det är mest tryck hemifrån i de här frågorna.

    SvaraRadera
  5. Lars:

    Nä, det finns inget tvång, men alla länders parlamentsledamöter borde ju vara intresserad att ingå i en förlikningskommitté, särskilt när den spänner över ett så vitt område som Telekompaketet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.