2009-12-07

Den så kallade verklighetenFör en tid sedan kunde vi läsa i media om att självmorden bland unga ökar. Speciellt bland unga pojkar.

Det gavs förklaringar som ensamhet, som att behöva leva i socialbidragsmiljöer och skolk. Det vill säga förklaringsmodell 1A. Även ökad benägenhet att söka vård efter självmordsförsök angavs som ett skäl för att siffrorna skjuter i höjden.

Och i vissa fall kan det nog vara så. Det är, som bekant, inte lätt att vara ung. Men nu har jag fått spår på ytterligare en del av förklaringen. Och den gör mig mycket, mycket illa till mods.

Det visar sig nämligen att man, på goda grunder, kan anta att en stor del av ökningen handlar om unga flyktingpojkar och asylsökande unga män som tar sitt liv när vi försöker kasta ut dem ur Sverige.

Om detta talar det offentliga Sverige med mycket små bokstäver. Denna information stör nämligen bilden av vårt land som präktigt, hyggligt och humant. Den passar inte ihop med bilden av den goda staten och av välfärdsstatens förträfflighet. Den går på tvärs med den image som våra politiker odlar av vårt land i internationella sammanhang.

Media tycks inte vara speciellt intresserade av att gräva i saken. Istället hjälper journalisterna till att lägga ut dimridåer. Vilket går på tvärs med vad man skulle kunna anta är "det journalistiska uppdraget".

Och det är klart, det ser illa ut med unga flyktinggrabbar som bränner sig till döds på våra flygplatser. Det är inte direkt hedrande för vårt land att vi behandlar asylsökande så illa – och utvisar dem till så osäkra öden – att de hellre tar sina liv. Sådant riskerar rent av att rubba vår självbild. Därför blundar vi för det obehagliga, för verkligheten.

Det förefaller även som om polisen, Migrationsverket, politikerna, Socialstyrelsen, akademia och andra med insyn i de verkliga förhållandena aktivt försöker förtiga det som sker.

Självmordsstatistiken är till och med riggad så att vi inte behöver få veta – om vi inte anstränger oss för att titta.

Sådant här får mig att mulna, ordentligt. Det är obehagligt, frustrerande och upprörande. Och tystnaden är isande.

Fosterland!

53 kommentarer:

 1. Lite grann av problemet berör Gellert Tamas med sin reportagebok "De apatiska. Om makt, myter och manipulation".

  SvaraRadera
 2. Gammelmedia går snällt och lydigt i maktens ledband, knappast förvånande. Titta bara på hur de skriver om världshistoriens största bluff; manmade global warming.

  Eller varför inte hur de har raporterat om händelserna i Honduras. Och i detta fall skickade jag t.o.m. konstant rättelser, rätt länkar samt all korrekt information direkt till respektive journalist, de bryr sig inte ett dyft.

  Eller varför inte ekonomin? Eller USA? Obama? Eller tusen andra saker. Att vara journalist idag är i sina bästa stunder detsamma som att vara översättare av andras verk, eftersom nästan alla journalister snor allt av varandra. I sämsta. och för det mesta, är de rent boskap till makteliten.

  SvaraRadera
 3. Om man ska lyssna på fascisterna och "ta deras väljare på allvar" så blir det givetvis konsekvenser som man blir måste dölja.

  Nu väntar jag bara på att nån idiot träder fram och påstår att självmorden är riggade av islamister.

  SvaraRadera
 4. Uppenbart fall av krigföring mot Svenska intressen att hålla på att ta livet av sig så där!

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/5068606.stm

  /PB

  SvaraRadera
 5. Men varför inte söka asyl i något annat av världens alla länder om nu sverige är så inhumant? nä just det..

  SvaraRadera
 6. En av alla Anders08 december, 2009 07:23

  ...eller varför inte bara skita i det där med asyl och låta folk bo var de vill.

  SvaraRadera
 7. Pojkarna är inte alltid så unga pojkar. De vet vad de gör när de kommer hit. Gång på gång förklarar de sitt mogna utseende och beteende med att man blir vuxen fort i dessa länder de flyr från. Föräldrarna finns ofta till hands även om man kanske inte minns just nu. Det brukar inte ta lång tid innan man har föräldrar och syskonambassaden i hemlandet.

  2009: 798 ärenden har hittills avgjorts i år. 366 har fått bifall.
  2008: 659 avgjordes, 277 fick bifall.

