2009-10-06

Mothugg

Europaparlamentsledamoten Eva-Britt Svensson (v) har haft besök av den brittiska regeringen. Eller i vart fall av dess permanenta representation i EU. Skälet var, naturligtvis, att de vill att hon skall sluta bråka om telekompaketet.

Det argument britterna framförde, det var att man måste kunna stänga av folk från internet (utan föregående domstolsprövning) för att kunna bekämpa barnporren.

Eva-Britt Svensson avfärdar detta som rent trams.

Lägg nu märke till att det är en vänsterpartist, feminist och ordförande i Europaparlamentets kvinnoutskott som sågar barnporrargumentet. Det gör liksom sågningen ännu tyngre.

9 kommentarer:

  1. Man kan också undra varför britterna menar att de som ägnar sig åt barnporr skall förvägras en rättslig prövning.

    Rättslig prövning skall alltid föregå eventuella straff. Det gäller alla brott.

    SvaraRadera
  2. Alternativt de som inte alls ägnar sig åt barnporr, IOM att de menar att det ska räcka med misstanke.

    SvaraRadera
  3. notera också att detta är andra gången svenska riksdagsledamöter försöks bli påverkade utifrån, inte så länge sedan som franska diplomater försökte påverka folkpartister

    SvaraRadera
  4. Korruptionstendenserna blir allt tydligare. Hur många politiker säljer sig? Det får vi nog aldrig veta - för det är ju ingenting de skyltar med, annat än som 'egna åsikter' och överväganden, modifierade ståndpunkter etc.

    När det gäller den svenska regeringen - både under s-, och -m-styre så verkar det bara ha varit att beställa lagstiftning på löpande band - oavsett om det innebär vallöftesbrott eller inte, som t ex när det gäller centerns helomvändning i kärnkraftsfrågan, folkpartiets nyliberalisering och moderaternas övergivande av allt skydd för den personliga integriteten.

    SvaraRadera
  5. eXistenZe:
    Knappast "andra gången", sånt här pågår hela tiden. Detta är en del av det politiska spelet, har alltid varit.

    Hur många som säljer sig? I stort sett alla. Kanske du kan hitta enstaka personer som är lysande undantag, men jag har aldrig träffat en endaste politiker från de högre nivåerna som inte är "köpta" av den ena eller andra gruppen. Vad värre är att de kan ändra sig om någon kommer med ett bättre bud.

    SvaraRadera
  6. Det som är besynnerligt är att den här förlikningsprocessen ju har begränsat med tid, och det verkar inte direkt som att det hålls möten mellan förhandlingsdelegationerna. För det skulle vi väl få veta?

    Någon borde tvinga ut Torstensson på banan och fråga vad som pågår och vad rådet vill.

    SvaraRadera
  7. Om man vet att någon sysslar med barnpornografi, varför inte ta fast personen istället för att stänga av internetuppkopplingen? Det låter ju jättekonstigt.

    SvaraRadera
  8. Tjäder:

    Tre representanter för delegationen har mött tre representanter för ministerrådet. Och ministerrådet har lagt sitt "bud" - som är hemligstämplat. (Men som knappast kan sägas innehålla några nyheter. Alls.)

    SvaraRadera
  9. Britterna har knappast brytt sig speciellt mycket om civil liberties och due process de senaste 12 aren.

    -P

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.