2009-12-14

Vintermorgon i demokratifabriken



Måndag morgon i Europaparlamentet i Strasbourg. Öde. Man undrar oroligt om man har åkt hit fel vecka. Men det har man ju inte. Att vara här före måndag lunch är nämligen att vara tidig på jobbet. Väldigt tidig.

Just nu sitter tusentals människor i bilar, på tåg och i flygmaskiner på väg hit från Bryssel. Och ledamöterna är på väg från sina hemstäder. Verksamheten återupptas, så långsamt, framåt eftermiddagen.

Möjligen skall man vara tacksam för att folk inte är på jobbet och ställer till med en massa lagstiftning. Men det är en märklig arbetsplats...

På torsdag börjar rännet åt andra hållet. De som kan stressar iväg till lunchtåget. Efter voteringen (vid lunch) sätter sig den stora bilkaravanen i rörelse. Och på det tåg jag brukar ta, 17:37, förefaller bara eftersläntrarna resa.

Europaparlamentets sessioner i Strasbourg är alltså inte bara slöseri med tid och skattepengar. Det är dessutom ett tämligen drönarmässigt slöseri med tid och skattepengar.

5 kommentarer:

  1. Ja, men det är väl i alla fall bra att desamma människor som bestämt att det ska vara så här har vidtagit åtgärder för att rädda miljön från alla onödiga utsläpp nu?

    ... eller vänta en stund...

    SvaraRadera
  2. Så två hela dagars jobb blir det på en vecka. Jobbigt att vara parlamentariker.

    SvaraRadera
  3. De behöver högre lön!!!! NU!!!

    Respekten för folket är är på topp.

    Mvh

    SvaraRadera
  4. Försök att smyga in lite lagstiftning medan resten av gänget sover förmiddag. Perfekt tillfälle att ge igen för all semester-stiftning vi hört så mycket om.

    SvaraRadera
  5. Föredömligt att du åker tåg. Bekväm, klimatsmart och utan plågsamma säkerhetskontroller. Utom i Spanien.

    Uppenbarligen behöver en riksdagsman inte heller jobba mer än två-tre dagar i veckan med uppdraget.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.