  Det är sant att etnicitet inte finns som variabel i svensk statistik. Speciellt inte när det gäller brott. Svensken kan ju inse att utlänningar från MENA är kraftigt överrepresenterade vad gäller våld och familjebrott. Jag kan definitivt tänka mig att dessa unga män skickas iväg med en sista liten hälsning: -"Kom inte hem utan permanent uppehållstillstånd. Det kan hända olyckor då." I vilket fall som helst är han död. För egen hand eller släktingars kvittar.

  Sverige verkar ändock vara det land med störst chans att en ljugande ungdom får stanna. I de flesta andra länder i Europa har man åldersbedömning, i Finland är det lag. I Sverige är det i princip förbjudet att ifrågasätta ett "barns" berättelser. En man kom via Grekland, kom hit men åkte på fingeravtryck och hittades i Greklands system. Där ansågs han vara 31 år men här fick han mera modesta åldern 20 år. Hur som helst kunde man inte försvara honom som barn som han själv ville. Han åkte ut. Om han inte funnits i systemet skulle han säkert behandlas som ett barn ändå även om personalen misstänkte något. Man får inte ifrågasätta något.

  Henrik, här har du faktiskt skrivit om något du inte riktigt förstår. Du skriver med hjärtat, som reagerar på medias historier. Håll dig helst till ämnen som frihet, EU, klimat och liknande. Där är du briljant.

  SvaraRadera
 8. micke, med din argumentationsteknik så vågar ingen träda fram och delge sin åsikt.

  Du är en debattdödare som passar bättre som moderator i ett bårhus.

  SvaraRadera
 9. LD

  Det är ju faktiskt bara rasistiska idiotåsikter från sådana som vänsterwiki som möjligen drar sig för att skriva. Och det gör faktiskt ingentng. Vänsterwiki berättar för oss att de asylsökande barnen är lögnaktiga och att de tar livet av sig pga kulturen i deras hemländer. Baserat på gissningar förstås.

  SvaraRadera
 10. Väl rutet HAX, låt oss hoppas att någon av gammelmediakanalerna tar upp denna tråden. Hoppet är ju inte helt ute, SDS har haft två artiklar runt Climategate

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. "Självmordsstatistiken är till och med riggad så att vi inte behöver få veta – om vi inte anstränger oss för att titta."

  Är inte alla undersökningar och statistik "riggad, beställd eller tillrättalagd" på något vis för att visa på eller dölja sina åsikter och dolda agendor?

  SvaraRadera
 13. Ja, tänk att det är svenska samhällets fel att unga invandrarflickor tar livet av sig genom att exempelvis hoppa från en balkong.

  För det skulle väl aldrig kunna vara så att det finns en "bussig farbror" som i själva verket slänger ut flickorna från 10:e våningen?

  SvaraRadera
 14. Intressant faktiskt, kanske någonting man borde gräva vidare på.

  SvaraRadera
 15. @ClaesW

  Du påstår alltså att alla gästskribenter på Merit Wagers blogg är lögnaktiga rasister? Att alla som kommer är stackars små pojkar på 13 som flytt undan ödet att bli barnsoldater?

  Två små barn du kan adoptera om du nu vill ta hand om dem. Ja, de påstår de är 15-17 och de har gått ut i tidningen med det!

  Och att de får en hälsning är en spekulation, inget annat.

  Öppna gränser, socalbidrag till alla. Claes betalar!

  SvaraRadera
 16. Kan någon visa den aktuella statistiken? Eller har jag missat något?

  SvaraRadera
 17. Vad är problemet?

  Samma mörkläggning finns i andra änden, nämligen när det gäller vilka som sitter i våra fängelser.

  Perfekt symmetri.

  SvaraRadera
 18. Du påstår alltså att alla gästskribenter på Merit Wagers blogg är lögnaktiga rasister? Att alla som kommer är stackars små pojkar på 13 som flytt undan ödet att bli barnsoldater?

  Ett av dom vanliga argumenten hos fascister (förutom att säga "politiskt korrekt" när det gäller invandrare som inte är vuxna är att dessa individer alltid ljuger om sin ålder.


  Vänsterwiki (som ju ägnar sin fritid åt att registera och efterforska skribenter på wikipedia samtidigt som han utger sig för att vara liberal) tror att han har en poäng i att det inte är barn som står för den ökade andelen självmord i Sverige utan yngre vuxna som ljuger.

  Det är tyvärr inget du kommer nånstans med.
  Du får hitta på nåt nytt.

  Du vinner inget på att få oss att tro att dom 15 åringar som tar livet av sig på Arlanda är 18 och inte 15.

  Fattar du?

  SvaraRadera
 19. Samma mörkläggning finns i andra änden, nämligen när det gäller vilka som sitter i våra fängelser.

