2009-12-22

Federley får sparken

Riksdagsledamoten Fredrick Federley (c) petas ner till tredje plats på sitt partis riksdagsvalsedel i Stockholm.

Det är vad man kan säga är att sälja smöret och tappa pengarna.

Federley gjorde sig omöjlig i liberala kretsar efter att ha vikt ner sig i FRA-frågan.

Och som tack för att han "räddade" regeringen petar partiet ner honom på riksdagslistan.

Det hade nog varit bättre, för honom och för alla andra, om han hade varit med och fällt FRA-lagen istället.

Vilket en pärlhöna hade kunnat räkna ut i förväg...

Länk»

17 kommentarer:

 1. Federley trodde nog att partiledningen skulle rädda honom efter att han rövknullat sin bas.

  Att det gick som det gick för honom är illustrativt. och naturligtvis rätt åt honom.

  SvaraRadera
 2. Precis. Federley är att as som inte förtjänar annat än förakt.

  SvaraRadera
 3. Så gick det för partiets "starka man" alltså.

  SvaraRadera
 4. Rätt åt honom. Synd bara att han får riksdagspension.

  SvaraRadera
 5. Hrm, hate to break it to you, men han fick faktiskt flest poäng i medlemsomröstningen.

  Det är inte direkt vad jag kallar att "få sparken", tycka vad man vill om hans FRA-svek.

  SvaraRadera
 6. Dagens icke-händelse. Jag är övertygad att Federley får behålla sin plats så länge centern inte tappar båda sin mandat. För antingen får den borgerliga regeringen nytt mandat och då hamnar Olofsson och Carlgren i regeringen eller så vinner svamparna och de båda centertopparna hamnar på nya jobb utanför riksdagen. Kanske inte direkt men inom ett år.

  SvaraRadera
 7. Han får väl gå hem till mamma och grina igen. Han kan dra åt helvete, precis som alla andra skitstövlar som röstade för lagen.

  SvaraRadera
 8. "Nedpetningen" har knappast med FRA att göra, utan är en valtaktisk manöver för att se till att Olofsson och Carlgren får mandat i någon valkrets, strunt samma vilken. I praktiken har ju Federley petats upp från den andraplacering han hade på 2006 års valsedel (efter Solveig Ternström, som han besegrade i personvalet, även om ingen av dem fick över 8 procent så att det hade någon betydelse).

  Om Olofsson eller Carlgren tar mandat i mer än en valkrets, så sker dubbelvalsavveckling, och då blir överflödiga mandat lediga för nästa kandidat på respektive valsedel att ta över. Och som PetterM påpekar, om förstanamnen tar plats i regeringen så är valkretsens favoritnamn hur som helst tillbaka på banan igen.

  Det hade varit annorlunda om partiledningen petat ned Federley till förmån för en annan lokal kandidat från Stockholm (och ej någon minister).

  SvaraRadera
 9. Jag gillar din blogg men du är ibland väl politiskt oinsatt eller vad man ska kalla det. Federley är ju förste ledamot. De två som föreslås innan honom är ministrar och lär så förbli om regeringen håller över valet.

  Maud kommer in fårn Västerbotten. Det är ett säkert mandat man har där och enligt vallagen blir kandidat som finns på flera listor invald i det distrikt den har störst andel personröster. Maud kan aldrig toppa de 25% hon hade i Västerbotten i Stockholm. Ingen har klarat en så hög siffra i Stockholm, hon lär knappast göra det.

  Det verkar finnas en reservation till förmån för Federley. Skulle en stämma lyfta honom till plats 2 är det något radikalt. Inget annat parti skulle tillåta att en enkel ledamot kom före en minister. Se Tolgfors i Örebro som kom fyra men blev etta efter stämma.

  Med andra ord verkar han vara mer säker än Carlgren.

  Därtill har jag aldrig förstått ert agg på honom som kämpade ensam från 2007 då inte många av oss häöjde på ögonbrynen. De så kallade fria liberaler som säger sig vara missnöjda inser inte vilken sjuhelvetes insats han gjorde. Det har ALDRIG skett att en ledamot kunnat starta en sådan aktion från kammaren mot regeringen.

