2009-09-08

Samhällets stöttepelare

FRA – som skall bedriva automatiserad massavlyssning av svenska folket – omnämns i detta intressanta pressklipp...

"Ett säkerhetsföretag med kopplingar till FRA och det hemliga elitförbandet SSG misstänks vara infiltrerat av grov organiserad brottslighet och rysk underrättelsetjänst. Rikskriminalen har varnat Musts ledning att försvarshemligheter kan läcka ut till tungt kriminella."

Men FRA har regeringens förtroende, vår beredskap är god, staten är din vän – och den som är oskyldig har absolut inget att frukta. Trallala!

Läs mer i Expressen»

(Tipstack: Johan och Erik)

10 kommentarer:

 1. Ingemar Åkesson har garanterat att risken för läckor från FRA:s massövervakning är exakt 0. Läckor skulle nämligen strida mot FRAs regler.

  Vi får med detta anta att kontakter med rysk maffia inte är förbjudet enligt FRAs regler eftersom det tycks ha förekommit.

  SvaraRadera
 2. Man ser ju hur säker FRA kan vara , det läcker ju som ett sål ..Man borde nog starta en ny myndighet som ska kolla FRA !

  SvaraRadera
 3. Koppling till Arctic Sea?

  /William T.

  SvaraRadera
 4. Såg att Klamberg också skrivit om detta idag och länkade till denna bloggpost. Han intresserade sig för avknoppningar från FRA och SSG. Vad sådana avknoppade företags tjänster används till, om de exporterar sin kunskap till tveksamma länder osv..

  Den bloggningen hos Klamberg ser ut att vara borttagen nu. Den hade rubriken "Avknoppningar inom underrättelseetablissemanget".

  /William T.

  SvaraRadera
 5. @William: Jag läste din kommentar som att du anar censur.. Google hann cacha. Men jag tror inte Klamberg blivit censurerad, snarare att han raderade den för att formulera sig bättre eller nåt sånt. Intressant att google är så snabb att cacha.

  Det är dock mycket viktiga frågor Klamberg ställer.

  -steelneck

  SvaraRadera
 6. Det här är ju en riktig politikerkappvändning.
  Det bespottade sk. "gammelmedia" (här representerat av en kvällstidning) citeras och betraktas som en sanningssägare?

  Johan

  SvaraRadera
 7. Alla information läcker alltid ut på ett eller annat sätt. Det är väl också högst sannolikt att dessa 007 agenter och filttofflor samarbetar.

  SvaraRadera
 8. Ja, hade någon förväntat sig något annat!??

  Alla sådana här organisationer är rena rama läskpapperet för diverse "mullvadar", som har som "affärskoncept" att sälja och köpa "information".

  Ifall "informationen" har någon förankring i verkligheten eller inte är det heller inte så noga med.

  Låter som en dålig spionroman...

  SvaraRadera
 9. Förstår inte varför SSG behöver stöd från privat verksamhet... Ligger inte dem direkt under ÖB?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.