2009-11-28

Rökhatarna

I EU jobbar man nu på att rökförbud måste vara likadana på alla slags etablissemang. Det vill säga att man vill stoppa de länder som har olika regler för, låt säga, restauranger och ölbarer.

Detta förmynderi är onödigt och övernitiskt. Det är bara ett sätt för politikerna i EU att jävlas med folk. Jag blir så matt...

15 kommentarer:

  1. Jag tror mer att politikerna vill göra det omständigt för rökare att praktisera sin last, för att minska påfrestningarna på sjuk- och cancersjukvården. Ser inget fel med det.

    Dessutom brukar rökare generellt vara rätt hänsynslösa, så det kanske inte mer än rätt att "vi andra" får ge igen lite efter 50 år av "tända cigarreter i röven på folk".

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Härligt att man kan gå på krogen och slippa all den förbaskade äckliga röken som sätter sig i kläder och hår efter en kväll på stan. För att inte tala om den halsont som man också kan få dagen efter.

    SvaraRadera
  4. Du borde döpt inlägget till "Frihetshatarna" istället. Jag har slutat röka, men jag ser det inte som min rätt att bestämma vad andra människor ska göra.

    Per - om det nu är så för jävligt med att du luktar rök, gå inte på den där förbaskade krogen. It's your choice. Men att du ska använda det som en premiss för att tycka åt andra människor är illa. Men men, EU gör ju det redan i femtielvahundra andra ärenden så varför inte rök också.

    SvaraRadera
  5. Högerliberal,

    rökare kostar generellt sett mindre pengar än icke-rökare då de dör tidigare. Dessutom dör de ganska fort när de dör.
    Man skulle därför kunna argumentera för att rökare skall subventioneras.

    SvaraRadera
  6. Dessutom har det inget med harmonisering av den inre marknaden att göra. Det finns inga företag som hindras att verka inom hela EU pga av detta.

    PS. Som astamtiker var jag utestängd från 90% av alla restauranger/cafeer i Sverige innan rökförbudet infördes. Förbudet har dramatiskt förbättrat min livskvalitet.

    SvaraRadera
  7. Vill man göra det omständligt för folk att vara osunda och/eller inte vara till ohälsa för andra får man mycket att göra. Dessutom kan t ex rökare som inte får röka prestera sämre på jobbet, sämre på tentor. Sämre där de inte får ta sina bloss.
    Vad ska vi förbjuda härnäst? Dålig andedräkt? Fetma? Fulhet?
    Jag tycker det har nått en larvig nivå.
    Och. Jag röker inte själv.

    SvaraRadera
  8. Putte,
    min livskvalitet skulle bli mycket bättre om alla var tvungen att betala en speciell skatt direkt till mig. Bara för att man är allergisk eller bara ogillar något betyder det inte att man kan tvinga fram det.
    Du vill gå på krogen, men kan inte för att du inte fixar rök? Men starta en egen, eller tala om för krögarna att ni finns så startar de en. Finns det pengar att tjäna är det alltid någon som startar på fri väg, utan statligt tvång.

    Jävlar vad fort det sprider sig när staten hittat en ny hackkyckling för att skapa ett "vi och dem" tänk. När det blir politiskt korrekt att hata. Är det inte judar är det kapitalister, är det inte knarkare är det rökare, är det inte utvecklingsstörda är det överviktiga.

    Helt plötsligt är det legitimt att dra alla över en kam, att dra in på rättigheter, att t om neka vård.

    Vidrigt.

    SvaraRadera
  9. Är det ok eller ifall jag slår rökare i bussköer på käften om dessa begår våld mot mig genom att framtvinga att min luftrör sväller igen?
    Om det nu inte kan regleras på något annat sätt?

    SvaraRadera
  10. Jag röker inte själv.

    Bra.

    På det sättet löper du sannolikt mindre risk att få och dö med astma eller annan överkänslighet och därigenom kan du fortsätta leva med föreställningen att rökare inte utövar fysiskt våld mot andra.

    SvaraRadera
  11. Naturligtvis ska rökare på röka var fan dom vill under förutsättning att dom FÖRST gör helt klart för sig att deras rökande inte utgör våld mot andra.

    Jag ska inte göra det jobbet åt den som röker.

    Det är jävligt märkligt att en sån grundläggande liberal princip inte har nån anhängare överhuvudtaget här.

    SvaraRadera
  12. Micke:

    Det får väl anses som djupt mänskligt, eller åtminstone en mänsklig svaghet, att lägga principerna på hyllan om man själv blir drabbad.

    Jag skulle vilja se motsvarande scenario på ett annat område. Vad skulle hända om gemene man fick se sitt arbete "fildelat". Skulle man efter en sådan upplevelse lika frenetisk ropa på en legalisering av fildelandet?

    Johan

    SvaraRadera
  13. Micke: "Är det ok eller ifall jag slår rökare i bussköer på käften om dessa begår våld mot mig genom att framtvinga att min luftrör sväller igen?"

    Nej, du får bara slå parfymbärare och kattägare av samma anledning...

    Johan: "Vad skulle hända om gemene man fick se sitt arbete "fildelat"."

    Du menar om alla människor hade varsin trollstav som kunde kopiera vilka mänskliga skapelser som helst? Ja då skulle nog en uppretad folkmassa komma springandes och rädda skivbolagen på studs...

    SvaraRadera
  14. "Micke: "Är det ok eller ifall jag slår rökare i bussköer på käften om dessa begår våld mot mig genom att framtvinga att min luftrör sväller igen?"

    Nej, du får bara slå parfymbärare och kattägare av samma anledning..."


    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA

    Där fick Micke nåt att tänka på............. inte lätt när man inte tänker efter Micke lilla.

    SvaraRadera
  15. Nja det är väl så här att ditt svar visar att den här bloggen behöver nån form av tolkning av texterna åt dom mindre begåvade och åt dom som rökt sönder skallen med annat än tobak.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.