2010-01-21

Det moderata haveriet fortsätter

Moderaterna hotar med könskvotering till bolagsstyrelserna.

Grupptillhörighet före kompetens. Speciella rättigheter istället för lika rättigheter. Och en inskränkning av ägarnas makt över det de äger.

Snart finns det inget kvar av de gamla moderaterna. Alls.

27 kommentarer:

  1. Kom inte och säg att alla män som sitter i alla styrelser idag gör det pga kompetens och att det inte finns några kvinnor som är mer kompetenta. Men istället för att kvotera in kvinnor så kanske man ska lagstifta om att det är kompetens som ska räknas så det inte är en massa män som blir inkvoterade som idag.

    SvaraRadera
  2. Anonym>>
    Det är en sak att prata om en generell statistisk effekt att män är överrepresenterade i styrelser, och en helt annan när man plockar ned det på det konkreta fallet.

    Vilket bolag har idag kvoterat in sina män, och vilka kvinnor som har bättre kompetens har blivit diskriminerade? Finns det ett konkret exempel? Det är redan olagligt att diskriminera pga kön idag. Ska du lagstifta om kompetens? Lycka till att operationalisera detta till konkreta variabler.

    SvaraRadera
  3. Om du är politiskt intresserad kan du nog finna intresse i mitt senaste inlägg...

    http://acpa.webblogg.se/

    SvaraRadera
  4. Så sent som förra veckan beslutade de ju att det var helt förkastligt att kvotera in folk på universiteten, varför har man helt plötsligt en helt annan åsikt denna vecka? eller är det bara vid vissa selektiva tillfällen som kvotering är dåligt?

    SvaraRadera
  5. Anonym 00:04:
    Definitivt inte, men eftersom 7 av 10 kvinnor tackar nej till styrelseuppdrag har de bara sig själva att skylla, och det betyder inte att vi ska kvotera in sämre kvinnor som tackar ja för det...

    SvaraRadera
  6. Vad ska man rösta på nu? Jag känner mig förvirrad. Har länge slagit undan varje tanke på byte till Fp på grund av genusblabla. Som tack blir jag nu knivhuggen i ryggen av herr Per kvartalspopulist.

    SvaraRadera
  7. Låter farligt tycker jag. Blir lite som att kvotera in kompetens i riksdagen. Riskerar ju att ställa en hel drös småpåvar i kö hos arbetsförmedlingen, och småpåvar hävdar sig inte bra på arbetsmarknaden.

    /Smen

    SvaraRadera
  8. Det som ändå imponerar mest, är hur moderaternas kärnväljare tar "smäll efter smäll", utan att byta parti?

    SvaraRadera
  9. HAX vad tycker du om den senaste utvecklingen i USA?

    http://www.huffingtonpost.com/2010/01/21/supreme-court-rolls-back_n_431227.html

    SvaraRadera
  10. Högerliberal: Vi är nog ett gäng som har lämnat. Fy fanken. Hur går det till när man som liberal ligger politiskt närmare Sverigedemokraterna än Alliansen? Njae, inte riktigt - men långt borta är det INTE.

    SvaraRadera
  11. Det är i valet 2010 det verkliga millenieskiftet kommer.

    Politisk stupiditet har lyckligtvis begränsad livslängd, även i en liten världsligt perifer och Harry Pottersk, kvasidemokratisk sagomonarki som Svärjie.

    Folk tolererar inte att i praktiken bli idiot- och omyndigförklarade hur länge som helst.

    Kan politiska partier byta kostym och tillhörighet under pågående anfall, så är det väl dags för folket att visa vad de går för i valet till hösten oxå.

    Man gör vad som krävs för att detronisera en galen ledare som styrt fel och bort från den en gång gemensamt lagda kursen.

    Jag sätter första och sista bokstaven i bokstavsleken, "Hänga Partiet":

    F _ _ _ _ _ _ _ E

    SvaraRadera
  12. Anonym 00:004,

    Det låter som en dålig idé. Om företag vill inkompetent folk i sin styrelse är det helt upp till dom.

    Det kan inte vara olagligt att vara korkad.

    SvaraRadera
  13. Det här verkar vara ett utspel från partitoppen som inte har stöd i partiet.

    Rätt lösning är att kicka Schlingman nu.

    Han gjorde ett bra jobb att få Alliansen vald, men han gör ett ytterst dåligt jobb att behålla segern.

    SvaraRadera
  14. Jag stöder kvotering av styrelser när vi kvoterar vårdbiträden, gruvarbetare och dagispersonal...

    SvaraRadera
  15. Könskvotering för att triangulera in offentligt anställda vänsterakademiker-feminster.

    Gör en islamist till M-riksdagsman som vill att män ska ha rätt att slå sina fyra fruar i ett land där allt styrs av islam för att triangulera in muslimska väljare i Göteborg.

    Tomt prat om att offentligt anställda borde få högre lön på DN Debatt. Osv.

    F- f-n.

