2009-12-01

UK: Förmynderival?

Inför vårens brittiska valrörelse går de konservativa - Tories - till storms mot förmynderi, paternalism, pekpinnar och överdrivet säkerhetstänkande.

The Guardian - Daily Telegraph

Gott så. Nu vill vi även höra Tories lova att rulla tillbaks den brittiska övervakningsstaten.

9 kommentarer:

  1. Sorgligt nog är det där mest spel för gallerierna. UKIP är ett vettigare val för någon som vill förändra något i UK. Fast inget kan vara sämre än Labour. Gorgon Brownie och hans hantlangare är antagligen den sämsta regering i modern historia, det går inte att förstöra ett land mer ens om man försöker.

    Bara under den relativt korta tid jag bott i landet kan man se förfallet dag för dag. Priserna går upp hela tiden, bankerna har rånat folket och fortsätter driva upp huspriser genom att köpa fastigheter från sig själva, den totala skuldbördan är strax under 400% av BNP och fortsätter uppåt, det finns kameror överallt och den autokratiska Islamismen har så många anhängare att upploppen som pågår nästan dagligen bara är början. Om man vill skriva en uppsats i hur man förstör en ekonomi och ett land är Storbritannien platsen att börja.

    Ett gott råd till alla som söker ett land att bo och arbeta i är att aldrig titta mot dessa öar, det kan bara bli värre. Dagens Tories, även om de kanske minimerar skadan, kommer inte ändra detta.

    SvaraRadera
  2. Nu vill vi även höra Tories lova att rulla tillbaks den brittiska övervakningsstaten.

    Det kommer inte att hända. Om inte annat så för att Tories verkar ha som strategi att låta Labour sköta deras valrörelse (något som den Gordon Brown lyckas med alldeles utmärkt). Tories kommer att bli valda på att de inte är den sittande Labour-regeringen. Alla tydliga presentationer av egen politik öppnar bara luckor för kritik, och som läget ser ut här på öarna har Tories inget att vinna på det. De som verkligen borde spela offensivt är Liberaldemokraterna, men de tycks för allmänt mesiga och i stort sett ignorerade utanför en eller annan universitetsstad för att göra det.

    Till skillnad från apocalypse nowish tycker jag dock fortfarande att det här är ett rätt trevligt land att bo i, men det har vi inte Brown att tacka för ...

    SvaraRadera
  3. Jag gillar UK, bodde dar i sammanlagt nio ar, kommer formodligen flytta dit igen om nagra ar. Tyvarr kommer Tories inte, precis som Labour, rulla tillbaka overvakningen ett snapp om de inte tvingas att gora sa.

    -P

    SvaraRadera
  4. Väldigt tyst i tidningarna01 december, 2009 17:30

    Jag gjorde precis ett litet svep på nättidningarna, för att se OM det skrivs ngt om FRA/LISSABON/SWIFT denna 1 December 2009, dagen D för det "Nya EU"... Resultat:

    DN: Jättelångt ner på sida,m bild, om Lissabon.
    AftonB: Jättelångt ner på sidan, om FRA
    EXP: NEJ
    GP: NEJ
    GT: NEJ
    KVP: NEJ
    Lokala Tidningar: NADA..

    Jaha.. så vi kan ju konstatera att medie-kontrollen är total, det är väl bara gå o lägga sig, för inget viktig har ju hänt idag..

    /insider

    SvaraRadera
  5. @"Väldigt tyst i tidningarna"

    Vad kallar du då det här?

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6214823.ab
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6215200.ab
    http://www.expressen.se/Nyheter/1.1798673/portugisen-barroso-hyllar-lissabonfordraget
    http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3876977.svd
    Osv..

    I pappersupplagorna har det också stått en del.

    illa är inte gammelmedia. :)

    SvaraRadera
  6. Apocalypse nowish, jag bor hellre i ett land som det går att arbeta i än i Svedala där jag förväntas strunta i min utbildning och gå på ICA, eller nått.

    Tories har ingen egen politik, jag fattar inte hur man kan rösta på dem då de bara gnäller över Labours ideer utan att framföra egna förslag. Lib-dem är ett vettigt alternativ men ingen vågar rösta på dem. Mesiga!? Förmodligen.

    SvaraRadera
  7. Också i KvP fanns det en ledare:
    http://www.kvp.se/nyheter/1.1798507/en-beklaglig-dag

    SvaraRadera
  8. Man tycker att HAX borde ha lärt sig vid det här laget att vad politiker säger i en valrörelse betyder ingenting.

    Makten är målet. Politiker är per definition människor som vill bestämma över andra människor.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.