2009-10-07

Telekompaketet: Ny rond i dag


Lite senare i dag träffas åter Europaparlamentets delegation till förlikningskommittén om EU:s telekompaket. Några nedslag...

Ministerrådet har fortfarande inte lämnat någon formell förklaring till varför det vägrar gå med på det berömda tillägg 138.

Ministerrådets inställning tycks vara att det kan skrämma parlamentet till att backa från dess tre beslut i rad – som säger att fildelare inte skall kunna stängas av från internet med mindre än en föregående domstolsprövning.

Detta håller nu på att bli en fråga om parlamentets trovärdighet och suveränitet – och om själva principen att man inte skall kunna straffa människor utan föregående rättslig prövning.

Det rimliga vore att ministerrådet återkommer med en skriftlig, formell förklaring till varför det inte kan köpa 138:an. Då kan man låta riktiga jurister titta på invändningarna, istället för att alla bara tror och tycker saker.

Processen måste även ske öppet, transparent och utan hemligstämpel.

Nu kommer det att bli snärjigt ett tag, men jag och/eller Christian Engström återkommer med något slags rapport under eftermiddagen.

8 kommentarer:

  1. Audit the fed hr 120707 oktober, 2009 11:59

    Man måste se utanför Europa och arbeta för att Federal Reserve blir undersökt. Läs Ron Pauls bok End the Fed. Detta är grundbulten, finansieringen av övervakningssamhället kommer ifrån Federal Reserve. Attackera kärnan, attackera pengarna som styr samhället, som kapat makten över USA regeringen och över världens banker och ekonomi. Det krävs att Europa också börjar begära att Federal Reserve åtminstonde undwersöks. Stöd hr 1207 Audit thr federal reserve.
    Detta stoppa Lissabonfördraget, Stockholmsprogrammet, EU:s monsterförvandling. Allt ligger hos Federal Reserve, de finansierar de falska kriget emot terror, de ligger bakom krisen, de finansierar kriget emot droger. De finansierar Global warming politiken som handlar om att stor företag ska få göra vad de vill, men den lilla företagaren skall beskattas och regleras till döds.

    http://www.ronpaul.com/on-the-issues/audit-the-federal-reserve-hr-1207/

    SvaraRadera
  2. Tack för bra info!
    Många hälsningar
    Annika Beijbom

    SvaraRadera
  3. Verkligen,

    Tack HAX för att du håller oss uppdaterade om fulspelet av politikerna i EU.

    Mvh

    SvaraRadera
  4. Alla förespråkarna av Lissabonfördraget hävdar ju att det ska ge parlamentet mer makt. Skulle de haft någon mer makt att tvinga igenom 138an om fördraget hade gällt idag?

    SvaraRadera
  5. @Audit the fed hr 1207

    Varför bildar du inte ett eget parti för här i PP har du inget att hämta!

    /A

    SvaraRadera
  6. Audit the fed hr 120707 oktober, 2009 15:56

    @A

    Att vara för transparans och undersöka vad som hänt under den ekonomiska krisen är en viktig sak att se över. I övrigt är inte detta en blogg för piratpartiet bara för att hax jobbar för dem. Samt att PP står för just uppenhet, gör ju det möjligt att de kan arbeta för att EU även ska kräva öppenhet ifrån USA.

    Om du istället kunde läsa på vad hr 1207 handlar om och fatta vad det handlar om så skulle det inte skada.

    Idiot kommentaren bilda eget parti varje gång du inte håller med om något är så idiotisk. Man har väl för fan rätt att påpeka problem utan att helt plötsligt va tvungen att starta ett nytt parti.

    Så signatur A, Varför drar du inte åt helvete? Där har ju du någonting att hämta.

    SvaraRadera
  7. Vem skrev FRA lagen? Exakt vilken person? Vart kom idén ifrån. Ge mig exakta namn och länkar. Detta bör även göras med Stockholms programmet, Lissabonfördraget. Vem starta respektive skrivelse, vad kom inspirationen ifrån?

    SvaraRadera
  8. Roland: Ingvar Åkesson, när han jobbade på FöD.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.