  Nej,Det finns offentlig statisktik om detta och om överrepresentation bland invadrare i voissa åldrar när det gäller vissa brott.

  Fascister älskar att hänvisa till den.

  Däremot har inte fascistpartiets ledning berättat för svenska folket var och varför dom lärt sig att ordagrant recitera hyllningar till den nazistiska rörelsen som organiserade massmord på sjuka och handikappade vuxna och barn för att dessa inte levde upp till normen på en invånare i ett rent samhälle.

  Undrar varför?

  SvaraRadera
 20. > Micke

  Den statistik som Kriminalvården tillhandahåller över sina kunder är upprättad enbart efter medborgarskap.

  SvaraRadera
 21. Undras om Godwins lag är applicerbar på Micke redan nu eller han behöver ett inlägg där han specifikt nämner ett visst namn?

  Jag har aldrig påstått att jag är fascist. Liberal och fascist är ju samma sak på den yttersta vänsterkanten där Micke håller till.

  SvaraRadera
 22. Den statistik som Kriminalvården tillhandahåller över sina kunder är upprättad enbart efter medborgarskap.


  Den statstisk som fascister använder är upprättad av BRÅ och rimligen avspeglar sig resultaten i den även på fängelserna.

  SvaraRadera
 23. Jag har aldrig påstått att jag är fascist.


  Nej.Det är jag som påstår att du är fascist.

  Jag är liberal.

  SvaraRadera
 24. Efter att ha kikat en sekund på signaturen vänsterwikis egna sidor framgår med all önskvärd tydlighet att han är en lätt mentalt störd rasist. Det är tydligen särskilt araber som lever för att fuska till sig socialbidrag i rasisten vänsterwikis värld. En mycket obehaglig och dum person.

  SvaraRadera
 25. Nej, micke, du är inte liberal. Vänster har inget med liberalism att göra.

  Din självkännedom och politiska orienteringsförmåga är uppenbarligen lika usel som din förmåga att klistra missprydande epitet på dina meningsmotståndare.

  SvaraRadera
 26. Rök inget innan du skriver.
  Vänta tills efter.


  "That's me in the corner
  That's me in the spotlight, I'm
  Losing my religion"...

  "Every whisper
  Of every waking hour I'm
  Choosing my confessions
  Trying to keep an eye on you
  Like a hurt lost and blinded fool, fool"... (man behöver inte mycket fantasi).

  Men snälla Tjäder, vad behöver Alarmisterna för bevis när de påstår att Lindzen är representant för Big Oil?

  Det är väl givet att det politiska kravet på KONSENSUS korrumperar Vetenskapen och dess metoder. HerreJisses, vad är det ni inte vill se. Ni är verkligen förblindade av er egen rättfärdighet.

  Sen vet jag inte heller vad folk som /

  Klimaträddarna försöker hitta på alla slags möjliga vetenskapliga argument och politiska lögner för att ploga vägen för sina rödgrönfärgade repressiva, maktambitiösa ideologier i sitt missriktade hat mot...tja, vad är det i grund och botten, marknaden och kapitalismen, och USA, de ska väl rent schematiskt ha sig en släng av sleven också?

  Peak Oil må vara ett relevant begrepp, det är fånigt att tro att oljekonsumtionen/produktionen fortsätter i evighet på samma sätt som nu, men det är ju också det som är grejen. Det gör den inte.

  I en värld där politiker visste sin plats (precis som hundar) blir detta en marknadsmässig, självreglerande utfasning av oljeanvändningen när marknaden skickar ut sina signaler om att nu är det dags för nya energiformer.

  Det är lika fånigt att inbilla sig att oljeandvändningen skulle fortsätta med oförminskad fart till sista oljedroppen och att vi sen skulle stå där med gapande munnar i pur förvåning och säga, "Oj, nu är visst oljan slut. Vad gör vi nu då?" Större tilltro till mänsklig problemlösningsförmåga får man allt visa upp.

  Varför anser alla Alarmister att det är politiker som kan styra oss i den rätta riktningen? Är ni historiskt blinda? Är ni historieförnekare? Ser ni inte vad de ställer till det? Släpp relingen nån djefla gång, för bövelen.

  Kan vi få slippa dessa tonårsideologiers, repressiva progressiva ständiga förändringar av samhället som om vi levde i nåt slags forskningslaboratorium.

  Låt någonting nån gång få sätta sig och slå rot så det går att göra en trovärdig utvärdering, så att man kan och hinner göra övervägda relevanta förändringar av de fel som trots allt uppstår. Och här kommer den svåraste biten...Försök göra det utan MINA skattepengar!!!

