2010-02-05

EP: Debatt om nakenskanning

Det ser ut som om Europaparlamentet kommer att diskutera nakenskanning på flyget med ministerrådet och kommissionen i plenum på onsdag.

Jag skall försöka komma ihåg att lägga ut länkar till livesändningen. (Annars finns både föredragningslista, talarlista och sändningarna alltid på Eurupaparlamentets hemsida.)

5 kommentarer:

  1. Under krisen på nittiotalet när regeringar runt om i Europa fick släppa ifrån sig finanspolitiken till sina respektive riksbanker e.d så var det en svensk statsvetare som skrev ungefär så här; "när politikerna inte får vara med och bestämma om ekonomin längre så kommer de istället att börja dra ner byxorna på folk".

    Nu är vi alltså där.

    Kommer tyvärr inte ihåg vem det var som sade det och lyckas inte googla något, det var ju tyvärr ett par år innan internet slog igenom, men det kanske känns bekant för någon ändå?

    SvaraRadera
  2. Det är ett så idiotiskt medel för terroristbekämpning så jag vet knappt vad som kan vara sämre/värre..

    Ingen lär undvika deras hårda kontroll... Bla blaha
    Det är inte om det som det rör sig.
    Även om nästan alla politiker tror det.

    SvaraRadera
  3. Jag har stora förhoppningar om vad som kan ske på den fronten. Det är så uppenbart kränkande på ett sätt som gemene man kan förstå att det kanske kommer leda till ett bredare intresse för integritetsfrågor.

    SvaraRadera
  4. I stället för att hålla på med dumheter kanske man skulle titta på hur Isrelerna gör? De har levt med de här dumheterna i 50 år, inte faen använder de massa onödig teknik som ändå inte funkar...

    Tel Aviv är nog en av de säkraste flygplatser jag har varit på, samt man får ett rätt trevligt bemötande av alla säkerhetsvakter, ja när man inte tänker på varför de är så artiga vill säga.

    SvaraRadera
  5. Scary Devil Monastery06 februari, 2010 00:09

    @Matte

    Ja, men Israelerna har å andra sidan levt med terrorism så pass länge att de vid det här laget vet vad som fungerar och vad som är rent nys. För oss skraja västerlänningar blir det nakenscanning och genomlysning av ändalykten för att vi skall känna oss ett uns säkrare.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.