2009-11-26

(S)tackare

Sossarnas problem börjar bli smått parodiska. Nu senast faller de fritt i den lokala Skopmätningen för Stockholm.

(S) får 19,7 procent. Vilket bara är ett par procentenheter mer än (mp). Och hälften av vad (m) har.

Traditionalisterna i (s) bakband förnyarna och det blev varken hackat eller malet. Och något utrymme eller någon tid för dramatiska förändringar i partiet finns inte, eftersom det är för kort tid kvar till nästa riksdagsval. Man avundas dem inte...

Länk

11 kommentarer:

  1. sd har en poäng Tag itu med problemen i stället för att komma på olika sätt att slippa .samarbeta med dem.
    resonemangen kring köksbordeden kan ni inte komma ifrån.
    Om ni inte ändrar er snart kommer SD att få många röster från oväntade håll.

    SvaraRadera
  2. Det enda som är kvar från socialdemokratin idag är namnet, resten har ingenting med socialdemokraterna att göra. Jag förstår inte ens hur de kan klara 4 procents spärren. Dagens sossar är i stort sätt överens med högern i alla stora frågor. De tar det sämsta från vänstern och högern, bakar ihop det, och resultatet blir 100 procentig dynga.

    * De är för all möjlig övervakning, sedan hycklar de friskt efteråt

    * De vill att de äldre ska pensionera sig mycket senare i livet, hur slitna de är spelar ingen som helst roll för sossarna

    * De var helt överens om att sänka lönerna för ungdomarna (avstamps jobb)

    * De har visat sig i vallokalerna vad sossarna egentligen tycker om demokratin

    * De vill höja skatterna och återinföra arvsskatten (arvsskatt = legal likplundring)

    * De ändrar åsikt konstant, dvs helt opålitliga, deras vallöften är inte värt skit


    Kort sagt, jag äter hellre koskit än lägger min röst på dessa bönder


    //Karl

    SvaraRadera
  3. * De är för all möjlig övervakning, sedan hycklar de friskt efteråt

    Eh nej? S är emot FRA, och vill ta bort den del av IPDRED som kritiken riktades mot, att privata bolag ska kunna agera polis och jaga ungdomar.

    * De vill att de äldre ska pensionera sig mycket senare i livet, hur slitna de är spelar ingen som helst roll för sossarna

    Eh, nej? S vill att främst tjänstemän och akademiker som idag faktiskt går i pension innan 65 års ålder trots att de kommer in i arbetslivet senare ska jobba lite längre, till 67, för att klara av att finansiera välfärden. Inget konstigt med det.

    * De var helt överens om att sänka lönerna för ungdomarna (avstamps jobb)

    Stämmer ej! Partiet vill inte alls sänka lönerna för ungdomar.

    * De har visat sig i vallokalerna vad sossarna egentligen tycker om demokratin

    Eh. Okej? Ett fåtal personer är verkligen hela partiet...

    * De vill höja skatterna och återinföra arvsskatten (arvsskatt = legal likplundring)

    S vill höja skatten för de som tjänar mer än 46 000 kr i månaden, och fastighetsskatt för de med villor med marknadsvärde på 6 miljoner kronor (gränsen på hur mkt fastighetsskatten får vara ska höjas från de 4% inkomsten som gällt tidigare)

    * De ändrar åsikt konstant, dvs helt opålitliga, deras vallöften är inte värt skit

    Inget jag hört talas om, vad jag vet bestämmer den var 4 år återkommande kongressen det man går till val på. Var 4e år känns inte riktigt som "konstant". Källa på ditt påstående?

    SvaraRadera
  4. Karl lille Du skall inte chikanera våra duktiga bönder och deras nedskitade julgrisar!

    SvaraRadera
  5. Anonym 26 november, 2009 14:18

    Socialdemokraterna skapade FRA, hur kan de vara emot sitt egna förslag? Nu när de är i oppositionen är det ju väldigt passande att vara populistisk. Borgarna drog igenom FRA, men åtminstone så förbättra de lagen innan. Socialdemokraterna röstade även FÖR ipred, om de inte gillade lagen så kunde de röstat emot.

    Angående pensionerna, de har aldrig sagt att akademiker bara ska jobba längre, de har sagt att alla som jobbar i Sverige måste vara beredda på jobba längre i framtiden. Jag tar det som att de inkluderar alla olika arbetsgrupper.

    Avstampsjobben sa de inte direkt att de var för, men de tyckte inte heller att man skulle avfärda detta förslag som centern kom med. Ett typiskt svar från sossarna faktiskt, man är både för och emot samtidigt (Hur fan går det ihop?)

    Angående skatterna, varför ska de som tjänar mest få EXTRA skatt? Ska de bestraffas för att de tjänar mycket? Förklara logiken i det. För en som tjänar 46.000kr/mån betalar redan mer skatt än en som tjänar 22.000kr/mån.

    Mitt sista påstående om att de ändrar åsikt hela tiden kan vi åter ta FRA och IPRED som exempel, de var för bägge lagarna, men sedan emot. Om de vinner valet 2010 kommer de vara för, det är jag rätt säker på. Det är lätt att ge löften när man inte har makten.

    Jag anser att ett parti måste ha bestämda åsikter, en ideologi, som de aldrig avviker ifrån. Detta är väldigt viktigt. Jag känner inte att socialdemokraterna har det. Det känns som att de inför varje val sitter och kastar tärning om vilka åsikter de ska ha denna gång. Vad vill socialdemokraterna egentligen? Är de för arbetarnas rätt? I så fall, vad har de gjort under Göran Perssons tid för arbetarna? Löneklyftorna ökade tydligen under hans tid, vad jag förstår det som så ska de åtminstone utåt velat minska löneklyftorna.


    //Karl

    SvaraRadera
  6. Buhu! Sossarna skapade FRA och vi kunde inte göra annat än att RÖSTA IGENOM DEN.

    Tröttsamt borgargnäll.

    SvaraRadera
  7. Varför ser alla ner på bönder? Skulle bra mycket hellre kunna leva som en bonde än sitta som webbutvecklare i nåt kontorslandskap och dricka Jolt och cykla hem till ettan i stan för att koka snabbmakaroner till middag och känna mig överlägsen "bönder".

    SvaraRadera
  8. anonym, du verkar ha en romantiserad och väl idyllisk bild av hur det är att vara bonde.

    Det är ett hårt, fysiskt krävande arbete som kräver många timmar varje dag och ansvar som sträcker sig långt över en standard 40 timmars vecka med litet utrymme för get-aways och semestrar.

    För att inte nämna ekonomiskt osäkra tider som är beroende av väder, marknadspriser på produkter etc. Även lån på stora fastigheter utöver bostaden. Det gäller både boskaps- och spannmålsbönder.

    Socialt är det också ett ensamt och isolerat gebit som bjuder på få tillfällen till nya kontakter, både privata och professionella.

    Sedan förstås avstånden till kultur och fritidssysselsättningar som staden erbjuder i överflöd. Avstånden till sjukvården, rättsväsendet eller allehanda affärer och restauranger.

    Självklart trivs många människor med att vara bönder men det betyder inte att det inte finns nackdelar med det.

    SvaraRadera
  9. Precis , ta itu med problemen i landet istället för att hävda att allt är sååå bra så.Vi ska kanske skicka ett nytt kontokort för att lösa problemet !?.

    Pelle

    SvaraRadera
  10. Öh? Jag är uppväxt och fostrad på en bondgård...mannen typ öh liksom.

    SvaraRadera
  11. Sorry, jag menar det senaste inlägget som svar till franke alltså.

    Bonnpöjk'n

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.