  Försök se bortom er egen propaganda en stund. Det finns inga katastrofer vid horisonten, det finns bara era ledares politiska agendor (som hämtar sin näring hos forskare med statliga anslag) som knåpas ihop under demokratiska förespeglingar för att rättfärdiga folkmobbens (nyttiga fotsoldater åt makten) förtryck av skeptikerna (den sansade, eftertänksamma minoriteten av befolkningen).

  Skeptikerna som i grunden vill samma sak fast med helt andra metoder och under helt andra premisser och med en helt annan utblick på problemställningen).

  SvaraRadera
 27. Vad vill Henrik Alexandersson ha sagt? Att alla illegala invandrare som hotar med självmord ska få stanna i Sverige? Fri invandring med andra ord?

  SvaraRadera
 28. Argumentationspyramiden:

  Refuting the Central Point
  Refutation
  Counterargument
  Contradiction
  Responding to Tone
  Ad Hominem <--- Här...
  Name-Calling <--- ... och här ligger diskussionen just nu.

  Lite bättre kan ni. Tala om att det finns fördomar och fobier...

  För övrigt så har Micke inte gjort sig förtjänt av någon taskig etikett eller benämning i just denna diskussion. Även om jag normalt sett inte brukar hålla med om allt han säger så kommer faktiskt det mesta vettiga ur hans mun (eller från hans tangentbord) i detta fall.

  Och varför i hela glödheta står ni och argumenterar (eller vänsterwiki i alla fall) ur perspektivet att invandring är dåligt?

  Argument som "Öppna gränser, socalbidrag till alla. Claes betalar!" får en ju bara att skratta. Vad tycker du själv om vanliga svensson som lyfter socialbidrag då? Vi som själva skapat systemet och lever på det, är det okej för oss men fel för alla andra som kommer till landet? Vad fasen är det i så fall för jäkla hyckleri?

  Människor är människor, oavsett vars man kommer ifrån. Tanken är väl att "systemet" är till för oss alla?

  SvaraRadera
 29. @Linus L

  Du anser att alla människor som tar sig över den Svenska gränsen har rätt till försörjning? Tror du att svenska skattebetalare kan försörja hela tredje världen?

  Det svenska välfärdssystemet är byggt av svenskar och för svenskar. Därmed inte sagt att det inte finns många svenskar som missbrukar systemet.

  SvaraRadera
 30. @Micke, 17:42

  Är det där din text (den kursiverade) du kopierat eller citerar du någon annan? Om det senare är fallet så framgår det väldigt vagt, minst sagt.

  Miljödebatten hörde väl inte riktigt till ämnet i det här fallet, men nog mår jag ju ändå säga att "konsensus" eller att det ska finnas någon form av officiell linje inom miljöforskningen är farligt. Forskning skall påvisa forskning, inte vad högsta hönset tycker att den borde visa eller vad man har röstat fram.

  För att citera valda delar ur en av Blogges inlägg:

  Vetenskap är inte någon jävla demokrati. Auktoriteter är värdelösa i vetenskapliga sammanhang. Ingen vetenskap är sann eller gör anspråk på att vara sann. Vetenskap är definitionsmässigt att modellera verkligheten i matematik och andra konstruktioner för att kunna förutsäga nya resultat. Vetenskapens enda domare är experimentet. En teoris experimentella bekräftelse och upprepningsbarhet är direkt avgörande för teorins styrka.

  SvaraRadera
 31. @Enoch

  Invandrar just nu hela tredje världen eller? I annat fall så har ju ditt "argument" inte ens någon relevans.

  De som invandrar och integreras i samhället då, är inte dessa svenskar (eller åtminstone svenska medborgare/medmänniskor)?

  Jag anser att invandring av människor med olika kunskaper och bakgrundskulturer är bra.

  För övrigt så är kostnadsargumentet totalt värdelöst att dra upp. Det kostar miljontals kronor för våra barn att växa upp, gå i skola och till slut komma ut i arbetslivet. Detta på grund av att det tar ca 18-20 år innan man är där.

  I en invandrares fall så har man oftast redan förkunskaper om både jobb och skola. I vissa fall har man också väldigt höga kompetenser (läkare, civilingenjörer etc). I och med sina förkunskaper så kommer man då snabbare ut i arbetslivet och kan bidra till samhället med allt ifrån kunskap, pengar, skatter, you name it.

  Kort och gott: invandrare med förkunskaper som integreras snabbt kostar mindre än vad "vanliga svenskar" gör eftersom det är en kortare process för dem att komma ut i arbetslivet. I deras fall behöver man inte vänta minst 18 år.

