2009-09-16

Samtidigt, i Frankrike...

Franska lagstiftare kan vara väldigt fingerfärdiga.

7 kommentarer:

 1. Så går det när man låter lobbyn skriva lagarna. ;)

  SvaraRadera
 2. Man borde införa en ny rättslig princip där lagar som stiftas genom KORRUPTION (som detta eller om den ansvarige för en ny lag går direkt till ett stinkade välbetalt toppjobb hos den lobby man hjälpt) ska lagen kunna UNDERKÄNNAS AV DOMSTOL.

  SvaraRadera
 3. Erik M, vän av oordning16 september, 2009 23:14

  Fast det verkar som om DN/TTs rapportering var lite tendentiös. Det är inte som att kyrkan kommer att helt och hållet frias. Och i Reuter/NY Times finns inga insinuationer om vem som hållit i pennan:

  http://www.nytimes.com/reuters/2009/09/14/world/international-uk-france-scientology.html

  Kyrkan kommer förbjudas bedriva verksamhet i Frankrike, istf att upplösas.

  SvaraRadera
 4. Det är dom där Air-knasarna som ligger bakom. Säkert.

  SvaraRadera
 5. Med alla vansinnigheter som nu drivs igenom i Frankrike vad det gäller då främst internet, så undrar man varför den franska befolkningen inte protesterar. Tyvärr är jag inte insatt i den franska bloggsfären, eftersom språket är en barriär. Men var är franska motståndsrölesen? Har alltid trott att fransmännen var ett färgstarkt folk som inte låter sig behandlas hur som helst av sina politiker. Tänker då på frnaksa bönder som tömmer gödsel utanför franska parlamentet osv. Men var är motståndet mot internetvansinnet som pågår i landet? Finns det något franskt Piratparti, kan man också undra...?

  SvaraRadera
 6. @Anonym: den franska vänstern har tagit upp kampen för rättigheter på nätet och en vettig kultur- och informationspolitik. Behovet av just ett nytt parti är alltså mindre akut än i Sverige, trots att fransmännen befinner sig i en svårare situation. Det finns alltså ett starkt motstånd inom etablerade partier. Inte desto mindre har man lyckats bilda ett franskt piratparti (ur en massa spretiga sammanslutningar utan fokus). En piratpartist - den förste - kommer att ställa upp i ett litet regionalval. Vi får se hur det går framöver.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.