2010-01-03

Vore det inte bättre om de jagade terrorister istället?

Amerikanska myndigheter kräver att ett antal bloggare avslöjar identiteten på sina källor – efter att de har publicerat uppgifter om hur säkerhetskontrollerna på flyget har uppdaterats efter kalsongbombarens attentatsförsök. Uppgifterna baseras på ett dokument som myndigheterna själva har sänt ut till alla amerikanska flygbolag och flygplatser.

Länk»

(Tipstack: Erik)

7 kommentarer:

  1. Bossarna måste ju visa att de är "handlingskraftiga" och värda de pengar de kostar.

    Det är då mycket enklare att jaga bloggare och deras källor än riktiga terrorister.

    Och vilka de riktiga "terroristerna" är, det vet vi ju redan. Sådana individer muckar man inte gräl med, utan de lismar man tillsammamns med.

    Det gäller ju att skapa arbetstillfällen...

    SvaraRadera
  2. Jo, det gäller ju att maximera utbytet av varje skärpning. Själv hade jag föreslagit att man bara får flyga i flygbolagets egna certifierade kalsonger, men, hur mycket jobb skapas av ett sådant lekmanna påfund.

    /Smen

    SvaraRadera
  3. Det här måste ju vara ett praktexempel på kampen mot terrorismen?

    Så, visst hade det varit händigt med ett Amerikanskt FRA / datalagringsdirektiv. Då hade man kunnat leta upp källorna utan att prata med bloggaren öht (bara sätta honom på the terrorist watch list - så att han vet att man inte gör dumma saker ostraffat). Som vi ser skapade hela affären en massa negativ publicitet nu.

    SvaraRadera
  4. Jag anser att flygplan borde vara till för eliten; de rikaste och mäktigaste och de behöver ingen säkerhetskontroll heller, så ärliga människor så... Vi andra kan börja med häst och vagn igen. Skapar inte några arbetstillfällen direkt, men kanske vagnarna kan dras av människor?

    Dessutom tillkommer ju alla kameror överallt och därutöver utökningen av fascistifieringen av internet, så det finns gott om jobb för alla som vill tjäna 30 silverpenningar.

    SvaraRadera
  5. Apocalypse: de rikaste och mäktigaste är redan idag undantagna från säkerhetskontrollerna. De är bara för pöbeln.

    SvaraRadera
  6. Hax, det är som kille som tappade bort nckel och letade under gatlycktan för det var ljusare där.

    SvaraRadera
  7. Allvarligt... det är en sak jag inte fattar här.

    Killen med kalsongbomben blev gripen av en medpassagerare när han försökte spränga planet den 25:e.

    Det här direktivet går ut den 25:e, skall gälla till 30:e.

    Betyder detta att de hade direktivet färdigt och gick ut med det så att de skulle hitta killen som myndigheterna inte gjort något åt trots att de visste att attacken var på väg? Är det ett sätt att få det att verka som om flygplatskontrollerna ger något som helst resultat?

    Eller är det en panikåtgärd när de fångats med byxorna nere?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.