  SvaraRadera
 32. Jag är för en fri invandring under egenansvar. Har man ingen mat åker man hem eller jobbar ihop den. Våldtar eller rånar man någon tar man sitt straff och åker hem. Om man inte trivs åker man hem, man kräver inte att de som bodde där tidigare ska ändra sina lagar för ens eget välbefinnandes skull. Där är vi inte nu. Innan välfärdsstaten är nedmonterad är kraftigt begränsad invandring det enda som duger. Vi kan inte ta emot 5000 somaliska familjer årligen som själv väljer att inte arbeta.

  Varför ska vi acceptera att folk kommer hit och bryter mot våra lagar? Ska vem som helst kunna komma hit och säga att de heter si och så och kommer därifrån och sedan får de livslång försörjning utan motkrav? Inga bevis för vem man är eller var man kommer från krävs. Man behöver inte ens lära sig språket för har man problem har man rätt till en tolk. Medborgarskap behöver man bara vänta på, sedan kommer det.

  Naiviteten är på en rekordhög nivå.

  Är man född i ett land har landet ett visst ansvar för sina medborgare. Detta handlar inte om att skattebetalarna inte ska försörja medborgare. Det handlar om att vi inte ska ta in mängder med folk som inte ens vill försörja sig själva.

  Som jag sagt förut, 10000 indier som kommer hit och arbetar skiter jag i. Om någon vill anställa dem för att laga mat eller programmera mikrovågsugnar ska de få göra det. De har ingen tid att råna folk eller kasta sten på brandkåren. Bara folk jobbar är det bra.

  Att klistra rasiststämpel på mig är rätt korkat. En liten patetisk figur försökte men han gav upp efter ett tag. Jag tror ClaesW missade att läsa mina bloggar.

  SvaraRadera
 33. @Linus:

  Vad tror du det är för folk som kommer hit? Tror du verkligen att majoriteten är högutbildade? Hälften kan vi räkna bort direkt. Kvinnor får nämligen inte utbilda sig i de flesta av de stora migrationsländerna. Störst just nu är somalier, afghaner och irakier. Har du hört talas om ett somaliskt eller afghanskt universitet som håller så bra klass att man kan anställa någon efter lite språkstudier? Tror du de som har en utbildning flyr? Det är mer sannolikt att dessa redan har välbetalda jobb och som så många säger, ingen vill egentligen inte fly om man inte måste.

  SvaraRadera
 34. Är det där din text (den kursiverade) du kopierat eller citerar du någon annan? Om det senare är fallet så framgår det väldigt vagt, minst sagt

  Jag citerar signaturen LD från en annan tråd.

  SvaraRadera
 35. @Linus L

  Alexandersson förespråkar fri invandring. Detta skulle innebära att alla som lyckas ta sig till Sverige också får livstids försörjning, potentiellt hela världens befolkning. Mitt argument är alltså relevant.

  Hur definierar du själv svenskhet? Anser du att de svenskfödda ungdomar som låter sig rekryteras till krig i Somalien är lika svenska som någon vars släkt har funnits här i århundraden? Är det bara en fråga om medborgarskap i dina ögon?

  Vad gäller invandringens kostnader så presenterade nyligen professor emeritus Jan Ekberg sin rapport för regeringen. Han kom fram till invandringen kan gå plus max en procent av BNP per år, under förutsättning att vi har en integration som på 60- och 70-talen, något som knappast lär inträffa. Det faktum att vi får in vissa välutbildade invandrare hjälper inte när ett stort antal är analfabeter.

  Sen vill jag påpeka att man inte kan mäta allt i ekonomiska termer. Den otrygghet som invandrarbrottsligheten har fört med sig kan inte värderas i kronor.

  SvaraRadera
 36. Sverige skall inte vara ett globalt socialkontor. Det kanske också skulle vara en bra idé att inte låta sig smyganslutas till en militärallians där den tongivande nationen är den överlägset största producenten av flyktingströmmar i världen. Folk kanske skulle bli mindre desperata om man inte bombade sönder deras länder.

  Sedan är det inte lite märkligt att ett sådant här resonemang kommer från en person som gnäller över höga skatter, håller ekonomiska hänsyn över allt annat samt gnolar på mantrat "tillväxt, tillväxt, tillväxt".

