2009-12-12

En rimlig analys

Sverigedemokraternas framgångar beror på att de andra partierna har lagt sin ideologi, sina grundvärden och sina principer åt sidan, skriver Gunnar Hökmark (m) på Newsmill.

Vilket är ett budskap som nog inte riktigt går hem i hans eget, snart helt avideologiserade, parti.

13 kommentarer:

 1. Ytterligare en politiker som inte har förstått. Han, och hans sort har ju skapat Sverigedemokraterna.

  Enkelt: arbetande människor som bor i ghettona ser en misslyckad invandringspolitik. De ser invandrare komma hit, leva på socialbidrag, inte göra något - förutom möjligen sabba och begå brott.

  Naturligtvis är den här synen inte Sanningen, utan bara en del som sticker i ögonen. Men den här *synen* är det som ger röster år SD.

  Kommunismen föll på att man trots en god baktanke inte kunde ändra på den mänskliga naturen. Jag tror mångkultursexperimentet i Europa kan gå samma öde mötes. Människan är ett flockdjur, vi vill ingå i flockar av vår egen art. Inte heller vi kan ändra på "the human nature".

  /Werner

  SvaraRadera
 2. Äsch! SD är bara något annorlunda än partierna i riksdagen som är förvånansvärt lika varandra.

  SvaraRadera
 3. Visst är det så att missnöjespartier får det lättare om alla befintliga alternativ ser likadana ut, men jag tror ändå inte det kan förklara SD:s framgångar de senaste 10-15 åren.

  Jag tror det helt enkelt beror på att folk ser problem med den relativt fria invandringen vi har haft och den utbyggda välfärdsstaten.

  Om arbetsmarknaden fungerade bättre, som tex, i USA, så skulle arbetslösheten bland invandrare var som bland den övriga befolkningen. Utan gemensam finansiering av pensioner, sjukvård, sjukpenning osv. så skulle man inte se invandrare som snyltare.

  Problemet är att de befintliga riksdagspartier inte kan bemöta SD på något trovärdigt sätt. Antingen fortsätter de att krama den kollektivistiska välfärdspolitiken - och tvingas köpa Sverigedemokraternas lösning på invandringsproblematiken.

  Eller så bestämmer man sig för att motarbeta Sverigedemokraterna med den andra hållbara lösningen på dilemmat - även fast det innebär att man måste överge nuvarande kollektivistiska välfärdsmodell. Detta kommer inte hända.

  SvaraRadera
 4. Sd är en sossig-bulldog som inte släpper Monas ben..

  SvaraRadera
 5. SD är bara andra sidan på myntet.

  SD är inte folkets konstruktion, det är politikernas konstruktion.

  SD är ren o skär hästhandlarpolitik.

  SvaraRadera
 6. Werner: Trams. Människan har utvecklats en hel del från flockdjuret. De flesta klarar sig utmärkt utan att mörda folk som är annorlunda och tycker till och med illa om beteendet. Det är en liten skara som är problemet bland såväl infödda som invandrare. Den "svenska" delen utav problemet innefattar SD & Co.

  Två fel gör inte ett rätt.

  SvaraRadera
 7. Varför anses isoleringscell vara ett så hårt straff?

  Människan är ett flockdjur. (punkt)

  SvaraRadera
 8. Anonym: Tolkar jag dig rätt när du översätter flockdjur med någonting som måste hata allting som tine tillhör den närmast kretsen?

  Isåfall är inte människan ett flockdjur längre.

  Visst, enskilda individer är korkade och småaktiga men det betyder faktiskt inte att vi alla är det.

  SvaraRadera
 9. ssargon, hat har inget med saken att göra.

  SvaraRadera
 10. Hur var det nu med avideologiserade partier egentligen? Henrik...

  SvaraRadera
 11. När ett problem ignoreras länge nog tappar folk tron på de folkvalda och letar nytt ledarskap eller ignorerar processen totalt.

  Tyvärr, eftersom SD med stor sannolikhet, vare sig deras politik kommer formas som högerextrem eller bara fokusera på att faktiskt fixa invandringspolitiken och den ökade rädslan flera grupper emellan, mestadels vara ineffektiv och skapa ännu mer kohandel inom riksdagen.

  Men vad allt detta säger mig är att piraterna måste kämpa hårdare för att få lika mycket uppmärksamhet och procent. Om så bara för att påpeka att det grundläggande problemet inte bara är rasism, utan brist på förtroende för de som just nu styr staten med endast makten i åtanke.

  SvaraRadera
 12. Du vet hur brandmän skyller alla olyckor på bristen på brandvarnare? Och hur SD skyller alla samhällsproblem på invandrare? Och hur moderaterna skyller alla problem på för höga skatter? Och hur min pappa skyller alla världens problem på USA? På samma sätt skyller du allt på avideologisering. Du är ideologiförblindad HAX.

  "Bröt Åsa benet?!! Nedrans avideologisering!!"

  Bara för att det är enkelt att förenkla så man bara ser saker ur sitt eget trånga perspektiv så betyder det inte att det faktiskt är så.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.