2010-01-15

Amelia värmer upp

Piratpartiets Lissabon-MEP Amela Andersdotter och hennes blivande kontorschef Mattias Bjärnemalm är nu i Europaparlamentet. När Amelia kommer att tillträda, eller ens bli observatör, är ännu höljt i dunkel. Men nu har hon i vart fall blivit utrustad med en praktikant-badge från vårt kontor, som gör att hon kan komma in i huset.

Här berättar Amelia om vad hon har sysslat med i dag. Det är en del om kommisionärskandidat Kroes, handlesavtalet med Syd-Korea och internet of things. Möjligen är hon en skandal (eller i vart fall det gamla vanliga hemlighetsmakeriet och maktmissbruket) på spåren vad gäller Korea-avtalet.

8 kommentarer:

  1. Hur fan orkar du röja runt med ett meningslöst EU parlament som ingen bryr sig om? Det demokratiska underskottet är minst sagt gigantiskt. Ett enda jättestort barndagis för vuxna avdankade politiker som kostar en helvetes massa pengar.

    Hax, ditt uppsåt är gott, det betvivlar jag inte, och din rapportering lysande. Men ändå!

    Lägg ner hela skiten, den behövs inte. En lös federation är det som gäller och med minimal byråkrati utan politisk adel. Punkt slut.

    SvaraRadera
  2. Meningslöst? Absolut inte! EU-parlamentet kan däremot vara riktigt farligt för oss medborgare, och där inte finns några vettiga tänkande människor också.

    SvaraRadera
  3. Vips! blev det frihandel och inga dumma förbud och regler.

    Det är en lååååång och skitjobbig process att få andra att inse att ens egen teori är bäst.

    SvaraRadera
  4. Hugo:

    Jag studerar fienden. Inifrån. Fortsättning följer.

    SvaraRadera
  5. Shaun:

    En dag kommer vi att vända deras egna instrument mot dem. I vart fall tänker jag göra det.

    Att jobba för (pp) är lärorikt i allmänhet, och man kan göra en del konkret nytta.

    Men ändå ser jag detta, delvis, som en läroperiod. När jag tar upp kampen mot EU:s alla vansinnigheter på allvar, då vill jag kunna systemet utan och innan.

    SvaraRadera
  6. Like. Du har hela svenska folket med dig. Ha det så bra så länge.

    SvaraRadera
  7. En (1) parlamentsledamot har en kontorschef. Hur många till finns det under denna chef?
    Tänk då att parlamentet består av en sisådär 700 ledamöter och att allt flyttas mellan Bryssel och Strasbourg med jämna mellanrum ... gud hjälpe oss!!!

    Johan

    SvaraRadera
  8. " Anonym sa...
    Like. Du har hela svenska folket med dig. Ha det så bra så länge."

    Förutom KD ;D
    som inte på något sätt tvekar om att strikt upphovsrätt är den enda vägen att gå. Resten av partierna är åtminstone liiiiite luddiga.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.