2009-10-05

FRA-demonstrationer

På lördag (10 oktober) kommer det att ordnas demonstrationer mot FRA i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vik eftermiddagen för detta. Mer information kommer.

5 kommentarer:

 1. Om det är Nätverket Svart Måndag som arrangerar hoppas jag att det inte är lika klantigt genomfört som deras tidigare manifestationer. (Typ: timme efter timme avbrutet med dötid som ger folk en förevändning att gå därifrån.)

  Fatta att syftet med en demonastration är så många som möjligt ska vara där under protestens klimax på ca. 30 minuter för att ge bra bilder i media. Håller man på längre så att folk kommer och går får man aldrig denna masseffekt. Vi lever i det 21:a århundradet och i folks snabba livstempo finns det helt enkelt inte plats för att stå och vara understimulerad på ett kallt torg i tre-fyra timmar.

  SvaraRadera
 2. Kommer försöka ta mig dit, mem fem dagars förvarning är lite väl kort.

  SvaraRadera
 3. Finns det inga kända musiker/band som vill spela/hålla konsert under FRA demonstrationen. Det skulle va ett fantastiskt dragplåster. Någon som känner till några kända musiker som skulle tänka sig ställa upp. Eller okända för den delen.

  Det behövs som sagt lite underhållning i form av musik för att få dit folk. Då kommer också korvstånden dit etc och det kan bli lite stämning som gör att folk stannar kvar längre tid.

  Folk får helt enkelt sänka sitt livstempo den dagen.

  Tips på musiker/underhållare, standup komikern Peter Whalbeck vore toppen att få med på demonstrationen. Säker på att han skulle ställa upp med lite råa skämt om hur Sossar och moderater är precis likadana och att allt idag bara är teater.

  Man kanske ska skicka honom ett mail och fråga om han vill ställa upp. Thorsten Flink är förvisso supervänster, men han gillar inte FRA det kan jag lova.

  Inte för att jag vill att detta ska bli ett kändisjippo, men de skulle hjälpa till att dra dit mer folk och komma ut i medierna bättre.

  Själv tror jag på en 3 dagars demonstration, så att det byggs upp ordentligt med stämning inför omröstningen.

  SvaraRadera
 4. Anonym 10.50

  Jag håller med. Dessutom är det bättre med ett överfullt Mynttorget än ett halt ödsligt SergrelsTorg.

  SvaraRadera
 5. Som tips på artist/grupp så skulle man väl kunna höra med metalgruppen Machinae Supremacy, ett riktigt trevligt gäng från Luleå. Som bonus så är de också kritiska mot IPRED, FRA etc.

  Jag får väl gissa att det är med lite väl kort varsel för att försöka få dit dem dock. Timingen kan väl måhända vara lite dålig också då en av bandmedlemmarna lämnade under Augusti samt att man arbetar på kommande albumet för stunden.

  Men det är väl värt ett försök. Någon form av stämningshöjare behövs då absolut. Men det finns kanske mer lokala och realistiska alternativ?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.