  Eller tycker inte du att det finns en motsättning i att å ena sidan bomba sönder deras länder, därmed skapa ett stort antal flyktingar och sedan åberopa sin stora humanitet när de börjar välla in över våra gränser. Allt finansierat av skattebetalarna. De som sedan motsätter sig att man med en idiotisk massinvandring också importerar arbetslöshet och människor som kulturellt och värderingsmässigt står så långt från oss som det bara är möjligt utsätts sedan för hela propagandamaskineriet. Total kontroll av massmedia/propagandaapparat är vad den regim vi numera berikats med i Sverige helt och hållet tycks förlita sig på. En apparat inte helt olik den som var i ropet i ett annat land för sjuttio år sedan. Vi använder vår "försvarsbudget" och militära personal för att understödja en oprovocerad ockupation som står i strid med alla internationella avtal, humanitära hänsyn, moral, etik och allt annat som borde vara självklarheter.

  Vilka är nazisterna? Cui Bono?

  Avslutar med en passande bild för de som har svårt för det här med konspirationer.

  @Linus L
  Du bor uppenbarligen i fel land. Länder med stora sociala skillnader inom befolkningen som t.ex Indien, Colombia, UK eller kanske USA skulle passa dig bättre. Jobbet som då skulle bli ledigt skulle säkert tas emot med tacksamhet av någon annan som för närvarande är arbetslös. Om du har något jobb, förstås.

  SvaraRadera
 37. Genomgående i vad vad högerextremisterna och fascisterna i den här tråden säger är att ingen av dom visar någon som helst reaktion på vad tråden i sak handlar om.

  SvaraRadera
 38. Eftersom varken de högerextrema eller fascisterna har upptäckt denna tråden förstår jag inte vad kommunisten Micke gnölar om. Argumentationsfel är hans paradgren...

  Alltihop går ut på att de stackars "barnen" inte är några/extremt sällan är barn. Då faller artikelämnet ihop som en smälld ballong. Förresten är självmord en större synd än äktenskapsbrott och vänskap med otrogna tillsammans inom Islam.

  SvaraRadera
 39. Enoch, "Alexandersson förespråkar fri invandring. Detta skulle innebära att alla som lyckas ta sig till Sverige också får livstids försörjning, potentiellt hela världens befolkning."


  Det första stämmer ju, särskilt i kontexten av fri rörlighet.

  Det sistnämnda är, mig veterligen, dina egna fantastiska konklussioner. För om inte jag minns fel så poängterade väl HAX för inte allt för länge sedan just att även invadrare ska vara fria att kunna försörja sig själva, precis som vilka fria människor som helst helt enkelt.

  Men det är klart, sannolikt kan ju hundra tusen tyska bögar fortfarande komma hit.


  //ST

  SvaraRadera
 40. Eftersom varken de högerextrema eller fascisterna har upptäckt denna tråden förstår jag inte vad kommunisten Micke gnölar om.

  Nej att du skulle förstå att jag har sagt något som det du just konstatar att jag nyss sagt är för mycket begärt.
  Det förstår jag.

  Högerextremister har vanligtvis begränsat begåvning.


  Du upprepar dessutom den lögn som odlas av fascister som går ut på att invandrare regelmässigt ljuger för att kunna parsistera och för den mer bildade hörs ekot från nazisternas antijudiska retorik klart och tydligt.

  Då faller artikelämnet ihop som en smälld ballong


  Artikelämnet är att avisade asylsökande ensamma barn och unga står för en stor del av ökningen av självmord bland unga i Sverige och att detta faktum inte redovisas öppet.


  Ditt svar på det sammanfattas med att dom döda har ljugit om sin ålder.
  Förresten är självmord en större synd än äktenskapsbrott och vänskap med otrogna tillsammans inom Islam


  Återigen yrar du om något som inte har med tråden att göra men eftersom du är igång så kan jag upplysa dig om att självmord betraktas som en synd även bland kristna och värderas som mer problematiskt än äktenskapsbrott.

  SvaraRadera
 41. "Det blir allt vanligare att unga människor får vård sedan de försökt ta sitt liv"

  ---------------------------
  "Uppdrag gransknings reporter Carl Larsson har träffat flera människor som vittnar om liknande saker som Adem berättar: hur de hört advokater uppmana flyktingar att ta med ett rep och gå ut i skogen, hur advokaten sa till dem att ta tabletter och på så sätt fejka ett självmord. Hur advokater också förmedlar kontakt med psykologer som mot betalning skriver ut starka intyg utan att träffa sina patienter.

  I en stad i södra Sverige bor Maria med sina två barn. För att få uppehållstillstånd rådde hennes advokat henne att gå till en psykolog.

  - Han sa att det vore bra om jag var på psyket i några dagar. Jag frågade hur jag skulle komma till sjukhuset. Han sa att för att komma dit måste jag göra något, hoppa från ett fönster eller svälja tabletter, berättar hon."

  http://svt.se/2.8403/1.128666/om_flyktingadvokater_som_uppmanar_klienter_att_ljuga_030429

  SvaraRadera
 42. @ Anonym 2009 23:41

  "För om inte jag minns fel så poängterade väl HAX för inte allt för länge sedan just att även invadrare ska vara fria att kunna försörja sig själva, precis som vilka fria människor som helst helt enkelt."

