2009-11-22

Selektivt

När det förekommer missförhållanden på privata vårdinrättningar – då kan man räkna med att driftsformen slås upp i rubriken. Men det gäller nästan aldrig när det handlar om offentligägda inrättningar.

8 kommentarer:

 1. Sag har läst om detta och det skrivs regelmässigt om övergrepp som sker i offentlig omsorg.
  Min gissning tills nån visar att jag har fel är att missförhållanden av den här typen är lika stora i offentlig sektor som dom är i privat.

  Det finns mig inga bevis för att privat vård genererar mindre våld mot individen än vad offentlig vård gör.

  I så fall vill jag se bevis för det.

  SvaraRadera
 2. Visst kritiseras det offentliga också. När det gäller en del privatägda vårdbolag så måste dom verkligen skärpa sig och lägga girigheten på hyllan.

  Ex: En äldre beslutar sig att bo på ett boende som drivs av ett privat bolag, företaget utlovar än det ena efter det andra men lever inte upp till sina löften eller den utlovade vårdkvalité. Efter ett tag säljer de sin verksamhet till ett nytt bolag och vips så försvinner en del av de utlovade som gällde från början. Efter ytterligare en tid så var det samma visa igen, nytt bolag, sämre vård och kvalité. Allting har nu urholkats till noll(0) service men vårdtagaren får fortfarande betala samma pris som när det ursprungliga avtalet ingicks.

  Nåväl, allting slutade med att kommunen återtog verksamheten som nu fungerar helt utan problem.

  Fy F-N för privatisering inom alla områden som gäller vård och infrastruktur, det suger fett.

  SvaraRadera
 3. Det skrivs faktiskt att det är ett kommunalt boende. Henrik har dock rätt, när det är privat är driftsformen och pengabegäret hos ägarna det viktiga. När det är kommunalt är det "alltid" dålig personalkontroll som anges som orsak.

  SvaraRadera
 4. och fy fan för facket som försvarar folk som inte skall verka i vården.

  SvaraRadera
 5. Det är nåt sött religiöst över det ständiga mantrat om att det är girigheten som styr när det går snett i Näringslivet. Går det snett på ett företag, så e det skit med alla företag och hela systemet. Tänk om samma princip gällde människor som det går snett för, nä, då är de bara offer för systemet och dess regler.

  Samma gäller för företag och hela Näringslivet...de är offer för socialliberalers ekonomiskt repressiva och progressivt förändingsmaniska samhällsexperimenterande regelsystem.

  Så därför är det precis som "vänsterwiki", säger. Givetvis går det att hitta journalistisk objektivitet på detta område. Problemet är snarare ett kvantitetsproblem där vågskålarna väger ojämt...ordentligt ojämt.

  Jag donerar alla mina organ efter döden på att det väger över...ordentligt i den journalistiska vågskål som granskar och pekar på, insinuerar att, privat profit och privata ägarstrukturer är den allenarådande största orsaken till missförhållandena.

  /LD

  SvaraRadera
 6. Det är just när profiten görs olaglig som produkter och tjänster blir undermåliga.

  För då har man ingenting att vinna på att göra ett bra jobb.

  Jämför Trabant vs BMW.

  SvaraRadera
 7. The point is, ladies and gentlemen, that greed -- for lack of a better word -- is good.

  Men läs hela talet.

  Om sen det offentliga kunde lära sig upphandling, kontroll och ansvarskrävande.

  Ja, i ärlighetens namn, inte bara det offentliga.

  SvaraRadera
 8. Missförhållanden förekommer både i offentlig och privat vård och omsorg. Läser man texten framgår det ofta vilken slags verksamhetsform det är.

  Men min point var att om det är privat, då blåser man upp det - gärna i rubriken. Men handlar det om kommunal vård, då talar man med mycket mindre bokstäver.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.