    PS. Fick just veta att jag trots exakt rätt meriter inte fick ett kvalificerat jobb på en central statligt myndighet pga av de tyckte att de hade en lite sned könsfördelning på avdelningen och att de ville ha en kvinna istället.

    SvaraRadera
  16. Sen kan man fråga sig hur jävla kul det är att vara inkvoterad också.

    SvaraRadera
  17. Kvotering på alla nivåer:
    Vi lever ju i ett multikulturellt samhälle. Alla religioner måste vara representerade i alla styrelser osv.
    Sug på den...korkade feminister.

    SvaraRadera
  18. Moderate riksdagsmannen Jan Ericson har skrivit om detta på sin blogg. Han är själv emot kvotering och gör ett tappert försök att rädda sitt parti. Det framkommer att förslaget inte är Schlingmans eget. Det är ett beslut som har tagits i den moderata jämställdhetsgruppen.

    Läs Själva

    http://www.ericsoniubbhult.se/

    SvaraRadera
  19. Håller med Tor. Schlingmann kommer vara den främsta anledningen till att Alliansen förlorar valet. Nån kallade honom extremfeminist; jag är böjd att hålla med.

    SvaraRadera
  20. Styrelsen är minst lika mycket maktdelning som kompetensbas. Ägargrupper kräver och får sina representanter i styrelsen. Det är redan ett j-la pussel att få till en styrelse (med någorlunda rätt kompetens och som representanter för ägarna), det behöver inte bli ännu mer komplicerat.

    Om vi vill ha jämställdhet kanske vi kan lära av USA, de har ju väsentligt fler ledande kvinnor i näringslivet. Men det kräver ju att vi börjar ifrågasätta vårt sätt att organisera barntillsyn mm, och Myrdal är ju alltjämt Gud i vårt land, så det går väl inte.

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  22. Läs vad jag har skrivit 13:02. Detta är inte bara något som schlingman har kastat ur sig för att fiska kvinnoröster i valet. Det är mycket värre än så.

    SvaraRadera
  23. Det roliga (?) är att alliansen i DN Debatt 2010-01-12 genom Tobias Krantz går ut och säger att "Som ett led i detta skickar regeringen inom kort ut ett förslag på remiss om att stryka bestämmelsen i sjunde kapitlet, tolfte paragrafen i högskoleförordningen. Det innebär att den form av kvotering som positiv särbehandling utgör tas bort ur högskoleregleringen."

    Orsaken? Stämningar mot universitet p.g.a. positiv särbehandling (kvotering) av män i syfte att könsutjämna deltagarna på vissa utbildningar. Alliansen tycks se mycket olika på antagning till universitet och styrelseval?

    Mvh
    /Konfunderad

    SvaraRadera
  24. Anonym 14:35,

    De flesta anar kanske innerst inne att könskvotering är bra och politiskt korrekt endast då det gynnar kvinnor.

    SvaraRadera
  25. Är det någon här som kommer rösta på M i nästa val???

    Tyvär finns inte många alternativ kvar, PP blir det för mig. Har kompisar som går till SD nu för att de är besvikna på M.

    S är det absolut sista någon vettig person vill rösta på så det är inget alternativ.

    SvaraRadera
  26. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  27. Scary Devil Monastery25 januari, 2010 17:37

    @Högerliberal

    Jag har min helt egna teori om de kvarvarande Nya soss...eh, "Moderaterna". De kan delas in i tre kategorier:

    1)
    Röstboskap 1: "Så här kan vi väl inte göra??"
    Reinfeldt: "Alla tjänar på att debatten lägger sig"
    Röstboskap 1: "Å vilken auktoritet, jag blir helt knäsvag. Han måste ha rätt, för han verkar ju tvärsäker. Och han säger att han lyssnar"

    2)
    Röstboskap 2: "NEJ, så här kan vi verkligen inte göra!!!"
    Reinfeldt: *smisk smisk*
    Röstboskap 2:"...priiiisa guuUuud..."

    3)
    Röstboskap 3: "Nein!"
    Reinfeldt: "ACHTUNG!"
    Röstboskap 3: "JaWOHL, herr generalfeldmarschall!!"

    De som är med i PP...eller för den delen, vem som helst som faktiskt beslutat sig skrida ur sitt gamla parti, har en tendens att tro att alla andra tänker kritiskt och logiskt. Tittar man däremot på det som är kvar i "Nya" M så hittar man...sossar. Sossar från Perssons tid som partiledare, mer eller mindre.

    Reinfeldt's "ledarstil" är den Röde Patriarken upp i dagen. Många av de kvarvarande moderaterna är av typen som avundades S när de hade ultraauktoritärt ledarskap under Persson och som nu välkomnar hårdare ridpiska i ledningen.
    Merparten av resten är lättledda mähän som inte direkt har någon aning om konsekvenserna av M's politik men nöjer sig med en flyktig blick på partiprogrammet och skyller resten på S.
    Och till sist har vi de som vågar protestera, men piskas till underkastelse och lydnad varefter de bokstavstroget sitter still i båten som strykrädda hundar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.