2010-01-04

Och det går bra..?

Oljerika Venezuela tvingas börja året med en elransonering.

Hugo Chavez socialism blir allt mer lik all annan socialism för var dag som går...

Länk»

16 kommentarer:

  1. Man blir ju ganska skadeglad, även om det är tråkigt för folket som bor där.

    SvaraRadera
  2. Ibland är du bara småsint

    SvaraRadera
  3. Vänsterns tystnad om tillståndet är lika talande som deras brist på förvåning.

    Förmodligen går detta att framhålla på ett positivt sätt i miljö- och klimatsammanhang istället.

    SvaraRadera
  4. Sovjet hade ständig spannmålsbrist, trots att Ryssland 1913 var världens största spannmålsexportör.

    Förhoppningsvis kommer omvärlden ge faen i Venezulea så att kommunism/socialism/koko latinamerikanism bevisar sin uselhet ännu en gång.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Vänsterns tystnad om tillståndet är lika talande som deras brist på förvåning.

    Precis.Varför är vänstern tyst om detta när dom kan vara tysta om Honduras?
    Det fattar inte jag.
    Varför kan inyte vänstern vara lika tysta som oss?


    Förhoppningsvis kommer omvärlden ge faen i Venezulea så att kommunism/socialism/koko latinamerikanism bevisar sin uselhet ännu en gång.

    Det tycker jag också.Om vi är lika tysta om Venezuela som vi är tysta hycklande och inkonsekvensta om Honduras så blir det säkert bättre på sikt och Venezuela får inleda en 20 årig fas som fascistdiktatur för att återupprätta den fria liberala ekonomin som i Chile

    SvaraRadera
  7. Om man får tro artikeln så försörjs Venezuela huvudsakligen av vattenkraft. Oljan säljer de till andra.

    Alltså lider de av ett effektunderskott, av samma typ som vi i Sverige kommer att få om olyckan är framme och diverse miljömuppar får stänga mer kärnkraft.

    Dagens toppar på 15 kr/kWh är bara en föraning - och högt elpris är ju egentligen bara ett annat sätt att fördela ransonerna.

    SvaraRadera
  8. Jag väntar bara på det ögonblock då den heliga marknanden ger oss ett pris på 14 gånger normalpriset under längre tid än 2 dygn vilket kommer att hända förr eller senare.

    Då kommer det att stå fullständigt klart att marknaden använder fluktuationerna i tillgång till att göra övervinster.

    SvaraRadera
  9. Micke är fascist och han skäms för det.

    SvaraRadera
  10. LD

    Hela vänstern är inte tyst. Det finns vänstertokar som högljutt hävdar att Chavez, Venezuela, och den folkliga legitimiteten för den 'folkvalde' dikatatorn svartmålas å det grövsta av vår ohederliga borgerligt aktivistiska press:

    http://biologyandpolitics.blogspot.com/search/label/Hugo%20Ch%C3%A1vez

    Läs, och få ett gott skratt, samt inblick i stollevänsterns hjärnvindlingar!

    SvaraRadera
  11. Jonas, Chavez ÄR ju faktiskt folkvald och har ett rätt starkt stöd inom en stor del av befolkningen, även om han inte är särskilt vettig. Dessutom har valen fått okej flera gånger i rad av internationella instanser. Det är inget man bara kan avfärda sådär.

    Men det är ju å andra sidan långt ifrån första gången som det är på det viset - många politiker lovar runt men håller i slutändan tunt.

    Frågan är ju om hans politik kommer att leda till att det blir dåligt i längden för de människor som nu stödjer honom. Risken för det är ju tämligen stor. Om det slutligen inte finns mycket mer kvar än samma gamla trötta anti-USA-retorik och vänslande med gamla socialistiska stötar så kan man ju anta att stödet minskar drastiskt...

    SvaraRadera
  12. gustav ... ja och nog också nej.

    Jag har noll illusioner om att Chavez är någon som anser sig bunden av att hålla sig till rimliga och neutrala lagar. Snarare skulle jag gissa att han ser lagarna, och brott mot dessa när det går, som redskap för hans 'kamp'

    Men du har en poäng, det är inte valens illegitimitet som är den starkaste kritiken mot honom. Och han vore definitivt inte den förste despot som kommit till makten mha av ett helt otvivelaktigt stöd hos en stor del av befolkningen.

    SvaraRadera
  13. En mer relvant fråga är varför vänstern gillar starka män som struttar runt i uniform och samtidigt gapar om fosterlandet, tydliga fiender och socialism?

    SvaraRadera
  14. Olaus P

    Varför gillar vänstern socialism, undrar du?

    Ja, det är väl den gordiska knuten. Varför finns det så många som bara så mycket längtar efter att bli totalt lurade av 'snakeoil'-försäljare som lovar lyckan bara man gör som de vill ...

    Jag tror att svaret är att alla längtar efter ett bättre liv, att många bär på stark frustration och även starka antipatier mot andra som har eller har fått ett bättre liv, men även att de själva är helt oförstående inför hur 'bättre liv' blir till och ffa skapas.

    Och jag tror att där dessutom finns en (berättigad) frustration över att där finns 'priviligierade' som har (eller har fått) ett bättre liv helt utan egen förtjänst.

    Av den anledningen vill de införa sådana 'privilegier' åt alla, och är ofta beredda att ge makthavara alla dessa privilegier att fördela just i forhoppningen om att själva också få erhålla, och i tron att den söta frukten finns där hela tiden, och aldrig behöver skapas.

    Oförmågan att kunna räkna (och tänka logiskt) är en starkt bidragande faktor, och även oförstånd över vad det är för människor som eftersträvar makt och mekanismerna bakom sådant ...

    SvaraRadera
  15. Gustav.

    Som du ser så har Jonas funderingar som går ut på att det finns genetiska skillnader mellan höger och vänster anhängare.

    Du vet också vart du vart dom resonemangen förut.

    SvaraRadera
  16. Micke,

    Det finns genetiska skillnader på folk. Ja, tex mellan män och kvinnor. Och ja, det finns ideologier som menar att dessa skillnader inte borde gillas.

    Det är den sortens ideologier som är farliga. Inte att där finns skillnader mellan olika individer.

    Jag misstänker att du inte alls förstår distinktionen. Låt dig då nöjas med informationen att du än en gång hamnade helt tokigt i dina många bryderier. vem vet, kanske av genetiska skäl, men trolgtvis inte bara.

    Och du kan trösta dig med att det eg bara är riktiga liberaler som inte önskar lagstiftning som är baserad på genetiska skillnader.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.