  Du verkar tro att vi lever i en nattväktarstat. Så länge man har ett socialt skyddsnät så kommer människor som inte kan försörja sig själva att utgöra en belastning för övriga befolkningen. Har du hört talas om socialbidrag?

  @ Marit

  En mycket intressant artikel. Den visar att vissa invandrare är beredda att gå till ytterligheter för att lura svenska snällister. De "apatiska flyktingbarnen" är ett annat exempel på hur myndigheter och media låter sig manipuleras.

  SvaraRadera
 43. Fortfarande inte någon av fascisterna som vidrört ämnet.

  SvaraRadera
 44. Nu handlar tråden inte om VANLIGA SVENSKA ARISKA advokaters OHEDERLIGHET utan om barn och unga som defacto HAR tagit sina liv sedan dom kommit till Sverige och fått avslag på sina förfrågan att få stanna i Sverige och att detta inte redovisas när det gäller ökningen av självmord bland unga.

  Men ni kanske menar att advokaterna har uppmannat dessa ungar att ta livet av sig på riktigt och att dom därefter kommer att få uppehållstillstånd?

  SvaraRadera
 45. @ Micke

  Du verkar ha en vid definition av fascism. Alla som inte tycker som du är fascister. Man ska inte mata trollen, men jag gör ett undantag den här gången.

  Det är fullt möjligt att illegala invandrare begår självmord i större utsträckning än den övriga befolkningen. Detta är dock inget argument för att införa fri invandring i Sverige. Ni som talar om att utöka rättigheterna för illegala invandrare underminerar medvetet det svenska rättssamhället.

  SvaraRadera
 46. Du verkar ha en vid definition av fascism.

  Nej fascism grundar sig ALLTID på hat mot "dom andra" och syftar ALLTID och etniskt enat folk under en elit.

  Den skiljer sig därvidlag från en annan politisk extrempunkt kommunismen i det att dess teoretiska utgångspunkt är motsaten till iden att alla ska ha samma värde.

  Sverigedemokraterna är ett parti som uppstått ur och verkar i fascistisk tradition vilket inte minst bevisas av att partiets ledning är så duktiga på att ordagrant recitera óch sjunga hyllningssånger till den nazistiska rörelsen samt att ingen av dom är villiga att berätta VAR och VARFÖR dom till skillnad från 99 procent av det här landets befolkning kan dessa verk utantill.  Detta är dock inget argument för att införa fri invandring i Sverige.

  Fel svar en gång till.

  Den här tråden handlar inte om att Sverige bör ha fri invandring.

  Den handlar om att barn och unga hänger sig på toaletter och häkten därför att dom ska avisas från Sverige och att detta utgör en stor del av ökningen av självmord bland unga SAMT att detta inte redovisas eftersom det är kompromettrande för dom som är ansvariga för flyktingpoliriken ovh hanteringen av avisade flyktingar.  Ni som talar om att utöka rättigheterna för illegala invandrare underminerar medvetet det svenska rättssamhället

  Fel igen.Prova nåt nytt.
  Illegala invandrare har inga rättigheter i Sverige som inte är grundläggande internationella rättigheter.

  SvaraRadera
 47. @ Micke

  Enligt dig är alla som motsätter sig fri invandring fascister.

  "Den här tråden handlar inte om att Sverige bör ha fri invandring."

  Den här tråden handlar om att det är så förbaskat synd om de här illegala invandrarna att de per automatik bör få PUT så fort de sätter sin fot inom landets gränser.

  "Illegala invandrare har inga rättigheter i Sverige som inte är grundläggande internationella rättigheter."

  Är gratis tandvård en grundläggande internationell rättighet? Så sent som igår skrev kommunisten Lars Ohly att illegala invandrare bör få tillgång till fri vård och utbildning. Han vill också att "papperslösa och gömda genom ett engångsbeslut skall få möjlighet att stanna i Sverige". Han vill alltså belöna människor som bryter mot den svenska lagen.

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.266367-vi-vill-ha-en-humanare-flyktingpolitik

  SvaraRadera
 48. Enligt dig är alla som motsätter sig fri invandring fascister.

  Nej enligt mig är Sverigedemokraterna fascister.

  Det är mig veterligen ytterst få som kräver helt fri invandring och dom som gör det gör det därför att dom vill tillämpa sin liberalism konsekvent.

  Den påverkan dom har på hur invandringspolitiken hanteras är obefintlig.

