2010-01-18

Nakenskanning



(Från ett tips i kommentarerna.)

8 kommentarer:

  1. LOL!!!

    Påminner mig om min 26 minuters tur med säkerhetsvakterna i Frankfurt am Mains, därför att jag hade ett munspel i bagaget. Fem säkerhetsvakter som plockade isär mina par med strumpor, öppnade deoderanten osv. Efter ett tag tyckte jag det började bli ganska kul och småskrattade lite. Säkerhetsvakterna tyckte inte det var kul...

    SvaraRadera
  2. Lätt att överdriva och förlöjliga nya säkerhetsrutiner.

    Synd att vi inte kan fråga de stackarna som fanns ombord de fyra planen den elfte september, eller stackarna i WTC och Pentagon som strök med - vad deras syn på flygsäkerhet var.

    Vi kan inte räkna med att ha tur i all framtid, och hoppas att alqaeda endast skickar fler "byxpyromaner".

    Hade varit uppfriskande med alternativa förslag till lösningar på problemet - istället för mentaliteten "nej till allt, och alla som säger emot är dumma/odemokratiska"

    SvaraRadera
  3. @drhenning. Perhaps bringing troops home and stop stealing resources from all over the world could be a step in the right direction?

    SvaraRadera
  4. drhenning,

    varför tror du "terroristerna" beter sig som de gör?

    Tex Perl Harbor var framprovocerat av Amerikanernas embargo av Japan. På samma sätt kan 9/11 varit framprovocerat genom år av konstant muckande/bombande/dödande i mellanöstern.

    /Werner

    SvaraRadera
  5. @drhenning
    Och när vi har fått flygen 100% säkra, hur säkrar du resten av samhället? Med tanke på att det mördas mer människor årligen i USA än det dog under 11 september så anser jag att ditt argument är orimligt.

    Men en fråga jag gärna skulle vilja ha svar på är vilka av mina rättigheter du är beredd att ta bort från mig för att du ska känna dig säker.

    SvaraRadera
  6. Scary Devil Monastery20 januari, 2010 10:24

    @drhenning

    Det är synnerligen lätt att driva med och förlöjliga nya säkeretsrutiner - särskilt om till och med experterna inom säkerhet anser att de nya rutinerna inte ger någon som helst säkerhet.
    9/11 hade exempelvis inte hindrats idag heller, förutsatt att terroristerna hade vidtagit elementära åtgärder.

    Faktum är att om Al Quaeda eller någon annan terroristgrupp med ens grundläggande kompetens vill plocka ned ett flygplan så gör de det nära nog oavsett vilka åtgärder vi tar oss för.

    9/11 är det värsta terrordådet begått på amerikansk mark i modern tid, men där dog runt 3000 personer. Varje år dör i USA runt 40000 bara av trafikolyckor - utan att man för den skull övervägt att påtvinga övervakningskameror i varje bil. Det enda vi har gjort hittills är att visa upp för terroristerna att de kan ändra på en hel civilisation bara genom att skrämmas.

    "synd att vi inte kan fråga..." visar bara att man inte har tänkt. Flygsäkerhet, oavsett hur vi krumbuktar oss, finns inte.

    SvaraRadera
  7. Apropå nakenskanning och andra åtgärder i flygets säkerhetsteater kan jag varmt rekommendera intervjun med säkerhetsexperten Bruce Schneier i det näst senaste avsnittet av podcasten The Skeptics' Guide to the Universe: The Skeptics' Guide, Ep. 235.

    Intervjun börjar en bit in i avsnittet, men bör vara lätt att hitta. (SGU är för övrigt rent allmänt en bra podcast för den som vill hålla sig uppdaterad i vetenskap/pseudovetenskap-debatterna.)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.