2009-12-18

Brysselkaos

Jag såg att det snöar i Sverige.

Det gör det här i Bryssel också. Med Brysselmått mätt har det vräkt ner och ett drygt fem centimeter tjockt snötäcke lamslår nu staden. Vilket ju inte imponerar på oss svenskar. Men...

Fem centimeter är precis tillräckligt mycket för att en rullväska skall förvandlas till en mycket motsträvig kälke. Tillräckligt för att bussarna inte tillåts köra i backiga delar av stan. (Till exempel hem till mig.) Och tillräckligt för att även ställa till med taxikaos. Så det var enklare att dra sin lilla kälke från stationen.

Det är oklart om bussarna kommer att gå i morgon. Hur som helst blir det garanterat trafikkaos.

Ovana vid vinterväder som belgarna är, trampar de gasen i botten om de skall upp för en isig backe. På plan mark tycks de ha uppfattningen att man måste bromsa hårdare än normalt, typ så hårt som möjligt, vid halka. De saker jag har sett under min promenad... Snurrande bilar som passerar varandra huller om buller, som i en vansinnig balett, i korsningarna. Det borde filmas och klippas till passande musik.

Men belgarna är i vart fall omtänksamma och häller konjak i fågelbaden, så att de inte skall frysa till. Hur packade bofinkar klarar vintervädret förtäljer inte historien.

6 kommentarer:

 1. En dag det inte är så dumt att vara fågel i alla fall :) här i uddevalla har vi decimetervis med snö som har fallit hela dan och fram tills nyligen helt oskottade vägar men ändå har jag inte sett en trafikolycka på hela dan. din beskrivning av brysseltrafiken låter inte helt olik Göteborg dock och där kommer ändå snön varje år.

  SvaraRadera
 2. Påminner lite om gårdagens Stockholm. Inte så pass illa som du beskriver, men nog är det fantastiskt att hela kollektivtrafiken lamslås för att snö faller i december.

  SvaraRadera
 3. Den Vita Fienden anfaller på nytt.. :D

  SvaraRadera
 4. Christians flygande nellan Strasbourg och Stockholm drabbades också. Han går snart på planet här i Bryssel, sisådär 21 timmar försenad.

  SvaraRadera
 5. Kul parallell med Göteborgarna där. Jag har ju alltid sagt att det är väldigt lätt att bli geniförklarad i Göteborg!

  SvaraRadera
 6. Åhh... Fem cm "avundsjuk dotter"!

  Här i Göteborg har vi bara en tredjedels cm: "pappa säger att pulkan blir förstörd om jag åker i "ingen" snö!

  Bra sätt att bli en impopulär pappa på!

  Rädda oss Henrik, Vi "vanligt" folk förvandlas sakta (som uppvärmt vatten), till underdogs och slavar!

  :Jag

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.