2010-02-11

SWIFT: Skarp votering torsdag kl 12

Under kvällen har Europaparlamentets conference of presidents (gruppledarna) haft möte. EPP försökte skjuta upp SWIFT-voteringen men blev nedröstade. Det blir alltså en skarp votering om avtalet i morgon (i dag) torsdag kl 12.

10 kommentarer:

  1. Snart har vi en amerikanare som EUpresident .

    SvaraRadera
  2. Scary Devil Monastery11 februari, 2010 00:36

    Än värre. Som det ligger till just nu kommer vi att ha en gammaldags Sovjetkommunist som basar för EU.

    Om det är värre än att dansa till vita husets pipa i dagsläget låter jag vara osagt...mest för att jag just nu inte kan se någon direkt skillnad i de två eländiga alternativen.

    SvaraRadera
  3. Utmärkt. Att de försökte skjuta upp omröstingen måste ju tyda på att de är genuint rädda att de kommer att förlora.

    SvaraRadera
  4. En fråga; hur går det till när conference of presidents tar beslut? Har varje gruppledare en röst eller viktas det efter antal medlemmar i varje grupp?

    SvaraRadera
  5. Vad spelar detta för roll. När en lag är för viktig för dem, så röstar de tills den går igenom. Så om de röstar emot idag, så kommer man göra luftändringar och sen kommer de få rösta ja.

    Det känns så jävla fjantigt att de sitter där och vill visa att nu är demokratin i full gång, yeah, därför jag inte ens tänker rösta i något EU val överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  6. Kommunister är alltid skrämmande. Vare sig de är Amerikanska eller Europeiska.

    SvaraRadera
  7. "därför jag inte ens tänker rösta i något EU val överhuvudtaget."

    Välkommen till klubben! Helt rätt ställningstagande, valkdeltagande bara hjälper till att legitimera apspelet.

    SvaraRadera
  8. Scary Devil Monastery11 februari, 2010 09:52

    @Anonym

    "därför jag inte ens tänker rösta i något EU val överhuvudtaget."

    Ja, jo, men se det så här. Röstar du inte blir du överkörd ändå. Men då kan de även hänvisa till att du har godtagit apspelet tillräckligt mycket för att inte protestera.

    Själv tycker jag det börjar luta åt en folkomröstning för att göra bruk av vår nya rätt att gå ut ur EU. Experimentet måste vid det här laget betraktas som misslyckat. En byråkratisk oligarki a la Sovjetunionen var INTE vad vi skrev under på att vi ville vara med i.

    SvaraRadera
  9. Vad är det för snack om legitimitet. Om jag som ledare har en agenda som går emot din som medborgare. Varför skulle jag då bry mig om hurvida du legitimerar min makt eller ej så länge jag har makten. Det vill säga så länge som statens beväpnade armar (polis och militär) försvarar den stat jag leder. Det har ju visat sig att även diktaturer långt värre än Sverige lyckas hitta folk som under förevändningen "lag och ordning" eller det allmännas bästa gärna förtrycker andra. Nej, om ni är missnöjda skulle jag rekomendera er att starta ett nytt parti med rätt värderingar. Hålla hårt på er intigritet och konkurrera ut de gammla. /J

    SvaraRadera
  10. "Vad är det för snack om legitimitet."

    Västvärldens makthavare är helt beroende av folkstyrelseillusionen. De är ju den goda sidan som besegrade den onda totalitära. Om den demokratiska masken måste kastas så kommer många "folkvalda" medlöpare att vilja kliva av och rent av byta sida.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.