2009-09-08

Telekompaketet: Seminariet i repris

Här finns gårdagens seminarium om EU:s telekompaket i repris, på Bambuser.

Tack till Christopher på Intensifier, som filmade och la upp.

Och här finns parlamentets webcast från seminariet. Högre kvalitet, men dock saknas den första timman, på grund av den serverkrasch som parlamentets AV-service drabbades av i går.

3 kommentarer:

  1. En timma saknas...

    ..."how timely" som dom säger i England eller UK...

    Sedan undrar man varför materialet distribueras (streamas) som Flash. Kan jag LADDA NED materialet för att förvara det på MIN dator. Då kan jag ju också spola i det (eller ist das Verboten?)

    Regeringen kör lite av samma "triks" på sin sida. Dock så kan man numera få material skickat hem per DVD (inte så anonymt dock) och i rätt dålig kvalitét.

    När börjar EU (och den svenska regeringen) köra öppna standarder?

    SvaraRadera
  2. Hans J, ja det var rätt synd att första timmen inte kom med. Men @Intensifier lyckades få med den första timmen, dock med lite sämre ljud.

    http://bambuser.com/channel/telecomix

    SvaraRadera
  3. @Spectraz:

    Tack för hjälpen!

    I ärlighetens namn så har jag försökt att lyssna på den och det går men bara hjälpligt.

    Jag tog mer chansen att framföra synpunkten att det bör finnas möjlighet att själv få förfoga över materialet utan att det "streamas".

    "Kontrollen" måste bort från "andra sidan". Det är inte regeringen, EU, Youtube med flera, som ska "äga" sådant material som är allas vår "egendom" och där vi får "tillåtelse" att ta del av det.

    Därför att plötsligt så dras "tillåtelsen" in...

    Sveriges Radio "låter oss" lyssna på sådant som sänts i trettio dagar efter att det sänts. I vissa fall går det att bevara en egen kopia men inte i alla fall.

    Sedan så "får" inte en server fallera. Det ska då finnas backup. Det handlar om vår demokrati och om vår egen insyn. Den får man inte leka med.

    Det handlar om ett ÖPPET samhälle.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.