  Jag bor tyvärr i Göteborg och kan inte personkryssa honom men kommer att ta en blank centersedel och med stolthet skriva hans namn.

  För hans insatser i FRA, Sexköpslagen, drogpolitiken, skattepolitiken och listan kan byggas på. Ingen annan ledamot, inte ens hans följeslagare Annie kommer i närheten.

  SvaraRadera
 10. Lilla Fredrik får väl göra som han brukar...hem till lilla mamma och lipa. :-)

  En bedrövlig politiker på alla sätt och ett sorgligt spektakel med FRA...

  SvaraRadera
 11. Centern kommer att förlora sina mandat i Stockholm.

  Regeringen blir inte omvald. Istället får vi Måna-Fåna.

  SvaraRadera
 12. Från en placering som 3:e största partiet ner till- (och troligen konstant under..) 4 procents-spärren under nästa år. Sorgligt, inkompetent. Scenariot HADE kunnat varit helt annorlunda.

  Istället blir det regeringsskifte. Med Mona stalin + Bodström (+ diverse tillväxtfientliga skogsmullar & kommuniströvar vid regeringsposterna)

  Reinfelt har dessutom sett till så att sossarna ska ha en FRA/IB/massövervaknings-apparat att leka med. (prakiskt nog kommer allt missbruk av apparaten sen, ändå alltid kunna skyllas på "borgarna")

  SvaraRadera
 13. Från riksdagens starkast lysande liberala hopp till nån man inte vill ta i med tång. Hur kan svikaren spela bort sig så fullständigt?

  Läste regelbundet hans blogg och lyssnade på hans riksdagsdebatter innan, men efter fra inte en gång.

  Delar hax analys och förvånades över att the Fed inte insåg att partiet behövde honom mer än han behövde dem. Nu är han inte vatten värd.

  Förresten gick inte hans salladsbar i kk? Han är säkert lika klåfingrig/oförlåtligt sopig som Sahlin var med sitt "företagande" - hon satte ett enmansbolag i kk (ie. betala sin egen lön före man betalar leverantörer) - omoraliskt! Det är inte riskkapitalism bara gitigt.

  SvaraRadera
 14. "Jag bor tyvärr i Göteborg och kan inte personkryssa honom men kommer att ta en blank centersedel och med stolthet skriva hans namn."

  Bor också inte i Stockholm så jag gjorde precis detta 2006. Vilket jag idag djupt ångrar. Å andra sidan så finns namnet i med i statistiken men andra namn fanns. Så jag kan bara hoppas att rösten blev ogiltigförklarad.

  Centern i Stockholms kommun gick från 1,77% och inga mandat 2002 till 5,65% och två mandat 2006. Förhoppningsvis väljer tillräckligt många av dessa väljare ett annat parti så att Federley nu kan få tid att lära sig driva en salladsbar ordentligt.

  Ett lämpligt namn:
  FRAkustbordet

  SvaraRadera
 15. idoter, 3:e plats är ju jätte högt upp på listan. Om centern får 1 mandat kommer federley med stor säkerhet in.

  SvaraRadera
 16. Jo. Federley satte sin salladsbar i konkurs hellre än att betala 250 000 till leverantörerna. "Det är dyrt att vara singel i storstaden" sade han till ekot på frågan om varför han inte med sin riksdagslön kunde betala sina skulder.

  Undrar om de småföretagare som levererade grönsaker till honom håller med (men de bor väl i Skärholmen).

  SvaraRadera
 17. Fan va tragiskt att Fegerley satte sitt föregat i KK.
  Han om någon borde ju ha integritet att betala av leverantörerna (de är ju trots allt deras inkomster som betalar hans lön).

  Det är så tragiskt, varje gång man börjar tro på att ridån inte gått ner utan någon liberal håller den uppe så blir man besviken.

  HAX - du verkar vara den enda som jag känner till (som jobbar i politiken) som är liberal, dvs konsekvent i sitt frihetliga tänkande.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.