2009-09-23

UK: Bredbandsskatt - på telefoner

Nu tänker britterna införa en skatt på alla fasta telefonlinjer – för att finansiera bredbandsutbyggnad. Räkna med en och annan uppretad pensionär...

Länk»

(Tipstack: Tommy)

11 kommentarer:

 1. Klockrent. Ta ut en skatt, tvinga på folk extremt snabbt bredband som de gör allt över och se även till att de betalar övervakningsapparaturen. Man blir ju inte så förvånad.

  SvaraRadera
 2. Att beskatta telefonerna känns väl lite väl korkat. Om man nu ändå skall införa en skatt så skall den väl ändå gälla det medel som skatten skall finansiera?

  Hoppas britterna ryter till och säger ifrån.

  SvaraRadera
 3. Det ökar ju bara omvandlingstakten till mobil/IP-telefoni.

  SvaraRadera
 4. Pancho blir mer retad av dina fördomar om oss. Jag tillhör internets pionjärer i Sverige, har fyra datorer igång hemma, är 65 år och programmerar VB, Python, SQL dagligen.

  SvaraRadera
 5. Piratpartiet har väl inget emot skatter? Christian Engström tänker ju rösta för bra många skatter i Europaparlamentet. Allt hans partigrupp inte tycker om ska beskattas. Så varför inte fasta telefonlinjer? Koppar är en ändlig resurs. Inte ens glas är bra.

  Läste någon av piratpartiets väljare de grönas program? Nej... Lite sent nu.

  SvaraRadera
 6. Omvänd Robin Hood, "Steal from everyone, give to the rich"

  SvaraRadera
 7. Finns det förresten några skatter (som inte har med internetfrihet, integritet, fildelning och vad det nu kan vara) som piratpartiet kan tänka sig att vara emot? Kan piratparitet sitta i/stödja en regering som höjer inkomstskatten? Dubblar inkomstskatten? Tar ut 100 procent i inkomstskatt? Eller 500 procent i moms?

  Mona Sahlin kunde inte få en bättre partner.

  SvaraRadera
 8. Det här är väl rätt likt det system de haft i USA tidigare som visat sig inte fungera alls.

  Möjligtvis kan brittiska staten klara sig bättre om de delegerar utbyggnaden på en statlig myndighet. De har ju i alla fall någon form av skyldighet att inte profitera på skatteintäkterna. Sannolikt kommer man dock outsourca på BT och Virgin och då - precis som när man genomför liknande initiativ och outsourcat dem på privata aktörer på andra sidan Atlanten! - går det åt helvete.

  Vi fick väl mycket av vår nätutbyggnad på samma sätt i Sverige - via bidrag från stat och EU - men vill minnas att vi till skillnad från våra anglosaxiska vänner hade en marknad med många, mindre aktörer istället för en väldigt ägarkoncentrerad marknad när satsningarna började? Någon som kan mer om 1990-talshistoria än mig kan säkert korrigera mig om jag har fel.

  SvaraRadera
 9. Jag har själv inte fast telefon, men varför ska de som har en tjänst betala för att bygga ut en annan?

  Jag har för snabbt internet, men om det inte finns en marknad som kan tjäna pengar på utbyggnaden så får vi räkna med att vi inte får snabbt bredband, punkt slut!

  SvaraRadera
 10. Upplysningsvis så är det inte per automatik alla gamla eller gammalt som bara är dåligt. Därför tolkar jag uttalanden som "Räkna med en och annan uppretad pensionär..." positivt. Det är förbannat bra om "en och annan pensionär" blir uppretad och ännu bättre om en och annan "blivande" pensionär också reagerar.

  Ödmjukhet och förståelse tack. Snart är PP ett gammelparti och ni pensionärer ni också.

  // tyckare

  SvaraRadera
 11. @ Anonym

  ” Läste någon av piratpartiets väljare de grönas program? Nej... Lite sent nu.”

  Läste du partiets valstrategi?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.