  Fascisterna påverkar invandringspolitiken hundrafalt mer än vad dom gör.

  Den här tråden handlar om att det är så förbaskat synd om de här illegala invandrarna att de per automatik bör få PUT så fort de sätter sin fot inom landets gränser.

  Fel igen.
  Varken artikeln som Hax länkar till eller Hax själv säger det.

  Artikeln ifrågasätter VARFÖR vi inte får veta i vilken omfattning asylsökande unga hänger sig på toaletter och flygplatser.


  Är gratis tandvård en grundläggande internationell rättighet?

  Nej och det existerar mig veterligen ingen generell garanti om gratis tandvård för flyktingar utan uppehållstillstånd.

  Lars Ohly är inte kommunist och jag kan inte kommentera vad han sagt utan att själv ha läst det men i princip ska alla som vistas i Sverige ha rätt till akut vård och kan man inte betala för den ska den vara gratis.

  Jag vill inte ha folk som ligger och dör på gatorna som en konsekvens av enkla infektioner eller är tvugna att själva dra ut tänder med hovtång oavsett om dom är svenska arier eller kommer från någon annan folkgrupp.

  SvaraRadera
 49. @ Micke

  "Det är mig veterligen ytterst få som kräver helt fri invandring"

  Nä, du förespråkar ju inte fri invandring. Du anser bara att alla som vill ska få bo och jobba i Sverige. Du anser också att de ska få ta del av välfärdssamhällets alla fördelar såsom skola och sjukvård. Men du förespråkar absolut inte fri invandring!

  "Varken artikeln som Hax länkar till eller Hax själv säger det."

  Jo, indirekt.

  "Nej och det existerar mig veterligen ingen generell garanti om gratis tandvård för flyktingar utan uppehållstillstånd."

  Illegala invandrare får akut tandvård för 50 kr i Skåne. Det är en symbolisk summa jämfört med vad t.ex. en svensk fattigpensionär får betala.

  "Lars Ohly är inte kommunist och jag kan inte kommentera vad han sagt utan att själv ha läst det"

  Lars Ohly kallade sig själv kommunist fram till år 2005 och hans politik är densamma nu som då. Men enligt dina knepiga definitioner så är han väl liberal.

  "Jag vill inte ha folk som ligger och dör på gatorna"

  Nej, vem vill det? Ge dem den akutvård de behöver och skicka sedan hem dem till ursprungslandet.

  SvaraRadera
 50. Nä, du förespråkar ju inte fri invandring. Du anser bara att alla som vill ska få bo och jobba i Sverige.


  Är inte det samma sak?


  Jo, indirekt.


  Mej Artikeln säger att unga människor som inte får stanna i Sverige står för en stor del av ökningen av självmord bland unga i Sverige och att vi inte får veta detta och det kan varken du eller nån annan av dom som anser att Sverige ska vara etniskt rent ta ställning till ur ett normalt humanistiskt perpektiv eftersom er rasisim och fascistoida verklighetsyn inte tillåter er att se på dessa invandrare som människor.


  Lars Ohly kallade sig själv kommunist fram till år 2005

  Alltså är han inte kommunist.


  Illegala invandrare får akut tandvård för 50 kr i Skåne. Det är en symbolisk summa jämfört med vad t.ex. en svensk fattigpensionär får betala.

  Du menar att det blir billigare för dom om dom tigger ihop till en hovtång och gör jobbet själva?
  Ja det är möjligt.

  SvaraRadera
 51. Lars Ohly kallade sig själv kommunist fram till år 2005

  Alltså är han inte kommunist.


  Kommentarer överflödiga...

  Note to self: Don't feed the trolls!

  SvaraRadera
 52. Eftersom du inte klarar att kommentera ämnet i sak och är off topic och nu bärjat veva med det största förlorarargumetet genom att böra yra om troll så undrar jag innan du försvinner om du har nån teori om varför dina partiledare ordagrant lärt sig sjunga en sång som hyllar mordet på Olof Palme och dessutom en annan som utgör en klar och tydlig hyllning till samma nazistiska rörelse som på 30 talet ägnade sig åt massmord på sjuka och handikappade vuxna och barn ur den egna befolkningen innan man gick vidare och påbörjade den industriella utrotningen av judar och andra.

  Varför sjunger just din partildening dessa sjunger och inte Centerpartiets?

  Var har din partiledning lärt sig dessa texter utantill?

  Vilken var deras politiska övertygelse när dom lärde sig sjunga sånger skrivna av Liedholm?

  Klarar du att vara den första Sverigedemokrat som svarar på det?

  .

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.